Elektrikli bisiklet alınır mı?

Danheng

Centipat
Daha fazla  
Meslek
bilgisayar mühendisliği öğrencisi
Üniversitede günlük kullanım için elektrikli bisiklet iyi olur mu? Olursa 10-20 bandında alınabilecek iyi seçenekler neler? Bir de yurtta kalıyorum, bisikleti şarj etme ve bağlama konusunda sıkıntı çeker miyim? Bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrikli bisiklet alınır fakat 10-20 bandında alınır mı? Emin değilim bende RKS XS-25 modeli var gündelik kullanım için gayet güzel. Yüksek bir performans istemiyorsanız, ayağımı yerden kessin diyorsanız kesinlikle sizi memnun eder. Şarj etmek zor değil ama biraz uzun sürüyor 5-6 saat civarı şarj oluyor bağlama konusunda yurdun bisiklet koyma bölümü vardır diye düşünüyorum. Alacağınız 200-300 TL bir bisiklet kilidi işinizi görür. Bataryayı yanınızda taşımanıza gerek yok zaten bisikletin üstüne kilitli şekilde bırakabilirsiniz.

Elektrikli bisiklet alınır fakat 10-20 bandında alınır mı? Emin değilim bende RKS XS-25 modeli var gündelik kullanım için gayet güzel. Yüksek bir performans istemiyorsanız, ayağımı yerden kessin diyorsanız kesinlikle sizi memnun eder. Şarj etmek zor değil ama biraz uzun sürüyor 5-6 saat civarı şarj oluyor bağlama konusunda yurdun bisiklet koyma bölümü vardır diye düşünüyorum. Alacağınız 200-300 TL bir bisiklet kilidi işinizi görür. Bataryayı yanınızda taşımanıza gerek yok zaten bisikletin üstüne kilitli şekilde bırakabilirsiniz.

Ya şöyle aslında, ikinci el de düşünebilirim ama 30'un üstüne çıkamam maalesef. Yurttan fakülteme yaklaşık 3km, merkeze inmek istesem 6km. Katlanır olmasına gerek var mı bilmiyorum ama rahatlık açısından büyük jant olması daha iyi olurmuş gibi geliyor. Bir de soğukta kullanımı nasıl olur onu hiç düşünmedim, batarya kapasitesinin düşmesi vesaire olsun.

Üniversitede günlük kullanım için elektrikli bisiklet iyi olur mu? Olursa 10-20 bandında alınabilecek iyi seçenekler neler? Bir de yurtta kalıyorum, bisikleti şarj etme ve bağlama konusunda sıkıntı çeker miyim? Bilemedim.

Elektrikli bisiklet için düşünmeniz gereken şeylerden bir tanesi park ve taşınabilirlik.
Birçok arkadaşın söylediği gibi 20bin bandındakilerde sorun olabilir. Mekanik sorun olmasa bile, ülkemizde pil ile çalışan birçok bu tür araçların batarya ünitelerini maalesef eski notebook pillerinin toplanarak yenin bir araya getirilmesi ile yapılan bataryalar ile satışı yapıldığı çok duyulmuş bir gerçek. Yani aktif bir sürücü iseniz; teknik olarak söylenen 20kmlik mesafeyi hiçbir zaman göremiyorsunuz ve 3-6 ay gibi süre içinde yeniden dolum sorunları - adaptör sorunları ortaya çıkıyor. Ülkemizde "garanti" kelimesi kapsamı maalesef farklı. Aldığınız bisikletin mekanik garantisi 2 yıl iken (şüpheli- genelde kullanıcı hatası diye sınıflandırılır) bataryalar için garanti 3 ay olarak belgesi sunulur. Bunları detaylı sormanız soruşturmanız gerekiyor.
(1,5 sene önce 45km hız ve 60km mesafe beyanı yapılan bir +50bin lira fiyatı ve çok bilindik bir motor almak istediğimde, batarya garantisi için 3 ay demiş idi bayisinde)

Trafiğe çıkma veya motor gibi hız yapma hevesiniz yok; yoruldukça bataryadan faydalanarak ihtiyaçlarınızı giderme amacında iseniz oldukça faydalı olur.

Bilindik marka veya kullanıcı yorumlarını internetten araştırın. Her markanın her modeli aynı kalitede olmaz. Bazen bir modelde kronik sorun vardır. Bazen de bir markanın her modelinde aynı kronik sorun vardır.

Bisikletlerin bazı modellerinde, orta kısmında katlanma özelliği olanlar faydalı olabilir. Özellikle üstgeçit - asansör kullanma ihtiyaçlarınız; taşınma kolaylıkları açısından.
Park konusu; maalesef çok fazla hırsızlık var. Dolayısı ile katlanabilir olan bir modelin evde park ve taşınabilirliğini etkiler.

Bu bahsettiklerim, sizin kullanım şekli - yaşam hedef durumlarınız ile değişken olsa da, birçok kişiyi etkilen sonuç.

Yaşadığınız bölgenin eğim durumu. Gezme hedefinizdeki yerlerin eğim ve mesafe durumu. Aksesuar durumu ve modifiye imkanı. Yanına hiçbir şey almasan bile, su ve telefon standı alırsın.
Hız merakın var ise, mekanik frenlerin durumu aşikar. Ön ve arka tekerin bulunduğun - gezinti yapacağın yere uygunluğu ve çapı.

Bisiklet ile tur yapanların sayısını artması dileği ile.

Son düzenleme:
O fiyata alacağınız elektrikli bisiklet parcalari dandik olur orta üst seviye arası bir dağ bisikleti öneririm

Ben de alacaksam iyisini alma taraftarıyım ancak öğrenciyim ve bütçem en fazla 30u görür. Bisiklet sürmeyi seviyorum beni yokuş çıkarken idare etmesine odaklıyım daha çok. Bir günde de maksimum 30km civarında sürerim herhalde. Aslında normal bisiklet almayı da düşündüm ancak bilgisayar müh okuyorum sırtımda %90 laptop bulunduruyorum bu yüzden yokuş yukarı sürmek daha çok zorlayacaktır.

Bir de istediğimde normal bisiklet olarak kullanabileceğim modeller var mı? Çünkü e-bike olduğunda normal bisiklet gibi sürerken ağırlaştığını ve kullanıcıyı zorladığını da duymuştum.

RKS'nin birçok modeli aynı Km'yi vadediyor ama aralarında bayağı fiyat farkı var onu da anlayabilmiş değilim. Bana kalsa büyük jantlı modelleri tercih ederdim ama batarya istenildiği gibi çıkarılıp şarj edilemiyormuş sanırım o modellerde. Bir bilginiz var mı?

Ben de alacaksam iyisini alma taraftarıyım ancak öğrenciyim ve bütçem en fazla 30u görür. Bisiklet sürmeyi seviyorum beni yokuş çıkarken idare etmesine odaklıyım daha çok. Bir günde de maksimum 30km civarında sürerim herhalde. Aslında normal bisiklet almayı da düşündüm ancak bilgisayar müh okuyorum sırtımda %90 laptop bulunduruyorum bu yüzden yokuş yukarı sürmek daha çok zorlayacaktır.

Bir de istediğimde normal bisiklet olarak kullanabileceğim modeller var mı? Çünkü e-bike olduğunda normal bisiklet gibi sürerken ağırlaştığını ve kullanıcıyı zorladığını da duymuştum.

RKS'nin birçok modeli aynı Km'yi vadediyor ama aralarında bayağı fiyat farkı var onu da anlayabilmiş değilim. Bana kalsa büyük jantlı modelleri tercih ederdim ama batarya istenildiği gibi çıkarılıp şarj edilemiyormuş sanırım o modellerde. Bir bilginiz var mı?
Rks iyi bir marka değil parçaları çok dandik en iyisi şuan bütçeyi de zorlamadan segway ninebot f2 pro alın.Kendimde kullanıyorum daha çok kardeşim kullanıyor bütün yokuşları çıkıyor.Menzil olarak 70kg civarı biri için 30 40 km arası menzil sunuyor.Bizim orası sağlam yokuşlar 2km sadece yokuş var ev orda bu sicak havalarda bisiklet sürüp enerjin bittikten sonra o yokuşu çıkmak çok büyük bir işkence oluyor.Kardeşim scooter ile beni alıyor bir kişi scooterda diğeri bisiklette duruyor o şekilde eve kadar çekiyor toplam 130kg civari çok işime geliyor mükemmel bir alet bir üstü var f3 pro ama fiyatına değmez 10k fiyat farkına.Arkaya fren koymuşlar motor biraz güçlendirilmiş arkaya suspansiyon konulmuş ekran biraz daha gelistirilmis ama batarya menzil olarak f2 pro dan kötü herkes çok hızlı bitiyor diyor.Şuan f2 pro en alınabilir olanı sizi hayli hayli götürecektir uygulaması vs çok detaylı herşey var dolu dolu bir uygulaması var ona bakabilirsiniz incelemelerde gösteriyor Enes özen kanalı o videoyu tam izlerseniz herşeyi ucu ucuna anlatıyor.Geçen lastiği patladı jeldeki sıvı kendi kendini onardı ben az bir hava vurdum eski haline geldi tuş kalitesi sağlam hissettiriyor sinyalleri çok güçlü yanıyor stop lambası ve ön aydınlatması gayet yeterli güzel aydınlatıyor sarj uzun sürüyor 5 6 saatte anca oluyor.Kısaca çok güzel ve sağlam scooter yapmışlar.Bir Enes özen kanalında incelemeyi tam olarak izlerseniz alacağınızı kesinleştirirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250914_211428_Gallery.jpg
    Screenshot_20250914_211428_Gallery.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 19
Ya şöyle aslında, ikinci el de düşünebilirim ama 30'un üstüne çıkamam maalesef. Yurttan fakülteme yaklaşık 3km, merkeze inmek istesem 6km. Katlanır olmasına gerek var mı bilmiyorum ama rahatlık açısından büyük jant olması daha iyi olurmuş gibi geliyor. Bir de soğukta kullanımı nasıl olur onu hiç düşünmedim, batarya kapasitesinin düşmesi vesaire olsun.

3-6 km gibi yolları çok rahat gider gelirsiniz. Katlanabilir olması ilk alındığında taşınmasını kolaylaştırıyor. Ben bir kere açtıktan sonra hiç katlama gereği duymadım. Jant konusunda büyük jant öneririm. Zaten küçük jantlar çocuklar için galiba. 30k fena bir bütçe değil. Güzel modeller vardır diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı