Elektrik Elektronik mühendisi olmak

EnesB00

Decapat
Ben lise 2 öğrencisiyim. Elektrik-elektroniğe bayağı ilgim var. Evde kendim küçük projeler yapıyorum. İleride de EE mühendisi olmak istiyorum. Ama aklımda bazı sorular var, daha doğrusu biraz da gelecek kaygım var. Bu mesleğin önü açık mı? İleride rahat iş bulabilir miyim? Veya kendi işimi kurabilir miyim? Ancak asıl merak ettiğim şu an iyi bir üniversiteye gitmek için ders çalışmak dışında neler yapabilirim? Mesela bir elektrikçinin yanında çalışsam ne kadar faydası olur?

Ben lise 2 öğrencisiyim. Elektrik-elektroniğe bayağı ilgim var. Evde kendim küçük projeler yapıyorum. İleride de ee mühendisi olmak istiyorum. Ama aklımda bazı sorular var, daha doğrusu biraz da gelecek kaygım var. Bu mesleğin önü açık mı? İleride rahat iş bulabilir miyim? Veya kendi işimi kurabilir miyim? Ancak asıl merak ettiğim şu an iyi bir üniversiteye gitmek için ders çalışmak dışında neler yapabilirim? Mesela bir elektrikçinin yanında çalışsam ne kadar faydası olur?

Şöyle düşün ben de elektrik okuyorum günümüz de her şey elektrik ile iş bulmayıp napacaksın, illaki bulursun. Bu işi bilen birinin yanın da çalışsan da çok faydası olur öğrenmek ayrı uygulamak ayrı kolay gelsin.

Alanın önü gayet açık. İş bulamayacağın alan neredeyse çok az. Elektrik ve elektroniğin geçtiği her yerdesin. Elektronik de bilgisayar ve yazılıma da kayıyor. Kendini geliştirmek istediğin alandan gidiyorsun.

Ben lisede elektrik elektronik okudum. Elektronik zor olduğundan endüstriyel bakım onarım alanı seçmiştim. Bayağı proje ve uygulama yapıyorduk ve gayet zevkliydi. Elektronik dersi de alıyorduk ama bana çok zor geliyordu nedense. Dijital elektronik ve ikilik sistemleri de görmüştüm ama hiç üstüne gitmemiştim. Meğerse makine öğrenmesinin temeliymiş.

EE gerçekten güzel bir alan, umarım EE kazanıp güzel bir eğitim alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı