Babam 168 annem 155 boyunda ama ben 195'im abimse 206cm. Bu nasıl olacak? Anne baba boyu uzun olacaksa çocuğuda uzun boylu olur diye bir kaide yoktur. Kime çektiğine kalmış bir şey.
Boy genetiktir. Yani uzamaz en fazla 3 cm uzatabilrsiniz. Ayrıca cedi Osman ve LeBron James basket oynadıkları için uzun değiller. Uzun oldukları için basketbolcular.
Düşünce meselesi değil hocam bu. Doğru cevabı arıyorsanız; hayır, spor normalde olacağınızdan daha uzun boylu olmanızı sağlamaz. Ama sadece sizi tatmin edecek bir cevap arıyorsanız boşa konuşuyoruz zaten.
Evet kimseden beklediğim cevabı almadım ve çoğu ilişkinin boy etkeninden olduğu bu dünya da söyledikleriniz kırıcıydı içimdeki tüm çalışma azmi gitti ama ben yine de deneyeceğim hiç yoktan denemedim diye pişman olmam en kötü fit bir vucudum olur ve kalp sağlığım iyi olur.
Evet kimseden beklediğim cevabı almadım ve çoğu ilişkinin boy etkeninden olduğu bu dünya da söyledikleriniz kırıcıydı içimdeki tüm çalışma azmi gitti ama ben yine de deneyeceğim hiç yoktan denemedim diye pişman olmam en kötü fit bir vucudum olur ve kalp sağlığım iyi olur.
Yani arakadaş boy genetiktir diyor ya bende annesi babası kısa olan basketbolcuları söylüyorum oda bana boy genetiği fazla almış diyor bende istisnalar olabilir yani derken bundan bahsediyorum.
Herhangi bir spor boyunuzu uzatmayacağı gibi kısaltmaz da. Boy genetiktir. Sadece iyi bir beslenmeyle ve sporla genetiğinin izin verdiği maksimum boyuta daha yakın olabilirsin.