- Makaleler
- 42
Ben bu mesajı attığımda daha piyasada Intel 10.nesil ve Ryzen 5000 işlemciler yoktu. Konuyu hortlattılar.5600X, 3700X'ten iyi değil mi hocam?
Ben bu mesajı attığımda daha piyasada Intel 10.nesil ve Ryzen 5000 işlemciler yoktu. Konuyu hortlattılar.5600X, 3700X'ten iyi değil mi hocam?
Konu hazır hortlamışken bende birşey sormak isterim. Render yapacağım, hali hazırda 2700x kullanıyorum fakat sorunsuz bir macOS için intel işlemciye geçmem gerekmekte. Ne tavsiye edersiniz intel tarafında? Fiyat performans ürünü olarak?Ben bu mesajı attığımda daha piyasada Intel 10.nesil ve Ryzen 5000 işlemciler yoktu. Konuyu hortlattılar.
Evet haliyle anakartın değişeceğini biliyorum@Sahiden 2700X'den geçtikten sonra Render'da izlemesi için 10600K/KF, 10700K/KF ve 10850K olabilir. Anakart değişeceğini az çok tahmin ediyorsunuz diye düşünüyorum.
Eğer dahili grafik ile işin yoksa F modelleri alarak bir nebze daha ucuza da getirebilirsin.
Yazdığım işlemciler ile birçok senaryoda aynı ya da daha iyi performans alırsınız. Hatta en düşük 10600K alsanız Z490 bir anakart ile 2700X'i rahat geçersiniz.Evet haliyle anakartın değişeceğini biliyorumFiyatlar konusunda biraz endişeliyim. Performansta gözüm arkada kalır mı?
Şimdi biraz baktım da çoklu çekirdek işlemlerinde 2700x'in gerisinde kalıyor gibi görünüyor.Yazdığım işlemciler ile birçok senaryoda aynı ya da daha iyi performans alırsınız. Hatta 10600K alsanız en düşük Z490 bir anakart ile 2700X'i rahat geçersiniz.
Şimdi şöyle bir sey var. Biri 8/16 biri 6/12 fark olması normaldir, ancak tekil çekirdek gereken yerde 10600K coşacaktır.Şimdi biraz baktım da çoklu çekirdek işlemlerinde 2700x'in gerisinde kalıyor gibi görünüyor.
Eki Görüntüle 754877Eki Görüntüle 754881Eki Görüntüle 754882Eki Görüntüle 754884
Son iki fotoğraf saniye cinsinden (düşük daha iyi) şeklinde.
Oyunlarda iyi bir farkla geçiyor fakat oyunla hiçbir işim yok.
Hocam şu anda cihazıma Catalina kurulu Opencore ile fakat Adobe programlarında AMD uyumu olmadığından çökmeler yaşıyorum ve bunun çözümünü maalesef bulamadım. Yine araştırmaya devam edeceğim fakat birçok insan bunun çözümünün olmayacağını ancak intelin doğru bir şekilde çalışacağını belirtiyor. Yoksa gerçekten işlemcimi beğeniyorum fakat windows ile çalışmak işkence haline geldi. Daha önceden mac kullanıyordum. ve yine adobe programları haricinde çok iyi çalışıyor çok akıcı fakat dediğim gibi adobe programlarında sorun yaşıyorum. Destek olsaydı keşke...Şimdi şöyle bir sey var. Biri 8/16 biri 6/12 fark olması normaldir, ancak tekil çekirdek gereken yerde 10600K coşacaktır.
Mesela Adobe programları kullanırsanız 10600K 2700X'i geçer.
Ha fark atmak isterim derseniz 10700KF ve 10850K olabilir.
Ayrıca 2700X ile Hackintosh yapılabiliyor, hiç denemediniz mi? OpenCore ile kuranlar var.
Konunun tarihine bir baksaydin keşke.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.