İnceleme Elden Ring

Doatum ben at üstündeyken skill kullanamiyorum. Sol elimde asa sağ elimde kılıç. Youtubeden izliyorum at üstünde skill atabiliyorlar. Skill dediğim büyüleri yani.

2.sorum ise stamina barinin altında simgeler var. Kırmızı bir kan gibi simge var yukarı yönlü şekilde gözüküyor. Aynı itemleri takan kişilerde bu yok bende neden var bu neyi temsil ediyor bu simge?

Dosya Ekleri

• IMG_20240104_010553.jpg
    150,9 KB · Görüntüleme: 51
At üstünde büyü kullanabilmek için asa veya mührün ana elde olması gerekiyor. Eğer asa veya mühür sol elindeyse kullanamıyorsun, sağ eline alman gerekiyor.

O simgeler karakterindeki buff ve debuffları gösteriyor, kırmızı olan ise can buff'ı. Maksimum canını arttıran bir şey takıyorsun demek oluyor bu.

Ellerin dert görmesin kanka, soluksuz okudum, harika yazmışsın. Birazda ben öveyim(ilk souls oyunum elden ring bu arada, önceden hiç oynamamıştım. Ben de takla at vur oyunu ya diye takılırdım.)

Roundtable holda ilk gittiğimde balkondan aşşağıya atlayıp oradaki silah deposunda boş boş geziyordum, silahları inceliyordum öyle, oyunu didik didik etmek için. Biranda arkamda cadı kılıklı, elinde azrail tırpanlı bir şey çıktı. Bir koydu, etraf dağıldı ve ödümde aynı şekilde, gerilim ve o cadının beni tokat manyağı yapması o kadar hoşuma gittiki anlatamam, oyunun atmosferi o kadar gerginki korku oyunları getir götürünü yapar. Demem o ki, bayadır oyunlardan zevk almıyordum ve nedenini kendim için bulmuş oldum. Oyunlar o kadar kolay olmuşlarki, artık çoğu birbirinin aynısı ve insanın mutluluk feremonunu bildiğin dip noktaya çekmişler (şuan insanların deli gibi izlediği kısa videolar gibi, çok izleniyorlar ama eğlenceli bir tarafları yok.)

Oyunun eksi yönleri son(ları)u. Spoiler olmasın diye detay vermiycem.

Aslında bu dediğin bilinmezlik Souls oyunlarında da var, hatta Elden Ring'de olduğundan çok daha fazla diyebilirim. Asla atacağın bir sonraki adımda ne çıkacağını, gireceğin bir sonraki mekanda ne olacağını bilmiyorsun. Gerçekten Souls oyunları engagement açısından çok sağlam oyunlar, bu bilinmezlik oyuncuyu oyuna çiviliyor resmen.

Çünkü bir sonraki adımda ne olacağını bilmen seni ilerlemeye de teşvik ediyor, sürekli "acaba ne göreceğim" merakı içinde bir bakmışsın oyun bitmiş bile. Bu; başarması zor bir şeydir ve Souls oyunları yıllardır bunları çok iyi başardı. Özellikle ilk oyun bu açıdan bir başyapıttır, şu an oynaması sana acı gelebilir ancak önceki Souls oyunlarını da oynamanı şiddetle tavsiye ederim.

"Takla at, vur, takla at, vur" eleştirisi hayatımda gördüğüm en saçma eleştirilerden biri olabilir, bu eleştiriyi yapanların oyunu deneyim dahi etmediğini, ettiyse bile önyargıyla girdiklerini düşünüyorum. İşler o kadar basit değil, madem bu meseleler bu kadar basitti neden bu oyunlar zor diye ağlıyorlar mesela? Takla atıp vurun işler o kadar basitse, değil işte. Bu oyunlardaki düşman çeşitliliği sayesinde girdiğiniz hiçbir savaş aynı hissettirmiyor ki, hepsi seni yeni bir şeye alışmaya zorluyor. Gerçekten çok dahice bir dizayn seçimi bu ama fark edemiyor insanlar.

@Fatalis valla dostum kendi başıma oynasam hiçbir youtube videosu izlemeden, bu oyunu bitirmek yıllarımı alır. Ana hikayeden bahsetmiyorum sadece. İzlediğim halde %100 bitirmek herhalde yine yıllarımı alacak. Oyunu çok beğendim. İlk defa bir fromsoftware oyunu oynadım. Gerçekten bayıldım. Bunun dlcsi filan gelirse almayı düşünüyorum. İlk başta bu ne diyip 2 kere filan sildim. Rdr2yi önce oynadım 2-3 hafta sonra da bu elden ringe başladım. Bu oyunu oynarken dediğin gibi 1 tane kapıdan bile bir dünya çıkıyor ve bunu asla bilemiyorsun keşfetmen gerekiyor. Ben böyle mükemmel ve akıl dolu, içerik dolu bir oyun görmedim, oynamadım...

@Fatalis dostum ben oyundaki bir tılsımı özellikleri düşük diye satmıştım. Altın bokböcegi tılsımı. Türkçe tam ismi bu. Bu tılsımı geri alamaz mıyım bir daha... Bulamaz mıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…