Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde C++ mı? C# mı?

Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde C++ mı? C# mı?

• C++

• C#

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Çok sevdiğim bir hocamın bir sözü var :) @TerabyteForever

"Düşük seviye programlama, programcının ruhunu açar."

C++ daha çok işinize yarayacaktır diye düşünüyorum gerek gömülü sistemler olsun, gerek hakimiyet olsun.

C ve C++ daha öne çıkıyor ama üniversitede belli başlı eğitimleri aldıktan sonra kişi kendi karar verebilir bana göre. Eğer mikroişlemcilerle, gömülü sistemlerle uğraşacaksanız C, C++ ve Assembly dillerine bakın.

Sadece okulu geçmek için ise, okulun öğrettiği dilleri bilmek yeter.

Bir de şu var, her üniversitenin müfredatı farklı olabiliyor. Yani okul için öncelikle okul ne istiyorsa onu öğrenmek lazım.

Python kullanıyorlar genelde.

C ve C++ daha öne çıkıyor.

C ve C++ daha öne çıkıyor ama üniversitede belli başlı eğitimleri aldıktan sonra kişi kendi karar verebilir bana göre. Eğer mikroişlemcilerle, gömülü sistemlerle uğraşacaksanız C, C++ ve Assembly dillerine bakın.

Sadece okulu geçmek için ise, okulun öğrettiği dilleri bilmek yeter.

Bir de şu var, her üniversitenin müfredatı farklı olabiliyor. Yani okul için öncelikle okul ne istiyorsa onu öğrenmek lazım.

C ve C++ daha öne çıkıyor.
Okul için değil yazılım derslerini verdim. 1. sınıfta C görürken 2. sınıfta C++ görmüştük. Artık Python öğretiyorlarmış yeni gelenlere. Ancak C++ daha çok ilgimi çekti. Zaten C ile C++ arasında öğrendiğim kadarıyla çok fark yok. En basitinden birisi printf scanf birisi cin cout gibi vs. Ancak ilgimi çeken C++ oldu o zaman burdan devam etmek daha mantıklı.

Python'u özellikle özel üniversiteler, ilk sene tüm mühendislik öğrencilerine verebiliyor. Bence mantıklı da zira programlamaya başlamak, algoritmaları oturtmak için iyi oluyor.

Elektrik Elektronik üzerine devam edecekseniz, C ve C++ üzerine gelişmek yararınıza olur. Bunun yanında Python'a da müsait vakitlerinizde bakabilirsiniz. Mesela gömülü sistemler, mikroişlemciler ile çalışacaksanız ya da ilginiz varsa, C++ ve C yanına microPython da eklenebilir.

Çünkü ben de geliştirme kartlarıyla çalışıyorum ve çoğu C/C++ ile programlanan kart, yavaş yavaş microPython desteği de kazanıyor, microPython kütüphaneleri gelişiyor.

Ek olarak, yine ilginiz varsa, Assembly de bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı