Ekstra RAM takmak

tarikbodur

Hectopat
Merhabalar. Bilgisayardaki 8 GB'lık RAM'in yanına bir 8 daha takmayı düşünüyorum. Taktıktan sonra taktığım RAM için BIOS'tan herhangi bir şey yapmam gerekir mi, yoksa direkt 16 olarak çalışır mı?

Ayar yapmanıza gerek yok da, sonradan ekleme yapacağınız için uyuşmama yaşama ihtimaliniz var. Mümkünse şu anda kullandığınız RAM'i satıp kit halinde satılan RAM'lerden alın.

Yeni alacağın RAM'ın kendi RAM'in ile mHZ ve CL değerlerinin aynı olmasına dikkat et. Eğer aynı ise BIOS ile işin olmaz.

Aynı marka modelden almak daha mantıklı değil midir?
Kit almaktan daha mantıklı değildir. İllaki ekleme yapacağım deniliyorsa da dediğiniz gibi yapılması daha doğru olur.

Kit almak önemli, çünkü aynı marka/model RAM'lerde bile uyuşmazlık yaşanabiliyor. Bu da XMP açamama, mavi ekran alma gibi sorunlara sebep oluyor.

Merhabalar öncelikle 8 GB ilave edeceğiniz RAM Kingston, Corsair, XPG, G.Skill marka ise uyumluluk sorunu yaşama ihtimaliniz %5 gibi çok düşük bir olasılıktır. Ben yıllardır iki farklı markayı Kingston ve XPG'yi Dual Channel olarak kullanırım. Farklı MHz ve CL değerlerinde RAM'ler. Bu uyumsuzluk meselesi birazda firmaların satış politikasıdır. Sen yanına saydığım kaliteli markaları dahil edersen hiçbir sorun yaşamazsın.

Kit almaktan daha mantıklı değildir. İllaki ekleme yapacağım deniliyorsa da dediğiniz gibi yapılması daha doğru olur.

Kit almak önemli, çünkü aynı marka/model RAM'lerde bile uyuşmazlık yaşanabiliyor. Bu da XMP açamama, mavi ekran alma gibi sorunlara sebep oluyor.

Merhabalar öncelikle 8 GB ilave edeceğiniz RAM Kingston, Corsair, XPG, G.Skill marka ise uyumluluk sorunu yaşama ihtimaliniz %5 gibi çok düşük bir olasılıktır. Ben yıllardır iki farklı markayı Kingston ve XPG'yi Dual Channel olarak kullanırım. Farklı MHz ve CL değerlerinde RAM'ler. Bu uyumsuzluk meselesi birazda firmaların satış politikasıdır. Sen yanına saydığım kaliteli markaları dahil edersen hiçbir sorun yaşamazsın.

Bende Dual Channel Corsair Vengeance RAM'ler var 1 ay evvel ofis sistemi aldım mavi ekran yemiştim kaynağı bu mudur acaba? Kit değil.

@MemoliKoli bu kadar az bilgiyle söylemek güç. Mavi ekran hatası ile ilgili bir konu açın, yardımcı olalım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı