En hafif Windows sürümü nedir?

• Konuyu başlatan szep
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.694

szep

Hectopat
RAM
4 GB
Ekran kartı
920M
İşlemci
i5-7200U
Selamlar hocalarım. Arkadaşım ile Valorant oynarken bilgisayarı her saniye donuyor ve gecikiyordu. Görev Yöneticisi'ni bile açamıyor. Bu haldeki bir bilgisayar için hafif Windows 10 sürümü nedir? Custom olsa iyi olur. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ReviOS ile Windows 10 veya Windows 10 LTSC.

Ben bir süre ReviOS kullandım ama bazı sinir bozucu servis hataları yaşayabiliyordum. 1 seneye yakındır Windows 10 LTSC kullanıyorum ve çok stabil ve hızlı çalışıyor. Arayüz de normal Win10a göre bir hız yok muhtemelen siz de bir fark görmeyecekseniz. Ancak Windows 10 LTSC de işlemci ve RAM gereksiz kullanmıyor. Aynı şey ReviOS için de geçerli.

Çift kanal RAM ve Windows'u SSD üzerinde kullandığınızdan emin olun

Modlanmış kırpılmış Windows sürümlerinde Valorant oynayamazsın. Vanguard hile çalıştırdığını, stream falan yaptığını sanıp oyundan Kick atıyor.

Uzun süre ReviOS ve atlas OS kullandım ve bahsettiğiniz şeyi hiç yaşamadım. Hatta bu konu hakkında forumlarda da araştırma yaptım ve bunu yaşayan ile karşılaşmadım.

Teşekkürler. Donanım yükseltmesi önerisi istemiyoruz, yakında yeni bilgisayar almak üzere ve amacı elindekini mümkün olan en iyi şekilde kullanabilmek.
Farkındayım da Windows versiyonu değiştirerek donmanın önüne geçebileceğini sanmıyorum. Tabi kullandığın sürüm sorunlu değilse veya yüklerken kayıp yaşanmamışsa.

Ha bu arada HDD kaynaklı da olabilir. Eski bir bilgisayar sonuçta HDD'si de eskidir.
HD Tune ile bir test yapın. Bir de bilgisayarı fiziksel olarak temizleyin.

Farkındayım da Windows versiyonu değiştirerek donmanın önüne geçebileceğini sanmıyorum. Tabi kullandığın sürüm sorunlu değilse veya yüklerken kayıp yaşanmamışsa.

Ha bu arada HDD kaynaklı da olabilir. Eski bir bilgisayar sonuçta HDD'si de eskidir.
HD Tunr ile bir test yapın.
Sağlığı yüzde 64 olan bir SSD takılıymış.

Dosya Ekleri

• IMG_0431.jpeg
    IMG_0431.jpeg
    563,4 KB · Görüntüleme: 83

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı