ELEGOO Neptune 4 Tablası aşırı sallanıyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O somunlar eksantrik yani ekseni kaçık, normal somun gibi sıkılmaz tek tur içinde ayar yapılır, bir noktaya doğru tekeri profile yaklaştırır, karşı noktasına doğru gevşetmeye başlar. Tekeri tabla sallanmayacak şekilde ayarlaman yeterli, çok sıkı yaparsan hem teker hızlı aşınır hem de motor hızlı ısınır ve sonu iyi olmaz.

Tabla için yaşadığın sorundan bağımsız olarak:

1. Tabla ayar kafalarının bağlandığı civataları uzunlarıyla değiştirip alttan somunla güvenceye almanı tavsiye ederim, 2 gün sonra tablam düştü konusu açılmasın.

2. Makinendeki indüktif sensörün(kafadaki sensör) de iyi monte edildiğinden emin ol, vidası gevşekse ve yan dönmüşse tablayı algılamayıp nozülle tablayı delebilirsin.

3. Sensör metal PEI tablayı algıladığından o yokken homing vs. yaptırırsan tabla olmadığından nozül tablaya girer, dikkat et.

4. Firmware güncelleme.

5. Makineyi tam öğrenmeden başıboş bırakma, yatarken çalışsın sabah parçayı alırım, ben yokken çalışsın gibi yaklaşımlar risk oluşturur.

6. Makineyi kullanmak için çok acele etme, önce genel prensipler hakkında araştırıp bilgi edinmen seni olası birçok dertten uzak tutar.

7.Baskı öncesi Z-offset değerini kontrol et, bazen sıfır olabiliyor, makineyi kapatıp 30sn gibi bir süre sonra açarsan düzeliyor.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O somunlar eksantrik yani ekseni kaçık, normal somun gibi sıkılmaz tek tur içinde ayar yapılır, bir noktaya doğru tekeri profile yaklaştırır, karşı noktasına doğru gevşetmeye başlar. Tekeri tabla sallanmayacak şekilde ayarlaman yeterli, çok sıkı yaparsan hem teker hızlı aşınır hem de motor hızlı ısınır ve sonu iyi olmaz.

Tabla için yaşadığın sorundan bağımsız olarak:

1. Tabla ayar kafalarının bağlandığı civataları uzunlarıyla değiştirip alttan somunla güvenceye almanı tavsiye ederim, 2 gün sonra tablam düştü konusu açılmasın.

2. Makinendeki indüktif sensörün(kafadaki sensör) de iyi monte edildiğinden emin ol, vidası gevşekse ve yan dönmüşse tablayı algılamayıp nozülle tablayı delebilirsin.

3. Sensör metal PEI tablayı algıladığından o yokken homing vs. yaptırırsan tabla olmadığından nozül tablaya girer, dikkat et.

4. Firmware güncelleme.

5. Makineyi tam öğrenmeden başıboş bırakma, yatarken çalışsın sabah parçayı alırım, ben yokken çalışsın gibi yaklaşımlar risk oluşturur.

6. Makineyi kullanmak için çok acele etme, önce genel prensipler hakkında araştırıp bilgi edinmen seni olası birçok dertten uzak tutar.

1. hangisinden bahsettiğinizi anlayamadım
Diğer dediklerinizide dikkate alacağım hala daha çalıştırmıyorum her şeyin tam olduğunu kontrol etmedende çalıştırmam.

1695988318687.png

Kağıtla tabla ayarı yaptım ama sag ustteki ayar tekerlegi sonda olmasina ragmen olmuyor daha fazla cevirirsem cikiyor ne yapabilirim?

Son düzenleme:
1. PEI sheeti kaldırırsan 4 tane civata başı göreceksin onları kasttediyorum, onlar ayar kafalarına bağlı. Benimkileri uzunlarla değiştirdim, ayar sonrası somunları siyah tekerlere temas edecek hale getirip silikonladım, somunu sıkarsan ayarı da bozarsın.

rddt.jpg

Netten ayarın nasıl yapıldığını öğrendiğini kabul ederek yazıyorum: Ayar kafalarını aşırı zorlamadan önce sık, tabla aşağı inmiş olsun, ondan sonra tabla ayarına geç, o zaman pay kalır doğru yapıyorsan.

1. PEI sheeti kaldırırsan 4 tane cıvata başı göreceksin onları kasttediyorum, onlar ayar kafalarına bağlı. Benimkileri uzunlarla değiştirdim, ayar sonrası somunları siyah tekerlere temas edecek hale getirip silikonladım, somunu sıkarsan ayarı da bozarsın.

Eki Görüntüle 1961169

Netten ayarın nasıl yapıldığını öğrendiğini kabul ederek yazıyorum: Ayar kafalarını aşırı zorlamadan önce sık, tabla aşağı inmiş olsun, ondan sonra tabla ayarına geç, o zaman pay kalır doğru yapıyorsan.

İnternette bulabilir miyim uzun vidaları? Veya sen aldığın linki atabilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı