En Hızlı Linux

En Hızlı Linux Hangisidir ?


  • Oy verenlerin toplamı
    10
  • Anket kapandı .
XFCE masaüstü ortamı kurulmuş herhangi bir Linux dağıtımı diye özetlemek mümkün :)
 
Manjaro ile Ubuntu arasında kaldım.
GMOME3 kullanan bir Linux dağıtımı hızlı olamaz (Linux'a kıyasla, Windows'a kıyasla her Linux dağıtımı daha hızlıdır zaten). Bence hiç arada kalmayıp Manjaro deyin.
 
Manjaro mu indireyim ?
Dostum burda bahsedilmesi gereken konu dağıtımdan çok dağıtımın kullandığı masaüstü ortamı. Tabanlar arasında performans farkı neredeyse yoktur bile, Linux dağıtımları arasındaki fark masaüstü ortamları ve ona bağlı yazılımlardan kaynaklanır. Yani burada senin sorman gereken asıl soru "hız için hangi masaüstü ortamı" olmalıydı.

Ve bu soruna cevaben sana XFCE diyorum. Bu Manjaro XFCE olabilir, Linux Mint XFCE olabilir, Xubuntu olabilir sana kalmış.
 
Ubuntu nasıl ankette en fazla oyu almış? Oy verenlerden kaçı Arch'ı bir kere kurup denemiş?

Böyle konularda anket açmanın çok bir anlamı yok bence. Sistemden sisteme bile bazı durumlarda değişiklik gösterebilen bir durum. Bana sorarsanız, Slackware dışında denediklerimden en hızlısı Arch oldu.
 
Bu ankette ubuntunun çıkması şaşırtıcı. Ubuntu pek çok önceden kurulu yazılımlarla vesaire geldiği için ihtiyacınız olmayan muhtemelen hiç kullanmayacağınız pek çok şey barındırıyor içinde.
Arch'a ise her şeyi kendiniz kurduğunuz için ihtiyacınız olmayan hiçbir şey arch'ta olmayacaktır tamamen kendiniz inşa edeceksiniz arch'ı.
Bu yüzden bana kalırsa en hızlı linux distrosu sorusunun cevabı apaçık arch linux.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı