Elini öpen kişilerin cennete gittiğini söyleyen "hoca"

Efendimiz kendi kızına bile ben senden mesul değilim demiş...
Çıkıp burda elini öpen cennete gider diyorlar.
Bunu bile bile gidip elini öpen cennet değil cehenneme gidebilir.
Allah korusun.

Dinini tam olarak, güzel bir şekilde anlatabilen ve bunu uygulayan bir hoca bulmak çok zor. Zaten pek ulu ortada dolaşmaz bu asıl hocalar.
Kimisi çok fantastik ve uydurma şeyleri sünnet diye dine sokmaya çalışıyor, kimisi de sünneti hiçe alıyor.
Ortasını bulmak zor vesselam.
Reklam gibi olmasın ama Hayalhanem kanalı din konusunda dinlenesi bir kanal geliyor bana. Bakmanızı tavsiye ederim. (y)

@Reddywich Ben de isterim gerçek hocalarla görüşmeyi, fakat adamlar sadece para için çalışıyorlar. Aslında en iyisi hem gerçek hocalarla, hem televizyondan, hem de din ile alakalı sürüsüyle kitap okumakta.
@Lactuca'nın da dediği gibi (maalesef öyle) işini hakkıyla yapanı hoca bulmak çok ama çok zor.

Kadının birinin kocası cuma günü ölmüş ve kadın cuma günü ölenlerin cennete gittiğine dair şeyler duymuş. Merak etmiş ve varmış hocanın kapısına. Hocam demiş ben böyle bir şey duydum acaba doğru mu? Hoca sana bir kaç soru sorayım anlarız demiş. Senin kocan namaz kılar mıydı, kutsal yer ziyaretine gitti mi, zekat verir miydi ve saire? Kadın cevap vermiş yok hocam ne namaz kılardı nede kutsal yerlere gitti. Zekat falanda vermezdi ama kendisine verilmesini çok severdi. Hoca cevap vermiş. Kardeşim senin kocan cuma günü cennete gider mi gitmez mi bilmem ama onu orada cumartesi günü...

Dinini tam olarak, güzel bir şekilde anlatabilen ve bunu uygulayan bir hoca bulmak çok zor. Zaten pek ulu ortada dolaşmaz bu asıl hocalar.
Kimisi çok fantastik ve uydurma şeyleri sünnet diye dine sokmaya çalışıyor, kimisi de sünneti hiçe alıyor.
Ortasını bulmak zor vesselam.
Reklam gibi olmasın ama Hayalhanem kanalı din konusunda dinlenesi bir kanal geliyor bana. Bakmanızı tavsiye ederim. (y)

Öneriniz için teşekkür ederim. Din öğrenmek için söylediğiniz kanala baktım ve Türkiye Cumhuriyetine düşman olan Said Nursî isimli şahısı anlattıklarını, övdüklerini gördüm, görmez olaydım. Zaten öyle olacağını da tahmin etmiştim. Zaten dinciler gibi, yani din tüccarları gibi Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olacaklarını tahmin etmiştim. Ama bu öneri Technopat Sosyal'de yapıldı, dedim ve izlemeye değer gördüm. Bu öneri, Türkiye'sine değer veren bir forumda yapıldı, dedim.

Ben de size Kur'an'ı öneriyorum.

Ve son olarak, Said Nursî, İskilipli Atıf gibi yüzlercesini savunan bu tip kanallardan uzak durmanızı, özellikle çocukları uzak tutmanızı öneriyorum.

İllaki objektif bir yerden İslam'ı öğrenmek istiyorsanız, yukarıdaki verdiğim öneri yeterli olabilir, bence.

Öneriniz için teşekkür ederim. Din öğrenmek için söylediğiniz kanala baktım ve Türkiye Cumhuriyetine düşman olan Said Nursî isimli şahısı anlattıklarını, övdüklerini gördüm, görmez olaydım. Zaten öyle olacağını da tahmin etmiştim. Zaten dinciler gibi, yani din tüccarları gibi Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olacaklarını tahmin etmiştim. Ama bu öneri Technopat Sosyal'de yapıldı, dedim ve izlemeye değer gördüm. Bu öneri, Türkiye'sine değer veren bir forumda yapıldı, dedim.

Ben de size Kur'an'ı öneriyorum.

Ve son olarak, Said Nursî, İskilipli Atıf gibi yüzlercesini savunan bu tip kanallardan uzak durmanızı, özellikle çocukları uzak tutmanızı öneriyorum.

İllaki objektif bir yerden İslam'ı öğrenmek istiyorsanız, yukarıdaki verdiğim öneri yeterli olabilir, bence.
Cumhuriyet düşmanı Said Nursi'mi...
Lütfen araştırma yapın ve bu söyledikleriniz geri alın.
Hiçbir yerde Cumhuriyet düşmanı yazmıyor.
Aksine ben Cumhuriyeti ilan edilmeden önce istiyordum diyor.
Siz dini öğrenmek istiyorum diyorsunuz lakin dini en güzel temsil eden kişileri çocuklardan uzak tutun diyorsunuz.
Sizin dedikleriniz saçmalıktan başka bişey değil.
İlkokul sosyal kitabında yazanların hepsi doğru değil.
Bıraktığım resim onun sözüdür.
Screenshot_20180216-011326.jpg

Cumhuriyet düşmanı Said Nursi'mi...
Lütfen araştırma yapın ve bu söyledikleriniz geri alın.
Hiçbir yerde Cumhuriyet düşmanı yazmıyor.
Aksine ben Cumhuriyeti ilan edilmeden önce istiyordum diyor.
Siz dini öğrenmek istiyorum diyorsunuz lakin dini en güzel temsil eden kişileri çocuklardan uzak tutun diyorsunuz.
Sizin dedikleriniz saçmalıktan başka bişey değil.
İlkokul sosyal kitabında yazanların hepsi doğru değil.
Bıraktığım resim onun sözüdür. Eki Görüntüle 282438

Aksine ilkokul sosyal kitabında yazmaz bunlar. Tarih kitaplarında yazar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yazar. Benim bildiğime göre de, Türkiye Cumhuriyeti, müfredattan silinmeye başladı bile. Yani illaki ilkokul kitaplarında yazılacaksa bile böyle bir dönemde yazılmaz. Said Nursî, İskilipli atıf gibi yüzlercesi Türkiye'ye ihanet etmiştir. Bugün birileri rahat rahat Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yapsın diye bu tarz resimlerdeki sözler her yerde var. Said Nursî cumhuriyete karşı değildir, Türkiye Cumhuriyetine karşıdır. Türkiye Cumhuriyeti olmasın diye, Türk askerine, Atatürk'e karşı, "Diktatör ve Katil." bile demiştir. Kısacası bütün kaynakları araştırsanız bile fikriniz değişmez. Benim size söylediklerim sizin fikirlerinizi değiştirmez.

Tarafsız şekilde okumanızı öneriyorum. Said Nursî'yi anlatanları değil, Said Nursî'nin cumhuriyet ve laiklik hakkındaki fikirlerini okumanızı öneriyorum.

Bu tartışmanın da bir yere varacağını sanmıyorum. İkimizde boş yere yazmayalım.

Bu arada, "Cumhuriyet düşmanı" değil, Türkiye Cumhuriyeti düşmanı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı