ELEGOO neptune 4 Pro tabla kalibrasyon yapma

ErayB.41

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ELEGOO neptune 4 Pro kullanıyorum. Son 1 aydır tabla ayarıyla ilgili problemler yaşıyorum sağ taraf sol tarafa göre çok aşağıda kalıyor ve filament yapışmıyor sol tarafta fazla yukarıda kalıyor ve nozzle filamenti eziyor defalarca kalibrasyon yaptım belki 30 - 40 kere ama yine aynı sorunu yaşıyorum. Artık makineyı kırma noktasına geldim yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tablayı herhangi bir kenarından tutup yukarı/aşağı ve yanlara doğru boşluk var mı diye kontrol et. Boşluk varsa tabla altındaki metal tekerlerin raya yaklaştırmak için ayar yapman gerek. Onda sorun yoksa ya da var ve düzelttiysen sonrasında X ekseninin kasaya her iki uçta da aynı yükseklikte olup olmadığını kontrol et, dediğim gibi kasaya, tablaya değil. Tabla için yaptığın ilk ayarın benzerini şayet baskı kafasında boşluk varsa da yapman gerek. Çok sıkı olmasın, tatlı sert yeterli, çok sert yaparsan hem motorlar zorlanır hem de kayışlar bir süre sonra kopar.

Tablayı, altındaki ısıtıcı pede kayış uçları değmeyecek şekilde vanaları sıkarak aşağı çekip ondan sonra tabla ayarı yap, düzelir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Öncelikle tablayı herhangi bir kenarından tutup yukarı/aşağı ve yanlara doğru boşluk var mı diye kontrol et. Boşluk varsa tabla altındaki metal tekerlerin raya yaklaştırmak için ayar yapman gerek. Onda sorun yoksa ya da var ve düzelttiysen sonrasında X ekseninin kasaya her iki uçta da aynı yükseklikte olup olmadığını kontrol et, dediğim gibi kasaya, tablaya değil. Tabla için yaptığın ilk ayarın benzerini şayet baskı kafasında boşluk varsa da yapman gerek. Çok sıkı olmasın, tatlı sert yeterli, çok sert yaparsan hem motorlar zorlanır hem de kayışlar bir süre sonra kopar.

Tablayı, altındaki ısıtıcı pede kayış uçları değmeyecek şekilde vanaları sıkarak aşağı çekip ondan sonra tabla ayarı yap, düzelir.

Hocam Teşekkür ederim deneyip haber vereceğim

Hocam dediğiniz her şeyi yaptım ama sonuç yine aynı x eksenini gövdeye olan ayarı daha önce yapmıştım herhangi bir bozulma olmamış ama yine yeniden yaptım tabla ve kafada sallanma yok ama yine tatlı sıkı şekilde ayarladım kayış gerginliklerini kontrol ettim ve daha sonra makinayı fabrika ayarlarına sıfırladım ve tablayı kayışlara değmeyecek şekilde ayarladım kalibrasyon yaptım ama olmuyor resimdeki gibi bir taraf çok yüksekte bir taraf çok aşağıda. kalibrasyon yaparken her noktayı 7-8 tur dönüyorum tabla sıcakken de soğukken de kalibrasyon yaptım ama olmuyor sadece aşağı olan tarafı yukarı alıyorum olmuyor çok yukarıda olan tarafı aşağı alıyorum olmuyor işin ilginç tarafı hep aynı taraf aşağıda kalıyor ve aynı taraf yukarıda kalıyor

Son düzenleme:
Manuel ayarı (nozzle temiz ve içinde filament yokken) 4 nokta arka arkaya ayar yapmanı gerektirmeyecek seviyeye gelene kadar yapman gerek. Ancak ondan sonra otomatik kısma geçilmeli. Sonrasında nihai Z offset. Yapılan ayarı kayıt etmeyi unutmuyoruz tabii.

Tabla ayarını zaten o şekilde yapıyorum diyorsan:

Z eksenini ekrandan farklı yüksekliklere çekip tekrar sağ ve solda ölçüm yap istersen. Gene sorun göremiyorsan tablan eğilmiş mi diye kontrol et. Yeterli bir uzunlukta(30 cm civarı) cetvelin varsa yatak yüzeyinde uzun kısmı yüzeye dik olacak şekilde kontrol yapabilirsin.

Tablan eğilmediyse sorun yaşamıyor olman gerek, eğilmiş ve düzeltemiyorsan alçak kalan bölgede PEI sheet altına alüminyum folyo koyabilirsin. Ben olsam tabla ray ve teker durumunu da kontrol ederdim. Rayları yağlamadıysan aşınma olmuş da olabilir, görsel kontrol iyi olur. Kafa arkasında solda bulunan tabla sensör pozisyon ve vidasına da bakmak iyi olur. Gevşemişse ve sensör eğik ise onu da düzeltirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00