İnceleme Elden Ring

Kanka sen oyundan çok bu yazıya zaman harcamışsındır

Oyunda güncel olarak 587 saatim var yani sanmıyorum

Ben şakasına söylemiştim eline sağlık bir de bende yükleyeceğim ama ilk ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok kısa özetlermsiniz mesela Witcher'da farklı büyülerde falan yönelebiliyorduk bunun gibi.

Ben şakasına söylemiştim eline sağlık bir de bende yükleyeceğim ama ilk ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok kısa özetlermsiniz mesela Witcher'da farklı büyülerde falan yönelebiliyorduk bunun gibi.
Önce yapmanız gereken değil de, bilmeniz gereken şeyler var. Bu oyunların zor oyunlar olduklarını, bu oyunlarda ölmenin oyunun bir parçası olduğunu bilin ve kabullenin öncelikle. Çünkü bunu kabullenmedikten sonra oyunda eğlenemezsiniz. Ayrıca bu oyunların çok serbest oyunlar olduğunu, piyasadaki diğer işlerden çok farklı yapımlar olduğunu bilmenizi isterim.

Bu oyun sizi bir açık dünyaya bırakıyor ve "buyur kardeşim kendi yolunu kendin çiz" diyor, size bir işaretle şuraya git, şunu yap demiyor. Bu da size müthiş bir özgürlük sağlıyor, oyuna başlar başlamaz ana objektiflerden yardırmak yerine kıyıda köşede mağara arayın, mahzen mezarları keşfedin ve gelişin. Karakterinizi güçlendirdikten sonra ana objektife gidin.

Ha bir de, oyunun başındaki altın zırhlı atlı abiyle kapışmaya çalışmayın, çünkü oyun onu geliştikten sonra gelip kesmenizi istiyor. Oyunun başında direkt kesmek için epey iyi oynamanız ve her hareketini ezberlemiş olmanız gerekiyor. Kendinizi bu kadar zorlamaya gerek yok, gidin keşif yapın, gelişin ve kesemediğiniz rakipleri öyle gelip kesin.

Harikulade.

Elden Ring'i ben beğenmedim açıkçası çünkü souls-like türü ile alakam yok. Bana zor geldi ve mekaniklerini de sevmedim. Souls-like türüne belki de Elden Ring ile başladığım içindir ama şu video parodi bile olsa tüm düşündüklerimi söylüyor. Souls-like türüne Elden Ring ile başlanmaz bence. En baştan yani Dark Souls 1'den de başlamak istemediğim için souls-like türüne hiç bulaşmak istemiyorum. Ayrıca neden bu kadar sevildiğini de analamıyorum. Etkileyici bir oyun evet ona lafım yok ama açıkçası hikayesi olmayan oyunları sevmiyorum. Bana göre oyunu oyun yapan 3 şey vardır; hikayesi, hikaye sunumu ve oynanışı. Elden Ring ve souls-like türünden ben 2 tanesini alamadım. Bu yüzden zevkli gelmiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunlarda hikaye arayan oyuncular için iyi bir seçenek değil zaten Souls oyunları, o konuda yaptığınız bütün eleştirilerde haklısınız. Hatta Souls oyunlarının yaratıcısı Hidetaka Miyazaki'yi konu alan bir meme vardı, "hikaye mi? ben rastgele bir şeyler yerleştiriyorum oyuncular kendileri hikayeyi uyduruyor zaten" tarzı bir şey yazıyordu.

Elbette bu doğru değil temelinde bir hikaye var ama hikayede oyuncuların doldurması gereken boşluklar da var o yüzden tamamen yanlış da diyemeyiz.

Ayrıca attığınız parodi videosunun başında Slave Knight Gael müziğini duymak çok hoşuma gitti, oyun müzikleri arasında en sevdiğim işlerdendir.

Hikayesi var diye duymuştum evet. Sanırım kral mı ne oluyorduk bossları kesip. Ama sunumu cidden kötü. Onun dışında videolardan izlediğim kadarıyla harika bir combatı var. Oynayanlara saygı duyuyorum cidden. Ama bazıları var, geçen bir yerde buna benzer bir yorum yapmıştım ve aldığım cevap ne oldu sizce? GİT GUD!

Tek kelimeyle muhtesem. Web tasarimcisi oldugunuz sinirli kaynaklarla sekil verdiginiz makaleden belli. Bbcode olsa nasil bir sey gorurduk dusunemiyorum. Girizgaha gore kaleminiz guzel. Cay yapip okuyacagim.

Tek kelimeyle muhtesem. Web tasarimcisi oldugunuz sinirli kaynaklarla sekil verdiginiz makaleden belli. Bbcode olsa nasil bir sey gorurduk dusunemiyorum. Girizgaha gore kaleminiz guzel. Cay yapip okuyacagim.
Teşekkür ederim hocam ama konu içerisindeki ayraçları kendim dizayn etmedim, Bandai Namco'nun Elden Ring sayfasında görmüştüm ve bunu incelememde kullanırsam hoş olacağını düşündüm. İnceleme sonunda da kaynak verdim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…