Elektrik kesintisiden ötürü site dairelerinde hasar oluştu

Brummbar

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2021
Mesajlar
597
Çözümler
1
Yer
Bursa
Dün sabah saatlerinde kepçe operatörü kepçeyi fazla kaldırdığı için elektrik kablosunu koparmış.
Elektrik daha yeni geldi 24 saattir neredeyse elektriksiz kaldık.

Ancak sorun bu değil özellikle yan tarafımıza bina yaptıkları için o kablo bizim siteye aitmiş ve sadece bizim sitenin elektrikleri gitti ve binamızdaki bütün elektrikli aletler bozuldu.

50 dairelik bir sitedeyiz.
50 dairenin 38 tanesi hasar bildirdi wp grubuna. Zaten sitenin güvenlik kameraları görüntülü kapı açma (Audio) sistemleri falan tamamen kısa devreden ötürü yanmış.

Çünkü kablo kopunca yarısı kopmuş yarısı kopmamış ve elektrikler defalarca git gel git gel yapmış. Sabahın köründe olduğu için kimse de önlemini almamış şalterleri indirmemiş haklı olarak, sonuçta sabahın 5-6'sı.
Allah'tan benim prizlerimde genelde akım korumalı priz var ve çok hasar almadık. Sadece kurutma makinemiz bozuldu, akım korumasız prize takılıydı o da.
Kombi ve görüntülü kapı açma sistemimiz bozulmuş. Genel olarak herkesin elektronik cihazları bozulmuş. Modemi yanan var, TV'si yanan var, buzdolabı falan yanan komşularımız var. Müteahhite ulaştık bize dediği kelime:
"Ne yapabilirim? Sorun kimde?"

Dediği oldu ve telefonu yüzümüze kapattı. Bu müteahhiti nereye ve nasıl şikayet ederiz? Site olarak yapan kepçe operatörü evet ancak sonuçta o bir çalışan ve müteahhit ondan sorumlu.

Müteahhit zaten 2 ay önce de belediyenin yolunu kazıtmıştı burayı da satın aldım diyerek mahalle yolumuzu yerle bir ettirmişti. Belediyeden bir ceza yedi o yüzden, şimdi de bu durum oldu.

Yani bu durum ne olacak? Şu an 38 dairede hasar var. Kayıtlar yapıldı, yöneticiler irtibata falan geçti de tüzel olarak ben nasıl bir yol izleyebilirim? Eğer yöneticiler işi beceremezse falan veya en azından yardımcı olayım. Daha önce böyle bir sorun yaşayan varsa hızlıca çözülmesi açısından çünkü kapı sistemlerimiz falan çalışmıyor, otopark çalışmıyor, araçlar içerde kaldı. Herkesi mahvetti bir kablo.
 
Hocam bir sorum olacak kepçe operatörü tedaş görevlisi miydi yoksa sizin yöneticinin çağırdığı bir işçi miydi?

Hocam bir sorum olacak kepçe operatörü tedaş görevlisi miydi yoksa sizin yöneticinin çağırdığı bir işçi miydi?

Kusura bakmayın tam okumamışım galiba bu olaylara müteahhit sebep olmuş, bildiğim kadarıyla tedaş kendilerinden sebepli bir arıza olmadığından dolayı ödeme yapmayacaktır dolayısıyla müteahhit suçludur ancak bundan sonrası hakkında pek bir fikrim yok açıkçası.
 
Hocam bir sorum olacak kepçe operatörü tedaş görevlisi miydi yoksa sizin yöneticinin çağırdığı bir işçi miydi?



Kusura bakmayın tam okumamışım galiba bu olaylara müteahhit sebep olmuş, bildiğim kadarıyla tedaş kendilerinden sebepli bir arıza olmadığından dolayı ödeme yapmayacaktır dolayısıyla müteahhit suçludur ancak bundan sonrası hakkında pek bir fikrim yok açıkçası.
Kepçe operatörü orayı kazan bir işçi bizim sitenin yanına yeni bir site yapıyorlar yani olayın bizim siteyle ilgisi yok orayı kazarken toprakları yukarı fazla kaldırınca bizim site kablosunu koparıyor sonra müteahhit geliyor arabasıyla 8-9 saat sonra akşama doğru özel bir elektrikçi tutuyor TEDAŞ veya UEDAŞ değil özel elektrikçi ile yaptırıyor 3-5 saat uğraşıyorlar elektrik geliyor ama bi bakıyoruz her şey bozulmuş yanmış kameralar gitmiş apartman kapıları otomatik çalışmıyor bazılarının buzdolabı yanmış TV'si yanmış yani maddi bir zarar var elektronik cihazlarda

1712207174822.png
Daha iyi anlamanız için şöyle bir görsel atayım bizim siteyle o kazı yapılan yer yan yana ne şanssa sadece bizim kablo kopuyor ona ben hayret ediyorum (yuvarlak alan kazı yapılan yer X olan yer bizim site)
 
1 ay süren var. Bir ay içinde rapor oluşturup gidip teslim etmen gerekiyor, bir ay geçtikten sonra hangi aletin bozulmuş kimden bozulmuş sorumluluk almıyorlar
 
1 ay süren var. Bir ay içinde rapor oluşturup gidip teslim etmen gerekiyor, bir ay geçtikten sonra hangi aletin bozulmuş kimden bozulmuş sorumluluk almıyor.

Hocam anladığım kadarıyla yeni yapılacak olan sitenin kepçe operatörü kabloları koparmış yani burada rapor oluşturma ve teslim etme işlemlerini kime yapacak ki devlet kesinlikle karşılamaz böyle bir şeyi.
 
Bir avukat tutup gerekli bilgileri alabilir, dava sürecine girmeden zararınızı karşılayabilirsiniz. Yani sizin zararınız mahkeme + avukat + zararınızdan daha düşük olacaktır. Az çok kafası basan bir müteahhitse dava yerine uzlaşmayı seçer.
 
Bir gelişme var mı?
Evet var UEDAŞ ile görüştük bu durumu müteahhit sonradan site yöneticisini falan aramış siz bütün arızalı ürünleri yaptırın her şeyin faturasını alın ve bana yollayın ben ödeyeceğim dedi

Bayramdan sonra sitenin bütün kapıları güvenlik kameraları zilleri falan yenilenecek ve arızalı olan beyaz eşyalar cihazlar falan tamir edilecek edilmezse tamamen yanmışsa yeni ürün alacakmış müteahhit sözleşme falan yaptılar site yöneticisi ile müteahhit'e pahalıya patlayacak bu sorun ama yapacak bir şey yok tam bayram arifesi insanların eşyaları bozuldu camaşır yıkamıyor millet komşusuna gidiyor yıkamak için berbat bir durum yani
 
Evet var uedaş ile görüştük bu durumu müteahhit sonradan site yöneticisini falan aramış siz bütün arızalı ürünleri yaptırın her şeyin faturasını alın ve bana yollayın ben ödeyeceğim dedi.

Bayramdan sonra sitenin bütün kapıları güvenlik kameraları zilleri falan yenilenecek ve arızalı olan beyaz eşyalar cihazlar falan tamir edilecek edilmezse tamamen yanmışsa yeni ürün alacakmış müteahhit sözleşme falan yaptılar site yöneticisi ile müteahhit'e pahalıya patlayacak bu sorun ama yapacak bir şey yok tam bayram arifesi insanların eşyaları bozuldu camaşır yıkamıyor millet komşusuna gidiyor yıkamak için berbat bir durum yani.

Geçmiş olsun berbat bir durum ancak çok uğraştırmadan bir sonuca bağlanmış olması sevindirici.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı