Eleştiri kanalı açmak mantıklı mı?

sharp44

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, konuşmayı seviyorum ve muhabbeti saran biriyimdir.
Video yapmayı da seviyorum, zamanında 20k aboneye kadar çıkmıştım fakat kanal kapandı.
Şimdi sıfırdan başlıyorum, önümde 2 seçenek var, sizce hangisi mantıklı.

seçenek 1: eleştiri kanalı açmak, ama bildiğiniz tarzda değil daha çok toplumsal eleştiri olacak. Felsefi, bilimsel veya psikolojik araştırmaları anlatıp üstüne kendi fikirlerimi koyacağım. Şahıs eleştirisi yerine daha çok ortak sorunlar üzerine bir eleştiri yapmayı düşünüyorum, arkadaş çevremde saatlerce konuştuğum konuları video yapmak istiyorum yani. Örneğin: "Türkiye'de ünlü olmak" (oldukça basit bir örnek, daha da sıralayabilirim)
Bu seçeneği yapmayı daha çok istiyorum ama mantıklı mı bilemedim, genelde şahıs eleştirileri yapılıyor, farklı bir şey olacaktır.

seçenek 2: Minecraft videoları yapmak. Minecraft gizemleri, bilinmeyenleri ve normal oynanış tarzı videolar yapma seçeneğim de var. Ayrıca eski kanalımdan kalma 10 tane falan Minecraft gizemleriyle ilgili (mesela oyunun ilk videosunun nasıl bulunduğu gibisinden) hazır metin var. Güzel ve hızlı bir açılış yapabilirim eğer bu seçeneği kullanırsam. Ama 2024 yılında hala Minecraft videosu yapmak mantıklı mı bilemedim. Benim için basit ve risksiz olacak eğer bunu seçersem.

Konu güncel, farklı kişilerin fikirlerine ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Eleştiride dava edilme riskleri var psikolojiniz allak bullak olur.
Minecraft ise biraz çocuk içeriği gibi olsa da mantıklı olabilir bana kalırsa.

Planım toplumsal eleştiri tarzı hocam aslında, yani bir kişiyi hedef göstermeyeceğim için dava problemi olacağını sanmıyorum.

Bilmiyorum ama bence yine riskli bir konsept. Bana kalırsa Minecraft yapın. Siz hangisine daha yakınsınız?

Ben ikisini de istiyorum ama ikisi de olmaz bu sebeple birini seçmem lazım. İlk seçenek çok daha özgün bir fikir gibi gözüküyor, kendi fikirlerimi seven kitleyi toplarsam güzel olabilir. Fakat bunu yapmak uzun sürer.
Minecraft içeriği ise milyon tane Minecraft içeriğinin arasından sıyrılsam bile çok farklı olacağını sanmıyorum. Fakat hazır oyun kitlesi var o yüzden daha kolay insanlara ulaşabilirim.
Çok kararsızlık içindeyim.

Ben ikisini de istiyorum ama ikisi de olmaz bu sebeple birini seçmem lazım. İlk seçenek çok daha özgün bir fikir gibi gözüküyor, kendi fikirlerimi seven kitleyi toplarsam güzel olabilir. Fakat bunu yapmak uzun sürer.
Minecraft içeriği ise milyon tane Minecraft içeriğinin arasından sıyrılsam bile çok farklı olacağını sanmıyorum. Fakat hazır oyun kitlesi var o yüzden daha kolay insanlara ulaşabilirim.
Çok kararsızlık içindeyim.

Son karar sizin ama bence Minecraft yap daha basit binlerce konusu var. Eleştiride de var çok konu tabii ama bir kesimi karşına alıyorsun linç falan yeme şansın da var.

Bir eleştiri kanalı sahibi olarak şunu söylemeliyim ; Şahsen bence "gaming" alanına yönelmeniz sizin için daha sağlıklı olur zira bu işe başladım başlayalı telif haklarından ve YouTube politikalarından gerçekten midem bulandı.

Bir eleştiri kanalı sahibi olarak şunu söylemeliyim; şahsen bence "Gaming" alanına yönelmeniz sizin için daha sağlıklı olur zira bu işe başladım başlayalı telif haklarından ve YouTube politikalarından gerçekten midem bulandı.

Telif hakkı kısmını tahmin edebiliyorum çünkü muhtemelen şahıs eleştirisi yapıyorsunuz siz. Benim planım daha çok toplumsal konuları eleştirmek olacak.
Fakat politikalar kısmını bilemedim, nasıl bir problem yaşadınız orada, şiddet ve hakaret gibisinden mi?
Detay verebilir misiniz?

1. Seçeneği bilmem ama Minecraft videosu çekmeyin artık izlenmiyor, yüzlerce kişi senin gibi Minecraft videoları çekerken sen izlenmezsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı