Elektrik Elektronik'ten nasıl Yazılım veya Bilgisayar Mühendisliği'ne geçilir?

• Konuyu başlatan Nami
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.410

Nami

Decapat
İyi günler.
1: Ben elektrik elektronik mühendisliğinde şu anda hazırlık sınıfındayım. Benim istediğim elektrik elektronikten bilgisayar ya da yazılım mühendisliğine geçmek. Şu anda Karabük üniversitesindeyim ve üniversite fark etmez. Bölümü değiştirebilirsem yeter bana.
Şimdi ben bunu istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum. Yatay geçiş yapabilmem için ne yapmam lazım? Belli bir puan mi lazım? Sınava mi girmem gerekiyor? En erken 3. dönemde mi yapılıyor? Bana detaylı bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

2: Ha bir de diyelim ki bölüm değiştiremiyorum üniversite nasıl değiştirebilirim? Aslen Mersin'de yaşıyorum ama şu anda karabükteyim. Onun için de mi yatay geçiş lazım?

Yazdıklarımı okuyup da küçükte olsa bir bilgiye sahip olan bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

Değiştirirsin de yatay geçişle yapacaksın. Hazırlık olduğun için sana özel madde de var. Buraya ne yazsam bundan açıklayıcı olmaz: YÖK Güz ve Bahar Dönemi Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri
Dostum ben attığı okudum ama bende biraz gerizekalılık var. Okuduğumu anlamıyorum. Kısaca bana bu yıl bölümü değiştirebilir miyim, değiştirebilirsem de ne yapmam lazım söylersen çok mutlu olurum. Yani şöyle:
Evet değiştirebilirsin ama yatay geçişle geçeceğin bölümün YKS sıralaması senin sıralamanı kapsıyorsa geçebilirsin
Yada bu yıl olmaz seneye ortalamani sallıyorum şunun üstünde tutarsan geçebilirsin gibi cevap verirsen çok sevinirim.

Bu arada gerçekten sayfada buldan hazırlık yazıp çıkan her şeyi okudum ama anlamadım.

Dostum ben attığı okudum ama bende biraz gerizekalılık var. Okuduğumu anlamıyorum. Kısaca bana bu yıl bölümü değiştirebilir miyim, değiştirebilirsem de ne yapmam lazım söylersen çok mutlu olurum. Yani şöyle:
Evet değiştirebilirsin ama yatay geçişle geçeceğin bölümün YKS sıralaması senin sıralamanı kapsıyorsa geçebilirsin
Yada bu yıl olmaz seneye ortalamani sallıyorum şunun üstünde tutarsan geçebilirsin gibi cevap verirsen çok sevinirim.

Bu arada gerçekten sayfada buldan hazırlık yazıp çıkan her şeyi okudum ama anlamadım.
YKS puanın ile geçebilirsin ama üniversitelerin kendi şartları olur, bence geçeceğin üniversitenin şartlarını incelersen anlarsın çünkü burası uzun anlatmış. Kendine hakaret etme yani. :D

YKS puanın ile geçebilirsin ama üniversitelerin kendi şartları olur, bence geçeceğin üniversitenin şartlarını incelersen anlarsın çünkü burası uzun anlatmış. Kendine hakaret etme yani. :D
Anladım. Ben en iyisi başvuru zamanına doğru öğrenci işlerine sorayım ünide. Sağolun yine de

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı