En İyi Anadolu Lisesi Vs Askeri Lise

Plugged10

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2015
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 9. sınıf olacağım teog puanım 500 üzerinden 440 Manisa'nın en iyi anadolu lisesine yetiyor fakat ailem sürekli baskı yapıyor üniversite mezunları iş mi bulabiliyor git askeri liseye bir işin olsun diyolarlar. Sizce hangisi daha iyi. Biraz Tembel ve yemek seçen biriyim genetiğim sağolsun çalışmadan çok iyi notlar alabiliyorum. Aileme tazminat ödetmek te istemiyorum.
 
Eğer askeri lise düşünüyor isen harp okuluna başlamadan sınıfını seçeceksin. Benim sana tavsiyem hava harp okulu olacaktır. Babam kara harp okulu mezunuydu. Şu an emekli ama gittiğimiz yerlerin haddi hesabı yok (Muş, Şırnak vs. ) fakat havacı olursan en kötü gideceğin yer Diyarbakır. Ayrıca hava sınıfı diğer sınıflara göre daha rahat.

Bir diğer husus askeri liseler disiplin açısından baya zorlayıcı olabiliyor. Bir şekilde okuldan atılma durumun olursa çok büyük sorun çünkü seni asker olarak yetiştiriyorlar ve atılırsan asker olarak yetiştirildiğin için yapacak iş bulmakta zorlanabilirsin. Dediğin gibi dayanamazsan bir de tazminat ödeme gibi bir durum var. En güzeli bence güzel bir üniversiteden güzel bir bölümden mezun olmak, iş konusunda sıkıntı yaşamazsın
 
Askeri okula gitmeni tavsiye ederim. Eğitimi ve imkanları çok daha iyi. İyice düşünüp karar ver. Okulu okuyan birisinden bilgi almaya çalış. Şartlarını öğren. Ona göre karar verirsin.
 
Aileme göre karar vermek değil, onlara hak veriyorum . Sonuçta askeri lise sonucu işin garanti.
İş garantisi için onu seçmeni tavsiye etmem. Belki şuan için bizim bildiklerimizi bilmediğinden böyle düşünüyorsundur, aile zaten hep iş garantisi der. Milli duygular ve askeri yaşamı seversen kutsal meslek. O zaman seçmelisin.
Biz şuanda iş sahibi olmak, para kazanmak istemiyoruz, daha iyi iş ve daha iyi para kazanmak istiyoruz. Biraz çalıştıktan sonra kendi şirketimizi kurmayı düşünüyoruz. Çalışırsan yaparsın her işi. Düzgün bir üniversite bitirip, üniversite de alan derslerine çalışırsan iş garantisine mi ihtiyacın olacak. Edebiyat da okumazsın herhalde :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı