Elon Musk'un Anıtkabir Ziyareti!

Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ülkemize geldi ve Atatürk'ümüzü ziyaret etti. Onedio haber sitesinde gördüm ben de. Yemin ederim gurur duydum. İçimizde bazı kesimler Atatürk'ün adını dahi anmaktan çekinirken elin adamı, dehası ziyarete geliyor. Sen ne büyüksün Atatürk! Arkadaşlar Türkiye Cumhuriyetin'de yaşayıp, onun ilke ve inkılaplarından yönümüzü çizmek ne güzel bir şey be. Kıymet bilelim. Bu ülke bize dedelerimizden, atalarımızdan kaldı.

Haber için:
Sosyal Medya Gündemi: Anıtkabir Ziyareti ile Gönülleri Fetheden Elon Musk

Elon Musk'un Instagram hesabı ise:
Elon Musk (@elonmusk) • Instagram photos and videos

Son düzenleyen: Moderatör:
Adam hiç iş adamına benzemiyor. Sıcakkanlı, hemen dışarıda oynayabileceğin bir adam tipi var. Adamda o kadar akıl, vizyon var. Hiç 10-15 tane bentley falan aldığını duydunuz mu? Yok duyamazsınız. Çünkü adam hakkıyla emeğiyle zengin oluyor(Belki zengin bile olamıyor, proje yapmaktan). Diğeri de zengiliğin üstüne konuyor, hileyle hurdayla, rüşvetle. Biri teknoljiye bilime yatırım yapar, ülkesini zengin eder. Diğeri betona, yatırım yapar, ülkesinden aldığı paraları, hiç binmediği lüx arabalara döker. Ülkeyi fakir eder. Adam emek verene saygı duyuyor. Türk olmuş başka ırk olmuş önemi yok. Bizimkiler emeğin içine etmeyi iyi bilir. Bu yüzden hiç bir şekilde, gelişmiş ülke olacağımıza inancım yok.

Adam hiç iş adamına benzemiyor. Sıcakkanlı, hemen dışarıda oynayabileceğin bir adam tipi var. Adamda o kadar akıl, vizyon var. Hiç 10-15 tane bentley falan aldığını duydunuz mu? Yok duyamazsınız. Çünkü adam hakkıyla emeğiyle zengin oluyor(Belki zengin bile olamıyor, proje yapmaktan). Diğeri de zengiliğin üstüne konuyor, hileyle hurdayla, rüşvetle. Biri teknoljiye bilime yatırım yapar, ülkesini zengin eder. Diğeri betona, yatırım yapar, ülkesinden aldığı paraları, hiç binmediği lüx arabalara döker. Ülkeyi fakir eder. Adam emek verene saygı duyuyor. Türk olmuş başka ırk olmuş önemi yok. Bizimkiler emeğin içine etmeyi iyi bilir. Bu yüzden hiç bir şekilde, gelişmiş ülke olacağımıza inancım yok.
Yahudi ünlü bir iş adamı (Türkiye'de devasa bir şirketi var yanılmıyorsam) bizim iş adamlarından birine ödeme gönderir. Örnek verelim "2.561" lira olsun, tutar tabi daha fazla ama örnek verdim sadece. 1 liraya kadar kuruşu kuruşuna ödemeyi yolluyor. Eh bizim iş adamı da şaşırıyor, daha sonra çalışanına diyor ki "Yahudilerin neden ve nasıl zengin olduğunu, dünyaya yön verdiğini daha iyi anladım" diye. Yalan veya gerçek bilemem. Bahsettiğiniz mesele ile bağlantılı, biz parayı bulunca ya tüketim için harcıyoruz ya da rahatlığımız için. Hadi biz neyse, büyük iş adamları bile parasını bu şekilde değerlendiriyor. Üretim yapalım, fabrika kuralım, yeni bir şey oluşturalım falan kimsenin aklından geçmiyor.

Yahudi ünlü bir iş adamı (Türkiye'de devasa bir şirketi var yanılmıyorsam) bizim iş adamlarından birine ödeme gönderir. Örnek verelim "2.561" lira olsun, tutar tabi daha fazla ama örnek verdim sadece. 1 liraya kadar kuruşu kuruşuna ödemeyi yolluyor. Eh bizim iş adamı da şaşırıyor, daha sonra çalışanına diyor ki "Yahudilerin neden ve nasıl zengin olduğunu, dünyaya yön verdiğini daha iyi anladım" diye. Yalan veya gerçek bilemem. Bahsettiğiniz mesele ile bağlantılı, biz parayı bulunca ya tüketim için harcıyoruz ya da rahatlığımız için. Hadi biz neyse, büyük iş adamları bile parasını bu şekilde değerlendiriyor. Üretim yapalım, fabrika kuralım, yeni bir şey oluşturalım falan kimsenin aklından geçmiyor.

Tabi canım, bizimkiler gösteriş olsun diye o tutarı düzler. Biz öyleyiz 6000 TL'lik üretimi olan arabaya 50.000 TL bayılabiliriz. Bizim için para önemli değil, kim bulduysa bu parayı. Elimizin kiri.

Çünkü her ikisi de birer dehadır ve deha olan başka bir dehayı daha çok sever. Anıtkabir'i ziyaretin bu zamanı ve zamanlama şekli de çok manidardır. Çünkü dün 10 Kasım'a 2 gün gibi çok kısa bir zaman kalmıştı, erken bir ziyaret oldu onunkisi, Türk milletinin bu büyük acısına, ölüm yıldönümünde belki de bir ortak olabilme açısından olsa gerektir.

Mustafa Kemal Atatürk 10 kasım 1938'de vefat ettiğinde (Yarın ölüm yıldönümüdür) sadece Türkiye değil, tüm dünya insanı ona ağlamış, geniş vizyonlu gerçek liderin, gerçek bir devlet adamının, gerçek bir askerin, en büyük milli öğretmenin beklenmeyen bu vefatını büyük üzüntüyle karşılamıştı. Onun bir eşine ve benzerine ne geçmiş tarihlerde ne de gelecekte rastlamak çok zordur. Kolay gelsin.

Bu konudaki en gülünç kısım bizimkilerin, Musk' ın paylaştığı fotoğraf altına yaptığı yorumlar.
Ulan adam Mars'a gidip koloni kuracak, bizimkiler "adamsın" diye yorum yapıyor:D:D
"Adam adam!" şeklinde yorum var.

Elon Musk(2).png
Elon Musk(1).png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı