eMachines D730G Laptopa hackintosh

hightdagger

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımın özelliklerini araştırdım ve ona göre Hackintosh işlemlerini araştırdım fakat hiç deneyimim olmadığı için sizden yardım istemeye karar verdim.

Bilgisayarım;

• eMachines D730G
  • İntel Core i5-430M
  • Nvidia GeForce GT 330M
  • 3GB DDR3 RAM
  • Anakart olarakta HM42_CP serisi sanırım. Oda sanırım Acer oluyor :)

Biraz araştırdım kendi modelimde hackintosh kurmuş birisi varmıdır diye, d730 modelinde ve daha düşük i3 işlemcili modellere kurup gayet stabil çok başarılı bir sistem diyenler olmuş.

Birde ML2 nin stabil çalışabileceğini düşündüm ve indirdim. Şimdi virtualbox kurup yapmam gerekenleri yapacağım. Fakat onlarıda bilmiyorum şuan forumda arıyorum link atabilirseniz sevinirim :)

Birde sormak istediğim şey bilgisayarımın orjinal Windows 7 dosyaları recovery şeklinde yükleniyor. Elimde 3 adet peş peşe yüklenen recovery CD'si var ve harddiskim 320 gb olmasına rağmen 280 GB'ı kullanılabiliyor. Mac OS X yüklediğim zaman bu recovery dosyaları kaybolur mu ? Yani tekrar sadece Windows'aa dönmek istersem bios ayarlarını sıfırlayıp recovery CD'lerimi taktığımda tekrar orjinal Windows'um yüklenir mi? Şimdiden çok teşekkürler. :)

- - - Güncellendi - - -

USB hazırlama konularını buldum şuan merak ettiğim windowsa recovery yapabilir miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
ML2 eski bir sürüm artık. O yüzden size Mavericks ile başlamanızı göreceğim.

320 GB diskinizi 280 GB olarak kullanmanızın nedeni sabit diskteki Recovery bölümü değil. Diskin NTFS ile formatlanmış olması ve üreticlerin 1 GB'ı 1000 MB olarak ele alması...

Eğer elinizde CD'ler varsa kurtarma bölümünü geri yükleyebilmeniz gerek ama, hey, kim Windows 7 kurar ki bu saatten sonra? Windows 8.1 varken Windows 7 pişmanlıktır. Zaten Aynı anda hem Mac hem de Windows çalıştırabilirsiniz aynı diskte, Dula boot ile.

Çok teşekkür ederim . Bir de mavericks pc'm için iyi bir sistem midir? Mesela 3 GB RAM'im var i5 işlemcim sanırım 1. nesil yani sizce uygunsa onuda indireyim ve onunla başlayayım :) Ve benim düşüncemde pc'me garage band logic pro gibi programlar kurmak ml2 mi isteğimi daha iyi karşılar yoksa mavericks mi? Kusura bakmayın pek bilgimiz olmadığı için oluyor bunlar :)

- - - Güncellendi - - -

Özellikle anakartta sıkıntı yaşama ihtimalim var mıdır? Videoyu izliyordum birçok anakartta sıkıntı yaşadığı söyleniyor da :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı