Elektrik elektronik mühendisliği için MacBook mu Windows laptop mu?

40.000 TL bütçem var. MacBook M2 Air mı RTX 4060 ya da 3070 Ti'lı laptop mu?

Benim tercihim Windows'tan yana olurdu. Hem oyun için hem de bütçe durumundan dolayı. Eğer sadece iş ve film tarzında düşünüyorsan belki Mac olabilir. Ancak tamirlik bir durum olduğunda Mac'lar gerçekten iyi bütçe istiyor. Onun dışında 4060 tercih ederdim. Tabii RAM depolama işlemci gibi diğer faktörler var. Aynı zamanda laptopun kullandığı panel tipi gibi farklı seçenekler.
 
Bence windows lapton alın. Ben de dahil çevremdeki mühendislerin çoğu windows tabanlı laptop kullanıyor. Hatta büyük işler yapıp yüksek kalitede render alanlar genelde son model masaüstü topluyorlar. Bunun yanı sıra iş haricinde, oyun vs. konusunda da daha rahat olursunuz.
 
Gösteriş yapayım derseniz MacBook alabilirsiniz
Şu algı bitmeyecek sanırım. Bu platformun başka meziyeti yokmuş gibi.

RTX 3070Ti, RTX 4060'tan daha iyi bir kart. Bu ikisi arasında 3070Ti daha iyi bir seçenek. DLSS3 her ne kadar cazip gelse de, grafik kartına oyun dışında bir yük bindirdiğin zaman kartın kas gücü ile baş başa kalıyorsun.

Hiçbir Windows laptop Macbook kadar pil performansı veremiyor. Pilde aynı süreyi verse bile ki o da zor, bataryada aldığın çip performansını alamıyorsun bu sefer. Makina kasıyor kendini. Yine de iki platformun da kendine ait iyi ve kötü yanları var.

Eğer üniversite bitene kadar çok yönlü bir bilgisayarım olsun, indireceğim programı çok aramayayım, ara sıra oyun oynar keyfime bakarım diyorsan Windows tabanlı bir bilgisayar al. Yok ben kütüphaneye gittiğim zaman priz kenarı aramak istemiyorum, ekran - hoparlör kalitesi ve mühendislik uygulamaları yeterli, sınıfta açarken perişan olmam, sırtımda taşırken de ağırlığını hissetmeyi istemem dersen Macbook al.

Ben 15 seneden sonra Mac'a geçtim. Bu platform kesinlikle iş görüyor, beklediğim gibi hiç olmadı, çok rahat alıştım. Oyunlarımı da GFN üzerinden oynuyorum.
 
Hocam elektrik elektronik, bilgisayar veya yazılım mühendisliği gibi yeniliğe açık bir bölüm değil. Kullanılan programların bazıları eski, çoğu sadece Windows için yapılıyor. Özellikle Apple Silicon kullanan bir bilgisayarla doğru düzgün hiçbir iş yapamazsınız.
 
Bir mühendis olarak windows kullanıyorum. Windows tavsiye ederim. Bir takım programlar kullanacaksın ve crackli kullanman gerekecek çünkü aşırı pahalılar. Okul süresince bu böyle olacak. İş hayatına başlayınca crackli olmaz tabiki. Bazı programlama kartları kullanacaksın bunlar için driver gerekecek sorun çıkarabilir. Görüntü işleme v.s. kullanacaksan RTX kartlar işini kolaylaştıracak.
 

Geri
Yukarı