En Hızlı Linux

En Hızlı Linux Hangisidir ?

• Oy verenlerin toplamı
    10
  • Anket kapandı .
Bu ankette ubuntunun çıkması şaşırtıcı. Ubuntu pek çok önceden kurulu yazılımlarla vesaire geldiği için ihtiyacınız olmayan muhtemelen hiç kullanmayacağınız pek çok şey barındırıyor içinde.
Arch'a ise her şeyi kendiniz kurduğunuz için ihtiyacınız olmayan hiçbir şey arch'ta olmayacaktır tamamen kendiniz inşa edeceksiniz arch'ı.
Bu yüzden bana kalırsa en hızlı linux distrosu sorusunun cevabı apaçık arch linux.
Kesinlikle katılıyorum maksimum performans için arch+xfce kurmanızı tavsiye ederim. Eğer ram miktarınız 8 gb ve üstündeyse KDE plasma veya Gnome falan da kullanabilirsiniz. Sonuçta RAM kullanılmak için var.

Ne tür bir hız arıyorsunuz?
Hız ölçmek gui kurulumu ile tespit edilemez.
İşletim sisteminin donanıma ne kadar yakın olduğuna bakmalısınız.
Hangi donanımı kullanacaksınız?
Bu donanımların sürücü ve Firmware'leri var bunlardan hangileri tercih olacak?
Bu sürücülerin uyumu ve donanım uyumu önemli bir faktör.
Linux kernel ve Shell'den oluşur üstüne gui kurmadan da kullanabilirsiniz. Burada kernel'a işlemlerinizi hızlı yaptırmak ile kıyas başka bir şey gui(Xorg, X pencere yönetimi) bu başka bir şey.
Hız kıyasınız burada neye göre?

Edit: Burada kullanacağınız filesystem en önemli faktör.
Disk yapınız, cacheleme mekanizmanız vs. vs. Uzun uzaya gider. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım cidden sinir oluyorum bilgisiz insanların ankete katılmasına, ve anketi oluşturan arkadaşa sormak istiyorum Gentoo nerede acaba? Arch Linux, Gentoo ve Slackware iyidir ama başka bir arkadaşımızın da değindiği Masaüstü ortamı da iyidir şahsen Gentoo ve I3 pencere yöneticisi baya hızlı ve hafiftir.

GMOME3 kullanan bir Linux dağıtımı hızlı olamaz (Linux'a kıyasla, Windows'a kıyasla her Linux dağıtımı daha hızlıdır zaten). Bence hiç arada kalmayıp Manjaro deyin.

Linux sa yeni başlayan birisine şahsen ben manjora önermem. Ubuntu mint ikisinden birisini kullana bilirsiniz destek makale döküman her türlü çözümü rahat bulursunuz

Lightweight Masaüstü ortamı olan os'lar hafifdir ve hızlıdır çok fazla hız istiyorsan eski kernel sürümlerine sahip ve xfce masaüstü ortamı olan os indirebilirsin

Ubuntu'nun en fazla oyu alması, sanırım hemen hemen herkesin Ubuntu, Mint ve benzeri "apt" , debian tabanlı dağıtımlar kullanmasından ileri geliyor. Halbuki Manjaro, Arch veya Gentoo da denense belki de yukarıdaki oranlar değişecekti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı