Emek hırsızlığı içeren konular neden forumda daha popüler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AdBlock'a bu kadar karşı olduğunuza göre demek ki ucu size dokunuyor. Kullanıcıyı rahatsız edecek, vaktini çalacak, cinsel veya kumar içerikli reklamları kullanmayıp sitenize AdBlock'u tespit eden eklentiler kurup AdBlock kullanan kişilere "Sitemizde rahatsız edici reklamlar yok, bize destek olmanız için AdBlock'u kapatmanızı rica ediyoruz." yazısını gösterirseniz çoğu kişi kapatacaktır zaten.

Ben de eskiden reklam engelleyici kullanmıyordum fakat her bir site iyice b*kunu çıkartmaya başlayınca reklam engelleyici kurmak zorunda kaldım. Rahatsız edici reklamları olmayan siteler de onlar yüzünden reklam gösteremez hâle geldiler fakat yapacak bir şey yok.

Chrome'un bile dahili pop-up ve reklam önleyicisi var. Siteler reklamları bu kadar abartmasa kimse kullanmazdı zaten böyle eklentileri.

Bence hiçbir sorun yok.
Dostum abartmasa kimse kullanmazdı demişsin. Bu mantıkla düşünürsen oyun fiyatları da çok abartı korsan kullanalım öyleyse? Aynı kapıya çıkıyor söylediğin şey.

Emek hırsızlığı biraz fazla olmamış mı? Ben şimdiye kadar kullanmazdım fakat siteler abartmaya başladı. Vize ve final zamanlarında YouTube'da dahi kullanıyorum. Çünkü içeriğe erişimimi kısıtlayan bir duruma giriyor. Bazı siteler yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor. Site site engellemek yerine bütün olarak kullanıyorum genelde, bu etik dışı olabilir ancak sitelerin erişip uyarı yollamaları mümkün ki yapanlar da var. Yerleştirilen reklamlar bir nebze kabul edilebilir ama pop-up çıkıyorsa ben orayı direkt engellerim. Burada da etik dışı bir durum yok çünkü beni kısıtlayan bir durum.

Korsanla bağlantılı olduğunu da düşünmüyorum. Oyunlar için korumalar çıkıyor, ekstra harcamalar yapılıyor ve siz onu kırıp, oyuna para vermeyip ücretsiz sahip oluyorsunuz. Reklamlar için bu geçerli değil. Ek kazanç için oraya konuyor ve ben siteyi ziyaret ederek vs. zaten oraya katkıda bulunuyorum. Sadece ekstra kazancına yardım etmiyorum ve bu da opsiyonel olmalı diye düşünüyorum.

Hayvan gibi reklam koyan sitelerde reklam engelleyici kullanmak normaldir. Özellikle etik olmayan reklamlar ise. Reklamını düzgün yapan sitede kullanmıyorum genelde. Böyle okuduğum metnin tam da içerisinde reklam koyarlarsa falan kullanıyorum.

Sen televizyonda reklamları izliyor musun? Yoksa hemen zap yapıp başka kanallara mı geçiyorsun? Televizyonlar da reklamlardan para kazanıyor. Sen zap yapıyorsan emek hırsızlığı yapıyorsun demektir. O reklamları izlemek zorundasın böyle düşünüyorsan.

Spesifik örnek vererek anlatmaya çalışırsak sabaha kadar işin içinden çıkamayız hocam. Siz bir siteye gireceksiniz ve ücret vererek izlemeniz gereken bir filmi bedava izleyeceksiniz. Sonra adamlar reklam gösteriyor diye adblocker kullanacaksınız. Bir laf vardır. İki ucu b*klu değnek diye. Hatırladınız mı?
Ben reklam izlemeye değil film izlemeye giriyorsam, bana kendi cebini düşünerek reklam gösteren adamı düşünüp adblocker'ı kapatmak zorunda değilim. Ücret vererek izlenen filmi bedavaya koyuyorsa, emek hırsızlığını önce kendisi yapıyordur zaten. Emeği benim için değil kendi için veriyor. Ah şu insanlara bu hizmeti sağlayayım da faydalansınlar değil, şu hizmeti sağlayayım da cebime para girsin düşüncesi ile yapılan işlerden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu işin vicdani bir tarafı yok. Adblocker kullanmak, kitleye istediği içeriği sunma vaadi ile reklam dayatmak kadar etiktir.

Opera'nın bile kendi reklam engelleyicisi var etik olmayan bir şey yok ben girdiğim sitede donlu kadın ya da başka saçma şeyler görmek zorunda değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı