Elden Ring'de ne yapmalıyım?

Çok kasılman gerekmiyor esasında, oyunu öğrendikten sonra Margit'i direkt yardırıp kesmen bile mümkün. Ama bu çok zaman ve git-gud gerektirir. Öyle 3 denemede falan yapılacak iş değil. Oyun kasılma gerektiriyor ama grind gerektirmiyor, kasılma dediğimiz eylem tamamen keşif yapmak üzerine kurulu Elden Ring'de. Direkt ana bosslara yardırmaktansa sağda solda dolaş, bulduğun madenlere girip smithing stone topla, mağaralara gidip rünler toplayıp istatistiklerini yükselt vs.

Özellikle oyunun ilk başlarında girdiğin bu bölgeler hep benzersiz içerik sunduklarından bu keşifleri yapmak epey eğlenceli. Çünkü girdiğin her bir madende farklı bir şey ile karşılaşıyorsun, hep yeni bosslarla karşılaştırıp tempoyu yükseltiyor oyun bu da keşfetme duygusunu daha da tetikliyor elbette. "acaba bir sonraki gireceğim madende nasıl bir boss beni bekliyor, hangi eşyaları bulacağım, acaba işime yarayacak bir şeyler çıkar mı?" gibi sorular hep kafanda dönen sorular oluyor.

Bu merak duygusunu öyle her oyunda göremezsin.

İşte o yüzden almıştım aslında oyunu, ancak çok karışık geldi ve sildim. Yine de teşekkürler.

İşte o yüzden almıştım aslında oyunu, ancak çok karışık geldi ve sildim. Yine de teşekkürler.
Oyunların karışık olması her zaman iyidir, bir oyun içerisinde çok fazla mekanik ve çeşitlilik barındırdığı için karışıktır çünkü, bu da bir artı elbette. Monster Hunter: World örneğin, temelde tek amacın yaratık öldürmek olduğu bir oyun ve kağıt üzerinde zayıf gözüküyor ancak içine girdiğinde hiç de basit olmadığını anlıyorsun, çünkü o yaratığı öldürmenin bin bir türlü yolu ve imkanı var.

Karışık oyunlardan korkmayın, genelde zamanınızı harcayıp içine girdiğinizde sizi müthiş eğlendiriyor bu tarz oyunlar çünkü.

Oyunların karışık olması her zaman iyidir, bir oyun içerisinde çok fazla mekanik ve çeşitlilik barındırdığı için karışıktır çünkü, bu da bir artı elbette. Monster Hunter: World örneğin, temelde tek amacın yaratık öldürmek olduğu bir oyun ve kağıt üzerinde zayıf gözüküyor ancak içine girdiğinde hiç de basit olmadığını anlıyorsun, çünkü o yaratığı öldürmenin bin bir türlü yolu ve imkanı var.

Karışık oyunlardan korkmayın, genelde zamanınızı harcayıp içine girdiğinizde sizi müthiş eğlendiriyor bu tarz oyunlar çünkü.
Elden ring gibi bir oyunda durmadan internetten bakmam gerektiği için zevk alamıyorum. Karışık olsun olmasına ama ne yapacağımı göstermiyor.

Elden ring gibi bir oyunda durmadan internetten bakmam gerektiği için zevk alamıyorum. Karışık olsun olmasına ama ne yapacağımı göstermiyor.
Ana objektif dışında yapmanız gereken tek şey keşif yapmak, yapacağınız bu keşiflerin herhangi bir sırası yok. Ziyaret etmeniz gereken ana bölgelerin sırası olabilir en fazla, örneğin oyuna başlar başlamaz Caelid'e gitmeniz sizi çok zorlayacaktır fakat bunları oyunu kısa bir süre oynadıktan sonra kafanıza oturtmaya başlıyorsunuz zaten.

Oyunun ilk başlarında Limgrave ve Weeping Peninsula bölgelerinden ayrılmayıp keşif yapmanız yeterli. Kimse keşif yapmak için internetten bakmıyor bu oyunlarda, zaten bakarsan keşif hissini öldürmüş oluyorsun hiç tavsiye etmem. Haritadaki keşfedilebilir alanları kendin keşfettiğin zaman keyif alıyorsun çünkü internetten baktığın için değil.

Ana objektif dışında yapmanız gereken tek şey keşif yapmak, yapacağınız bu keşiflerin herhangi bir sırası yok. Ziyaret etmeniz gereken ana bölgelerin sırası olabilir en fazla, örneğin oyuna başlar başlamaz Caelid'e gitmeniz sizi çok zorlayacaktır fakat bunları oyunu kısa bir süre oynadıktan sonra kafanıza oturtmaya başlıyorsunuz zaten.

Oyunun ilk başlarında Limgrave ve Weeping Peninsula bölgelerinden ayrılmayıp keşif yapmanız yeterli. Kimse keşif yapmak için internetten bakmıyor bu oyunlarda, zaten bakarsan keşif hissini öldürmüş oluyorsun hiç tavsiye etmem. Haritadaki keşfedilebilir alanları kendin keşfettiğin zaman keyif alıyorsun çünkü internetten baktığın için değil.
Haritada gösteriyormu peki bu alanları? Birde kamp ateşine oturduğumda falan birsürü seçenek sunuyor. Ben anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini.

Haritada gösteriyor mu peki bu alanları? Bir de kamp ateşine oturduğumda falan bir sürü seçenek sunuyor. Ben anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini.

Hocam İngilizceniz varsa oynadıkça öğreniyorsunuz. Zaten oyun 10 saatte bitmiyor daha yeni başlıyor asıl eğlenmeye o zaman başlıyorsunuz.

Haritada gösteriyormu peki bu alanları? Birde kamp ateşine oturduğumda falan birsürü seçenek sunuyor. Ben anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini.

Hayır göstermez, gösterseydi onun adı keşif olmazdı zaten.

Haritada böyle yıkıntı, kale, mağara girişi gibi yerler var işaretlenmemiş şekilde, ama haritayı inceleyince o bölgede bir şeyler olduğunu anlıyorsunuz. Birçoğu keşfedilecek alan, yakınına gidince isimleri falan da çıkıyor. Haritaya bakarak keşfedebilirsiniz büyük çoğunluğunu.

Ama yan karakterlerin vs nerede bulunabileceğini, ana görev hariç diğer görevlerin nereden devam ettirileceğini vs göstermiyor tabii ki. Arayıp bulmanız, denk geldiğinizde dikkat etmeniz, bir yerlere not ala ala oynamanız lazım kaçırmamak için böyle şeyleri.

Hayır göstermez, gösterseydi onun adı keşif olmazdı zaten.
Yine yükledim oyunu 1 2 saat oynadım ama yine birşey yapamayıp sildim, sanırım benlik değil bu tarz oyunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı