Elegoo Neptune 4 Pro'dan alınan baskılar hep parçalanıyor

Son düzenleme:
YouTube’dan hem Türkçe hem de Elegoo’nun kalibrasyon videolarını izledim ve tekrar kalibrasyon yaptım Z ofseti de ayarladım. Ancak çıkan baskının sonucu bu (Benchy)
IMG_1238.jpeg

Yazıcıının önceki sahibi Rhino3D’nin tabla yapıştırıcısını önerdi sipariş edeceğim. Eğer sorunun düzelirse belki zaman içerisinde yeni tabla da alabilirim. Cam tabla önerir misiniz?

Bu arada yazıcı önceki sahibi tarafından yoğun kullanılmış tahmini olarak 2500 saati geçmişimdir diyor. Tablanın üzerinde de izler var tablanın eskidiğini düşünüyorum.

YouTube’dan hem Türkçe hem de Elegoo’nun kalibrasyon videolarını izledim ve tekrar kalibrasyon yaptım Z ofseti de ayarladım. Ancak çıkan baskının sonucu bu (Benchy)
Eki Görüntüle 2521326
Yazıcıının önceki sahibi Rhino3D’nin tabla yapıştırıcısını önerdi sipariş edeceğim. Eğer sorunun düzelirse belki zaman içerisinde yeni tabla da alabilirim. Cam tabla önerir misiniz?

Bu arada yazıcı önceki sahibi tarafından yoğun kullanılmış tahmini olarak 2500 saati geçmişimdir diyor. Tablanın üzerinde de izler var tablanın eskidiğini düşünüyorum.
Pritt varsa onlada deneyebilirsin hocam. Şundan. Veya herhangi bir marka.

1750962045424.png

YouTube'dan hem Türkçe hem de ELEGOO'nun kalibrasyon videolarını izledim ve tekrar kalibrasyon yaptım Z ofseti de ayarladım. Ancak çıkan baskının sonucu bu (benchy)
Eki Görüntüle 2521326
Yazıcıının önceki sahibi rhino3D'nin tabla yapıştırıcısını önerdi sipariş edeceğim. Eğer sorunun düzelirse belki zaman içerisinde yeni tabla da alabilirim. Cam tabla önerir misiniz?

Şahsen cam tabla peiden daha iyi geliyor bana göre. Bundan önce çok cam tabla kullandım ve genelde sıkıntı yaşamadım. Veya şu siyah kaplamalardanda alabilirsin. Onlarda baya iyi yapışıyor.

Merhaba 2. El Elegoo Neptune 4 Pro yazıcı aldım. Yazıcımdan memnunum ancak son 1 aydır ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Cihazı satan kişi bana nasıl tabla ayarı yapacağımı göstermişti. İlk kurduğumda tabla ayarını doğru şekilde yaptım ve bir süre idare ettim. Yazıcı sürtmeye başlayınca ara ara tekrar tabla ayarı yapmaya başladım ama bu sıklaştı. Neredeyse 3 baskıda 1 tekrar tabla hizalaması yapmam gerekiyor derken artık tabla ayarı yapsam bile düzgün baskı alamıyorum. Nozzle basmak istediğim parçalara sürtüyor ve bu baskıyı mahvediyor. Nozzle değişimi yaptım ancak bu da fayda etmedi. Güncel olarak Porima'nın filamentlerini kullanıyorum ve bu filamentleri alalı çok olmadı. İşim bitince vakumlu poşette veya en kötü silikalı şekilde bir poşette saklıyorum. Hatta Printables'da bulduğum bu tabla vida kilitlerini dahi taktım ama baskı alamıyorum. Son çare güncelleme yaptım ve henüz test etmedim. Sorun neyden kaynaklanıyor acaba?
Öncelikle yeni tabla alman gerekmez, ben PEI yüzü sadece 1 ay gibi bir süre kullandım, sonrasında arka yüzü kullanmaya başladım, 2 yıldır da o yüzü kullanmaktayım.

Tablayı süreki temiz tutmazsan yapışmada sorun yaşarsın, sıcak su, klasik bulaşık deterjanı ve yeni bir bulaşık süngeri ile temizleyip yüzeye elini değdirmeden kurulayıp kullanman gerek. PLA için normal şartlarda yapıştırıcı kullanmana gerek yok, yüzey alanı çok küçük, geometrisinde taban kısımda keskin geçişler yapan ya da tüm tablayı kullanan riske etmek istemediğin büyük modellerde kullanabilirsin.

A4 ile ayarı ayar tutana kadar gerektiğinde defalarca yapman gerek, videolardaki gibi tek seferde olacak bir ayar değil. Elinin ayarı iyi değilse screw tilt adjustment yöntemini de kullanabilirsin(netten araştırırsın).

Nozül değişimi tekrar tabla ayarı ister.

Tabla ayarı tek başına yeterli değil, X ekseni kasaya sağ ve solda eşik uzaklıkta yani paralel olmalı ve boşluk olmamalı. Onun için de gene nette araştırma yapabilirsin, gerçi Elegoo YT sitesinde playlistlerde bu mevcut. Tablan da dingildek olmamalı, boşluğu varsa onu da alman gerek. Aynı durum baskı kafası için de geçerli.

Makinede hala tabla yayı varsa onları silikon takozlarla değiştirebilirsin. Sık sık ayar çekmen gerekiyorsa bu ayarı iyi yapamadığın için olabilir. Makineyi agresif hızlarda kullanıyorsan bu da bozulma hızını etkiler.

Son olarak; daha önce de söylendiği gibi slicer üzerinden baskı ayarlarını kontrol et.

Öncelikle yeni tabla alman gerekmez, ben PEI yüzü sadece 1 ay gibi bir süre kullandım, sonrasında arka yüzü kullanmaya başladım, 2 yıldır da o yüzü kullanmaktayım.

Tablayı süreki temiz tutmazsan yapışmada sorun yaşarsın, sıcak su, klasik bulaşık deterjanı ve yeni bir bulaşık süngeri ile temizleyip yüzeye elini değdirmeden kurulayıp kullanman gerek. PLA için normal şartlarda yapıştırıcı kullanmana gerek yok, yüzey alanı çok küçük, geometrisinde taban kısımda keskin geçişler yapan ya da tüm tablayı kullanan riske etmek istemediğin büyük modellerde kullanabilirsin.

A4 ile ayarı ayar tutana kadar gerektiğinde defalarca yapman gerek, videolardaki gibi tek seferde olacak bir ayar değil. Elinin ayarı iyi değilse screw tilt adjustment yöntemini de kullanabilirsin(netten araştırırsın).

Nozül değişimi tekrar tabla ayarı ister.

Tabla ayarı tek başına yeterli değil, X ekseni kasaya sağ ve solda eşik uzaklıkta yani paralel olmalı ve boşluk olmamalı. Onun için de gene nette araştırma yapabilirsin, gerçi Elegoo YT sitesinde playlistlerde bu mevcut. Tablan da dingildek olmamalı, boşluğu varsa onu da alman gerek. Aynı durum baskı kafası için de geçerli.

Makinede hala tabla yayı varsa onları silikon takozlarla değiştirebilirsin. Sık sık ayar çekmen gerekiyorsa bu ayarı iyi yapamadığın için olabilir. Makineyi agresif hızlarda kullanıyorsan bu da bozulma hızını etkiler.

Son olarak; daha önce de söylendiği gibi slicer üzerinden baskı ayarlarını kontrol et.
Merhaba bugün nihayet sağlıklı bir Benchy baskası alabildim. Tabla ayarlarını her zaman Screw Tilt yöntemiyle yapıyordum zaten. Fakat dikkatimi çeken bir durum oldu. Nozzle yüksekliğini ayarlayıp daha sonra her köşeyi Screw Tilt ile sürtecek düzeyde ayarlıyorum. Ayarlama bittiğinde otomatik bed leveling yapıyor. Otomatik Bed leveling yaptıktan sonra Z Offset'in gözüktüğü ekranda yazan değerlerin bazıları sürekli -0.20 ve üzerinde oluyordu. Bugün tam kalibrasyon yaptıktan sonra Screw Tilt ile tekrar hizalama yaptım ama ayarları kaydet demedim tekrar otomatik leveling yapmadı ve başarılı oldu. Bir diğer sebep belki yeni aldığım tabla yapıştırıcısı da olabilir yarın deneyeceğim.

Merhaba bugün nihayet sağlıklı bir benchy baskası alabildim. Tabla ayarlarını her zaman screw tilt yöntemiyle yapıyordum zaten. Fakat dikkatimi çeken bir durum oldu. Nozzle yüksekliğini ayarlayıp daha sonra her köşeyi screw tilt ile sürtecek düzeyde ayarlıyorum. Ayarlama bittiğinde otomatik bed leveling yapıyor. Otomatik bed leveling yaptıktan sonra Z Offset'in gözüktüğü ekranda yazan değerlerin bazıları sürekli -0.20 ve üzerinde oluyordu. Bugün tam kalibrasyon yaptıktan sonra screw tilt ile tekrar hizalama yaptım ama ayarları kaydet demedim tekrar otomatik leveling yapmadı ve başarılı oldu. Bir diğer sebep belki yeni aldığım tabla yapıştırıcısı da olabilir yarın deneyeceğim.

Otomatik Level'i yapan sensörü yamultmuş/oynatmış olabilir misin hocam? Hotendin arkasında olur. Kırmızı ışık yanar ucunda. Veya kirlenmişde olabilir.

Otomatik Level'i yapan sensörü yamultmuş/oynatmış olabilir misin hocam? Hotendin arkasında olur. Kırmızı ışık yanar ucunda. Veya kirlenmişde olabilir.
Çok güzel bir noktaya değindin ben Nozzle değişimi yapmaya çalışırken yazıcı kafasını komple çıkarmıştım yazıcıının önceki sahibine sordum da sıcakken yapmam gerektiğini söylemişti o şekilde nozzle değşltirdim. E komple hotend’i sökerken o sensörü de sökmüştüm. Takarken düzgün taktığımı düşünüyorum tekrar söküp takarım. Dün çok güzel bir şekilde Benchy bastıktan sonra bugün başka bir baskıya başladım fakat çok kötü çıkardı.
IMG_1400.jpeg

Z offset’i düzelttim ve minyatür kedi figürü basarken figür tabladan ayrıldı.
IMG_1402.jpeg

Tablaya yapıştırıcı sürdüm tekrar kalibrasyon yaptım ve bu sefer bu oluştu:
IMG_1403.jpeg

Sanırım dediğiniz gibi sensör problemli.

Çok güzel bir noktaya değindin ben Nozzle değişimi yapmaya çalışırken yazıcı kafasını komple çıkarmıştım yazıcıının önceki sahibine sordum da sıcakken yapmam gerektiğini söylemişti o şekilde nozzle değşltirdim. E komple hotend’i sökerken o sensörü de sökmüştüm. Takarken düzgün taktığımı düşünüyorum tekrar söküp takarım. Dün çok güzel bir şekilde Benchy bastıktan sonra bugün başka bir baskıya başladım fakat çok kötü çıkardı.
Eki Görüntüle 2525168
Z offset’i düzelttim ve minyatür kedi figürü basarken figür tabladan ayrıldı.
Eki Görüntüle 2525167
Tablaya yapıştırıcı sürdüm tekrar kalibrasyon yaptım ve bu sefer bu oluştu:
Eki Görüntüle 2525166
Sanırım dediğiniz gibi sensör problemli.
Otomatik level yaptıktan sonraki ekranda gözüken değerler nasıl hocam? Fotoğrafını atabilir misin? Veya direk yazıcıyı ethernet kablosu ile bağlayıp yatağının ne kadar yamuk olduğunu görebiliyorsun.

1751383342360.png

1751447364755.png

Bu şekilde gözüküyor.

Bu gönderinin altına da yazayım;
Yazıcımın arızasını ücretli çözebilecek birileri arıyorum. Forumdaki gönderi:

Son düzenleme:
Leveling yaparken yatak sıcakken mi yapıyorsunuz hocam? Eğer o şekildeyken yapmıyorsanız yatağı 60 derece yapıp deneyin birde. Genleşmeden dolayı fark çıkabiliyor. Belki çözülür sorun. Bu arada hotendi komple çıkardım demiştiniz. Doğru taktığınıza emin misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı