Emek hırsızlığı içeren konular neden forumda daha popüler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üye olmuş kişilere Technopat Sosyal'de reklam gösterilmiyor zaten. Ana sayfada ise sizi rahatsız eden bir reklam konumlandırması varsa, bunu burada konu açarak dile getirebilirsiniz.

Bu tür platformların en büyük gelir kaynakları reklamlar bir noktada.

AdBlock'a bu kadar karşı olduğunuza göre demek ki ucu size dokunuyor. Kullanıcıyı rahatsız edecek, vaktini çalacak, cinsel veya kumar içerikli reklamları kullanmayıp sitenize AdBlock'u tespit eden eklentiler kurup AdBlock kullanan kişilere "Sitemizde rahatsız edici reklamlar yok, bize destek olmanız için AdBlock'u kapatmanızı rica ediyoruz." yazısını gösterirseniz çoğu kişi kapatacaktır zaten.

Ben de eskiden reklam engelleyici kullanmıyordum fakat her bir site iyice b*kunu çıkartmaya başlayınca reklam engelleyici kurmak zorunda kaldım. Rahatsız edici reklamları olmayan siteler de onlar yüzünden reklam gösteremez hâle geldiler fakat yapacak bir şey yok.
Neden bunu ben yapıyorum? Kullanıcı bilinçli olsa daha kolay olmaz mı bu iş? Ben her şeyi düzgün bir şekilde yapıp illegale bulaşmadığım zaman internetteki reklamlardan hiç de rahatsiz olmuyorum. Kimse olmaz. Bir de eklenti kodlayıp günlerimi harcayacağım veya ona para ödeyeceğim böyle bir şey bana iki türlü de zarar ettirir.

Neden bunu ben yapıyorum? Kullanıcı bilinçli olsa daha kolay olmaz mı bu iş? Ben her şeyi düzgün bir şekilde yapıp illegale bulaşmadığım zaman internetteki reklamlardan hiç de rahatsiz olmuyorum. Kimse olmaz. Bir de eklenti kodlayıp günlerimi harcayacağım veya ona para ödeyeceğim böyle bir şey bana iki türlü de zarar ettirir.

Adblocker kullanacaksın ama kapalı kalacak, bütün sayfayı kaplayan reklama filtre koyacaksın. Bitti.

Neden bunu ben yapıyorum?
Site sahibi siz olduğunuz için. Eğer ki ziyaretçileriniz reklam engelleyici kullanıyorlarsa "Neden kullanıyorsunuz, emek hırsızlığı yapmayın." demek yerine "Ne yaparım da reklam engelleyicilerini kapatmalarını sağlarım?" diye düşünün.
Reklamlardan hiç de rahatsız olmuyorum.
Büyük bir çoğunluk rahatsız oluyor demek ki.

Bu zamanlarda tarayıcılar bile bu tür özellikleri desteklemeyi başladıysa, bence bir sorun yok. Evet, adblock kullanıyorum ancak bu başkalarını ilgilendirmez. İsteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Adblock kullananlara pop up ile uyarı yapabiliyorlar. Bunu tüm siteye erişimi engelleyerekte yapabilirler. Adblock kullanan siteye erişemez mesela. Tarayıcılar da adblock sistemlerine engelleme yapmıyor. Bu durum kullanan kişinin seçimi. Sonuç olarak bunu desteklemiyorum ama bu durum kullanmayanları rahatsız etmemeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı