İnceleme Elden Ring

Bu bossun nesine internetten baktınız merak ettim, mesela gidip Radahn'a veya Malenia'ya baksanız okey derim belli taktikler içeren dövüşler ancak Ekzykes'de diğer bütün ejderhalar gibi, yani buna gelene kadar bir sürü ejderha kesmiş olmanız gerekli.

Yahu hepsi internetten bakıyor neredeyse, kısa yoldan ne yapması gerektiğini öğreniyor ve boss'ları öyle geçiyor. Sadece boss'lar da değil, eşyalar için de aynı şey geçerli.

Sekiro da zordu ama şahsen bir kere bile internetten bakma gereği duymadım çünkü oynanış çok zevkli ve sıkılıp bırakmıyorsun. Elden Ring'in ise oynanışı sığ, yavaş ve sıkıcı tamamen. 15 saatin sonunda aynı şeyleri yapıyormuşum gibi hissettim, hiçbir boss özel hissettirmiyor. Oyunun beğenenlerin ezici bir çoğunluğu souls 1'den beri souls oyunları oynayan soulsçular. İnternet olmasa acaba halleri ne olurdu

mesela gidip Radahn'a veya Malenia'ya baksanız okey derim
Bakmak zorunda bırakıyorsa bazı boss'larda zaten gereksiz bir şekilde oyunun zor olduğu anlamına geliyor. Adam bakmasa heralde 1 hafta uğraşıp kesecek veya kesemeyecek.

Denilenleri anlamıyorsunuz, mesajın bütünlüğü sizi ilgilendiriyordu. Super Mario'da prensese ulaşmak için bile artık video izleniyor, oyunu buradan da vurmayın zahmet olmazsa.

Souls oyuncularının hiçbiri boss nasıl kesilir diye internetten bakmıyor, siz de bakmayın çünkü gereği yok. Tek yapmanız gereken şey denemek, ayrıca oyunun sadece end-game'i zor gerisi önceki yapımlara göre çok daha kolay.

Yakında başlayacağım.
İnceleme çok uzun olmuş ama ellerine sağlık her gün bir sayfa.

Hocam zorluk olarak puanlama yaparsanız kaç puan verirseniz
DS 1 2 3 ve Sekiro yu da puanlarsanız ona göre fikrim olur. Sekiro gibi bir oyun oynayasım yok bir daha açıkçası
Not: Sekiro yu 5 6 saat sonunda salmıştım

Son düzenleme:
Elden Ring'in zorluğu hakkında yorum yapmak biraz sıkıntı, çünkü incelemenin içeriğinde de belirttiğim üzere Elden Ring'in zorluğu ikiye ayrılıyor bana göre.

İlk zorluk oyunun başından sonuna kadar olan zorluk, bu zorluk tamamen opsiyonel. Acele etmeyip, keşif yaparak sakince oynarsanız kafayı yedirtecek bir zorluğu falan kalmıyor Elden Ring'in. Hatta yaptığınız builde göre oyunun fazla kolay olduğunu düşünmeniz bile mümkün, ama bunun için oyunu iyi biliyor olmanız lazım.

İkinci zorluk aşaması ise oyunun son haritalarına adımınızı attığınız an başlıyor, yani oyunun end-game içeriği ve bu bahsettiğim end-game içeriği zorluk açısından Sekiro ile kapışır. Oyun sonu bosslarının çok hızlı combolar yapması bir yana verdikleri hasar da normal değil. Hatta oyun sonu bosslarından herhangi birine 40 Vigor'la falan girdiyseniz geçmiş olsun çok acı çekeceksiniz çünkü 40 Vigor'a tek atabilecek kadar sapık bosslar var oyunun sonunda.

Sanki "biz oyunu baştan sona kolay yaptık, güldünüz eğlendiniz, şimdi alın bakalım bunları" demişler ve oyun sonunu ona göre dizayn etmişler gibi. Yaptığım bu zorluk yorumunu oyunun içerisindeki summon spirit özelliğini kullanmadan yapıyorum onu da belirteyim, oyunu oynarken yanıma summon falan çağırmadım ben tüm zorluğun üstesinden tek başıma gelmiştim ve yorumum da o şekilde.

İlla bir sıralama beklerseniz, bana göre (zordan kolaya): Sekiro > Demon's Souls > Dark Souls 3 > Elden Ring > Dark Souls 2 > Dark Souls 1.

Sekiro genel olarak zor, Demon's Souls'da can yenileme eşyası sınırlı olduğundan ve bossa giden yollarda herhangi bir kayıt yapma şansı olmadığından zor ve gereksiz uğraştırıcı. Dark Souls 3 bossları serinin önceki oyunlarına nazaran daha agresifler ve sağlam hasar vuruyorlar. Dark Souls 2'deki bosslar neredeyse hiçbir şey yapamıyorlar ama bosslara giden yollar çok kanser, Dark Souls 1 bana göre hiç zor değil, DS1'de beni zorlayan pek bir sahne hatırlamıyorum. Bloodborne oynamadım konsolum yok o yüzden ondan bahsedemiyorum umarım bir gün oynarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…