Elden Ring'e başlangıç için tavsiyeler

Hayatımda hep ana karakteri güçlü olan ve bam güm boss kesen oyunlar oynadım, bu oyunda buraya gelene kadar zaten 50 kere ölmüşümdür ama bu tepede duran yakışıklı arkadaşımı kesemiyorum, kessem bile bunu dışarıya çıkartıp kesiyorum, sonra içerideki diğer askerler beni kesiyor, onları da kessem ilerideki 4 tane daha asker var onlar beni kesiyor ve sürekli aynı yere geri geliyorum.

Neyi yanlış yapıyorum? Beceriksiz olduğumu düşünmüyorum ama bu tarz oyunlarda seviye mi kasmam gerekiyor? Karakterimi daha iyi güçlendirip mi gelmem gerekiyor? Şöyle bir durum var bu bossa gelene kadar ki bossları da kesemedim ki, hep 2 vuruş atıyorlar, ben iki üç kere vuruyorum canları inmiyor bile, sonra onlar vuracakken kaçıyorum ama karakter o kadar yavaş ki çoktan kafama kılıç inmiş oluyor. Oyunun özgür temasını sevdim, grafiklerini sevdim, oynamak istiyorum bu oyunu ama oynayamıyorum, ne yapmam lazım?

Beceriyle alakası yok hocam oyun zor bir oyun boss paternleri ezberleyip öyle kesmeni gerektiriyor ayrıca fotograftaki boss da degil ugrasip kesebilirsin ama cok bir karsiligini alamazsın yanindan gecip gidiyor herkes zaten bunun.

1 kere çevikliğimi artıracak kadar rün toplamışım, çeviklik benim karakterime göre ama hiç çevik olamadım yine :D

Evet hocam doğru söylüyorsun, normalde hepsini temizleyerek ilerlemeye alıştığımız için bu oyun tarzı aklıma hiç gelmedi.

Ceviklik guc vs karakterin hareketlerini ya da hasarini cok etkilemiyor hocam kiliclarin istedigi statlar var kullanabilmen icin onlari sagliyorlar sadece gibi dusunebilirsin.

:D Koşu oyununa döner o zaman da, güzel bir şekilde oynayıp eğlenmek istiyorum. 50 kere değil de 10 kere falan ölüyüm bari. 11. kez öldüğümde Kratos abimizin oyununa geçiyorum ki kendi karakterimin gücünü iliklerime kadar hissedeyim diye. Karakterimin bu kadar zayıf ve hantal olması beni yoruyor.

Kurtların olduğu mağarada Boss vardı mesela o da tek atıyor ki ben boss kesemiyorum, yahu tek atıyorlar ya oyunun derecesi de ortada acaba ben kolay olarak mı başlamalıydım. Anladığım kadarıyla boss öldürerek lvl kasıyoruz ama ben bossu kesemiyorum 2 kere falan vuruyor. Bosslar benden 20 kat daha seri.
Pattern'lerini öğrenip tekrar tekrar dene. Bir yerden sonra alışacaksın. Hangi sınıfla başladın bu arada? Benim başlangıç önerim Samuray. Kanama özellikli katanasıyla beraber geldiği için beni çok rahatlattı

Bana kalırsa o yakışıklı eleman oyunun en kolay bosslarından. Hatta boss bile denmez. Her yerde var. Makarası atın ile kitelaman. Beni çok zorlayan erdtree burial watchdog ama ikili olanı. Az kalsın kırıyordum her şeyi. 50 kere ölmüşümdür.

Oyunun kurallarına uymak zorundasın böyle oyunlarda. Bir bölgenin zorluğunu denemeden anlayamazsın baktın oradaki moblar zorluyor orayı pas geçmen gerekir. Her bossu canın istediğinde kesemezsin bossların ve hatta mobların seviyeleri olur seviye 50 bossunu seviye 20 de kesemezsin kesebilmen için kusursuza yakın oynaman gerekir çok zor olur. Soul toplayıp gelişmen gerekiyor ki biraz güçlü olasın. Zaten oynadıkça mantığı anlarsınız tek bilmeniz gereken önemli şey şu ne tür silah kullanmak isterseniz ona göre yetenek geliştirin diğer oyunlardaki gibi şu stata şu kadar şu stata şöyle vereyim durumu yok dengeli gidemezsiniz ağırlık vermeniz lazım. Mesela katana buldunuz silah Dexterity'den A oranında güç alıyorsa ama Strength skillinden de B oranında güç alıyorsa sizin Dex kasmanız gerek. O silahı ancak öyle efektif kullanabilirsiniz. En önemli skill Vigor hangi silahı oynarsanız oynayın genelde Vigor'a puan vermek önemli. Oyunda moblar zaten respawn oluyor o bölgede aradığınız birşey yoksa keşfetmiyorsanız öldürmekle uğraşmayın sadece soul kazanırsınız öldürerek. Yetenekler konusunda içiniz rahat olsun ilerledikçe puanları sıfırlayabilirsiniz.
Karakterlerin seviyelerini nereden görebilirim? Ben şuan 9 lvlim mesela, bu eleman kaç lvl acaba?

Pattern'lerini öğrenip tekrar tekrar dene. Bir yerden sonra alışacaksın. Hangi sınıfla başladın bu arada? Benim başlangıç önerim Samuray. Kanama özellikli katanasıyla beraber geldiği için beni çok rahatlattı
Kahraman sınıfıyla başladım, göçebe savaşçılar ve çift el olması hoşuma gitti.

Bana kalırsa o yakışıklı eleman oyunun en kolay bosslarından. Hatta boss bile denmez. Her yerde var. Makarası atın ile kitelaman. Beni çok zorlayan erdtree burial watchdog ama ikili olanı. Az kalsın kırıyordum her şeyi. 50 kere ölmüşümdür.
2/3 kere ölünce hızlı kesmek sitiyorum veya onu geçtiğimde askerlere öldüğümde hızlıca keseyim diyorum, sabırsız davranınca eleman kılıcı yerden sürümeye bir başlıyor kaçabilene aşk olsun; canı azıcık bir şeyken kılıcı yerden bir sürüyor lvuk 1 dodge, 2 dodge, 3 dodge yapıyorsun 4. de kafana indiriyor kılıcı ama sıkıntı yok hoplaya zıplaya geçeceğim bu elemanı, arkamdan baksın dursun.

@Efe KIPKINER gördüğün her lavuğu kesmene gerek yok ki? Özellikle öldükten sonra. Zaten kesmişsin, ölmüşsün, tekrar dirilmiş. Al rünlerini vur topuğa. Aynı basit düşmanlarla defalarca savaşmanın anlamı yok.
Şimdi o yakışıklı abimizi geçtik, onu geçtikten sonra yukarıya çıktım solucan gibi sürünen taşlar var dedim bunlar ne ayak; gittim oraya.

Ufak çukur gibi bir zeminin üzerinde mavi parıltılar var, oradan bir kafese giriş yapılıyor, kafeste aşağıdaki abimiz var. E bu da tek atıyor bana, 2 kere dodge yapıyorum sonra vuruyorum o bana dodge yapıyor sonra tek atıyor. Yahu ben bunların hepsinden mi kaçayım, madem bunları kesemeyeceğim neden var bunlar, iyice güçlenip tekrar geriye mi geleceğim bunları kesmeye?

Saçma sapan oyun yapmışlar, sildim.

Tekrar başladım, karakterimi farklı bir şey seçeceğim. Çoğu izlediğim oyuncu kalkanlı karakterle oynuyor ben de öyle yapacağım.

Karakterlerin seviyelerini nereden görebilirim? Ben şuan 9 lvlim mesela, bu eleman kaç lvl acaba?

Kahraman sınıfıyla başladım, göçebe savaşçılar ve çift el olması hoşuma gitti.

2/3 kere ölünce hızlı kesmek sitiyorum veya onu geçtiğimde askerlere öldüğümde hızlıca keseyim diyorum, sabırsız davranınca eleman kılıcı yerden sürümeye bir başlıyor kaçabilene aşk olsun; canı azıcık bir şeyken kılıcı yerden bir sürüyor lvuk 1 dodge, 2 dodge, 3 dodge yapıyorsun 4. de kafana indiriyor kılıcı ama sıkıntı yok hoplaya zıplaya geçeceğim bu elemanı, arkamdan baksın dursun.

Şimdi o yakışıklı abimizi geçtik, onu geçtikten sonra yukarıya çıktım solucan gibi sürünen taşlar var dedim bunlar ne ayak; gittim oraya.

Ufak çukur gibi bir zeminin üzerinde mavi parıltılar var, oradan bir kafese giriş yapılıyor, kafeste aşağıdaki abimiz var. E bu da tek atıyor bana, 2 kere dodge yapıyorum sonra vuruyorum o bana dodge yapıyor sonra tek atıyor. Yahu ben bunların hepsinden mi kaçayım, madem bunları kesemeyeceğim neden var bunlar, iyice güçlenip tekrar geriye mi geleceğim bunları kesmeye?

Saçma sapan oyun yapmışlar, sildim.

Tekrar başladım, karakterimi farklı bir şey seçeceğim. Çoğu izlediğim oyuncu kalkanlı karakterle oynuyor ben de öyle yapacağım.
Kalkan kullanamıyorum adam kalkanı yarıyor tek atıyor, bomboş oyun, bıraktım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    4,5 MB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
@Efe KIPKINER Emin Çıtak güçlü başlangıç rehberi izle.
Acaba ben klavye+mouse ile oynadığım için mi zorlanıyorum. Oyundaki hiç bir bossu kesemiyorum :D

@Efe KIPKINER Emin Çıtak güçlü başlangıç rehberi izle.
Oyunu çözdüm... Benim hatam karakterimi hiç güçlendirmeden direkt ana hikayede ilerleyip güçlü bosslara kafa tutmakmış. İlk önce etraftaki bazı yerleşim yerlerindeki askerleri ve canavarları keserek hem oyunda tecrübe kazandım, hem de rün biriktirip karakterimi geliştirdim. Oyun direkt; git güçlü bossları kes demiyor bize zaten, oyunun büyük haritasında özgürce gezip kendime ufak hedefler koyuyorum, bunlarla hem güçleniyorum, hem tecrübe ediniyorum, bu şekilde kendimi güçlendirip ana hikayedeki bosslara dalabiliyorum ve başarılı oldum, ilk bossumu kestim. 😎

Son düzenleme:
Acaba ben klavye+mouse ile oynadığım için mi zorlanıyorum. Oyundaki hiç bir bossu kesemiyorum :D

Oyunu çözdüm... Benim hatam karakterimi hiç güçlendirmeden direkt ana hikayede ilerleyip güçlü bosslara kafa tutmakmış. İlk önce etraftaki bazı yerleşim yerlerindeki askerleri ve canavarları keserek hem oyunda tecrübe kazandım, hem de rün biriktirip karakterimi geliştirdim. Oyun direkt; git güçlü bossları kes demiyor bize zaten, oyunun büyük haritasında özgürce gezip kendime ufak hedefler koyuyorum, bunlarla hem güçleniyorum, hem tecrübe ediniyorum, bu şekilde kendimi güçlendirip ana hikayedeki bosslara dalabiliyorum ve başarılı oldum, ilk bossumu kestim. 😎
Bosslarla alakalı tek tavsiyem istediği kadar zor olsun Malenia bile olsa Mimic ya da diğer summonları kullanmayın. Hele Mimic o kadar bozuk ki oyunun dengesi kaçıyor zorlanın sinirlenin ama kullanmayın derim zevki kaçıyor oyunun. Temel mekaniklere alışınca geriye sadece boss hareketlerine alışmak kalıyor zaten ki açıkçası oyunun tek amacı boss kesmek. Bir noktadan sonra sıkılabilirsiniz ama main order çok uzun değil bitirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı