Elektroniğe nasıl başlanmalı?

Merhaba. Elektronik Devre Elemanlarını netten veya basılı olan kitaplardan elektronikteki devre elemanlarını öğrenmeyle ilk başlangıcı yapabilirsiniz. Elektrik Elektronik Teknolojisi / Elektroniğe Giriş / Megep Dökümanları'ndaki PDF dosyalarından, elektronikle ilgili olan tüm konu başlıklarını özellikle seçerek paket programlar olarak bunları düzenli günlere bölüp çalışabilir ve kolayca öğrenebilirsiniz. Örneğin www.kontrolkalemi.com forumunda PDF dökümanları kısmında bunları derlenmiş (özel olarak seçilip gruplandırılmış halde) halde bulup MEGEP sitesi yerine bu forumdan "RAR" dosyası olarak indirebilirsiniz. RAR şifresi bu forumun link adı şeklindedir.

Yine gevv Hocam'ın www.320volt.com'da "En Basitinden Temel Elektroniğe Giriş 1 ve 2 nolu internet linkleri elektroniğe yeni başlayanlar için iyi bir başlangıç yapabilmenizi sağlayacaktır.

Lehimleme tekniğini, özellikle "Yüzey Montaj Teknolojisi"nde kullanılan SMD elemanları açısından bunları çok iyi öğrenip bunları sonradan bunları çok kolay tanıyabilmek ve kolay okumak açısından iyi öğrenebilmeniz gerekir. Bİlgisayarcılık ve tamiri açısından "çift katmanlı montaj" teknolojine çok uzak sayılmazsınız zaten, belirttiğiniz üzere. Kolay gelsin.
 
@Yeni Teknik Sembol link ayrı olmuş. Yanlışlıkla kaymış galiba. :D

Ben arkadaş için linkleri paylaşıyorum kolaylık amaçlı.

Bu arada diğer forumda dökümanlar kısmını göremedim. Sayfanın alt kısmında mı? Ben de merak ediyorum benim de işime yarayacak galiba. :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı