Elektrik elektronik mühendisliğinden yazılıma geçmek

Sol İnvictus

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2019
Mesajlar
38
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. Elektrik elektronik mühendisliğinden mezun oldum ama gönlüm hep yazılımda, donanım tasarımı veya sayısal tasarım gibi ama özellikle özellikle yapay zeka ve görüntü işleme vs gibi alanlarda kaldı aklım. Şu an üretim mühendisi olarak bir fabrikada çalışıyorum ve bu alanın hayal ettiğim alan olmadığının farkına vardım ve tekrardan yazılıma dönmek istiyorum. Üniversite yıllarından kalma biraz yazılım bilgim var özellikle Python programlama dilinde. Bunun yanında İstanbul Üniversitesi'nin 2. üniversite kapsamında açtığı bilgisayar programcılığı, ön lisans (açık öğretim) programına kaydolmayı düşünüyorum bunun bana faydası olur mu? Linkini aşağıya bırakıyorum. Bunların yanında yazılıma yeniden başlasam veri tabanı olarak MongoDB öğrensem faydası olur mu? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim hem başkalarının da aklında fikirler şekillenmiş olur.
 
Mühendislik bitirdikten sonra, bilgisayar programcılığı okumanın bir faydası olmaz, öğretecekleri teknolojiler çağın gerisinden gelen şeyler olacak muhtemelen(bize delphi öğretmeye çalışıyorlardı 🤣). Onun yerine Coursera, edX gibi kaliteli online kurs veren yerlerden ilgilendiğin alanla ilgili kurslar alırsan daha faydalı olacaktır, hem güncel teknolojileri öğrenmiş olursun. Veritabanı konusunda hem MongoDB hemde mySQL öğrenmeni tavsiye ederim. Her ikisini de birden kullanılması gereken durumlar olabiliyor. Hem bilgisayar programcılığı hemde yazılım müh. bitirmiş birisi olarak söylüyorum.
 
Hocam naptınız? Ben de elektrik elektronikteyim yazılıma yönelmeyi düşünüyorum okurken yap diyeceğiniz bir şeyler var mı? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli olur aynı durumdayız
 
Hocam naptınız? Ben de elektrik elektronikteyim yazılıma yönelmeyi düşünüyorum okurken yap diyeceğiniz bir şeyler var mı? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli olur aynı durumdayız.
Dünyanın en iyi yazılım mühendislerinin çoğu EEM çıkışlı der bizim hocalarımız. Fırat'tayım ben de. Bilgisayar mühendisliğindeki çoğu hoca da bizden çıkışlı.
 

Geri
Yukarı