En iyi antivirüs hangisi?

Şahsi bilgisayar korumasında kesinlikle Kaspersky diye düşünüyorum. Bu siteden sağlam bir şekilde yapılan testlerin sonucunu görebilirsiniz. Sayfayı Google'ın kendi özelliği ile çevirebilirsiniz. Yazıları okumanıza gerek yok, tablolara bakarsanız anlarsınız zaten.

Kaspersky ve Malwarebytes kullanıp bilgisayardaki performans düşüşü iyice artıyor. Avast, hem antivirüs, hem de antimalwaredir.

Kaspersky ve Malwarebytes'ın da katıldığı antimalware testinden Avast AAA puan almıştır. En iyi antimalware (?) ise sonuncu olmuştur: SE Labs - Home Anti-Malware Protection (2020 Q3) - Security test
Puanlamayı bulmayı üşenenler:
1612349417817.png

AV-TEST'in Avast hakkında puanlaması: Test Avast Free AntiVirus 19.8 for Windows 10 (194902)

AV-Comparatives'in antivirüs testinde Kaspersky ile aynı puanı aldı. Daha fazla performans düşürmeye gerek yok: Real-World Protection Test February-May 2020 - AV-Comparatives

VirusBulletin testinde Kaspersky'den daha fazla puan aldı: Virus Bulletin :: VB100 Certification Report - February 2020

1,159,543 tarama üzerinde sadece 3 false-positive çıkarttı (diğer antivirüslerin ortalaması 16): Test Avast Free AntiVirus 20.3 for Windows 10 (202402)

Bu da canlı bir örnek. 33 antivirüsün tespit ettiği şeye temiz dedi: Yeni Facebook Virüsü: Kucucuk kiza akliniza gelmeyecek seyler yaptiler adiler!

Dünya çapında en çok bilinen, test amaçlı bir virüsü engelleyemediğini canlı olarak görüyoruz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Petya'yı engelleyebilen pek antivirüs yok:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Avast'a false-positive diyenler şu konuyu incelesin: Steam oyunundan Kaspersky virüs buldu

ESET ve Norton kullandım, pek memnun değildim. Diğerleri hakkında bir fikrim yok. Avast ayarlarından ayarları bilinçli fullerseniz (Ayarlar değiştirilmemişken pek etkin değil.) ve zararlı bulaşmadan önce indirirseniz (Tarama kabiliyeti biraz zayıf. Zararlı girmeden önce indirmeniz gerek.) Avast'tan gayet memnun olursunuz.

Avast'ı resmi olarak bu linkten indirebilirsiniz: Avast | Free Antivirus ve VPN İndirin | %100 Ücretsiz ve Kolay
O kadar link attım. Benim de ödül kazanmamı istiyorsanız lütfen buradan indirin: Arkadaşlar birbirlerinin internette korunmadan gezinmesine izin vermez

Şimdi size soruyorum. Hayatında Kaspersky'dan başka bir şey denememiş (korsan ve virüsün anavatanı Rusya'dan çıkan bir antivirüs) birkaç insanın dediği şeyi mi indirirsiniz, yoksa güvenlik anlamında büyük blogların puanlamalarına mı güvenirsiniz?

@Ascendency
Millete fanboy diyorsun, güvenlik konularında fanboyluğun dik alasını yapıyorsun. Güvenlik camiasından haberin yok, saldırı tekniklerini sadece antivirüs koruması ve zararlı yazılımlardan ibaret sanıyorsun.

Testler ortada, farklı atak vektörleri de. Kıytırık videolardaki gibi iki tane EXE tıklama ile test yapılmaz, AV firmaları bile ücretini ödeyip bağımsız kuruluşlara yaptırıyorlar testleri. Neden? Usulüne uygun yapıyorlar çünkü.

Aç testleri, bak. MITRE atakları, post exploitation'da hangi firma başarılı orada yazıyor. Güvenlik sadece zararlı yazılımlardan ibaret değildir, zaten veritabanlı tespit artık günümüzde ana odak noktası olmak yerine proaktif koruma seçenekleri ile yazılımlar öne çıkıyor. Veritabanlı tespiti ekstra olarak düşün.

VirusTotal sadece veritabanlı korumaya bakar, işin içerisinde firma networkü, proaktif koruma bileşenleri dahil değildir. Her zararlı veritabanına eklenmez, saldırıya bağlı olarak teknolojilerin yapısına onu engelleyecek şekilde yapılar eklenir.

Ek olarak antivirüs yazılımları anti-malware'nin işini görmez diye bir şey yok. İkisi de birbirinin işini görür fakat antivirüsler (daha doğrusu IS paketleri) günümüzde daha kapsamlı koruma sağlıyor. O şekilde tanındığı için ismi değiştirilmiyor sadece.

MEMZ'de zaten açılırken bir iki kere üst üste zararlı olduğunu beyan ettiği için rızalı meşru yazılım. Virüs veya malware değil mantıken ve literatüre göre. Zararlı olarak işaretleyip isaretlememek firmaya kalmış bir durum.

Rusya'dan bahsetmişsin. Oysa bir firmanın kendisi kadar coğrafi konumu da önemlidir koruma anlamında. Nedeni ise çıkış noktalarında ofisler varsa saldırıların ve tehdit istihbaratı daha iyi yapılır her daim. O farklı bir alana giriyor, pek karıştırmak istemiyorum o yüzden konumuz değil.

İşin özeti böyle vesselam. Doğrusunu anlattık, gerisi sana kalmış bir durum.

Dostum, normal bir kullanıcı bahsettiğin saldırılara hedef olmaz. Büyük çaplı saldırılar isim duyurmak veya maddi gelir elde etmek içindir. Onun için iş antivirüsleri kullanılabilir ki Avast ev içindir. (İş versiyonu da var, onu saymıyorum.)

Günlük oyun oynayan, internette gezinen insanlar böyle saldırılara maruz kalmaz. Ama gerçekten Memz'i yanlışlıkla açan insanlar var. Emin ol, herkes çok bilgili değil. Karşısına gelenlere next next yapıyor.

Bulaşabilecek zararlılar belli. Kâr amacı elde edebilecek en büyük şey mining, ransomware, keylogger vb. olabilir. Bahsettiğin şeylerin büyük şirketlere yapıldığını düşünüyorum. Videoları da ek olarak attım, söylediğin para ödenen bağımsız kuruluşlarda Avast'ı her zaman Kaspersky ile aynı seviyede gösteriyorlar.

Sonuç olarak, bilgisayarını günlük kullanan, normal sitelere giren birisine öyle bir saldırı gerçekleşmez. Bu kadar endişelenmeye gerek yok. Global çapta bilinen bir zararlıyı engelleyemeyen Kaspersky'in bunları yapabileceğini sanmıyorum. Ha, 4 senedir Avast kullanıyorum. Bana noldu? Hiçbir şey olmadı. Ne performans düşüşü yaşadım, ne de bilgilerimle bir şey yapıldı. Bak, kimsenin günahını almıyorum ama girdiğin her yer çerezler adı altında bilgi toplar ki buna Technopat ta dahil. Ama satmaz tabii ki. Avast satıyor mu? Pekala. Bu bilgilerimle ne yapıldı? Ellerimde ne bilgileri var? IP adresi, MAC adresi, model bilgisi, girdiğim siteler falan. Bugüne kadar bir şey oldu mu? Olmadı.

Dediğim gibi, kimsenin günahını almıyorum ama Avast yakalansa bile başka antivirüslerin bilgi satıp satmadığını bilemeyiz ki birçok güvenlik forumunda ve güvenlikle alakalı YouTube kanallarında Kaspersky'in de bilgi sızdırdığına dair hatrı sayılır miktarda konuşmalar var. Gerçek nedir, bilemem. Kullanıcıya aktarılan bilgiler sınırlıdır.

Avast'ın Kaspersky'den daha performanslı olduğu çeşitli bağımsız sitelerin testlerinde kanıtlandı. Ki bunlar da büyük siteler. İstersen bağlantı atabilirim. Ek olarak söylediğin sitelerde aynı puanları alıyorlar. Yani bedava kullanmak için bir sebep olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak, bana göre test kıytırık (?) videolardaki exe lere tıklama ile yapılır. Engelliyor mu, engellemiyor mu? O önemli. Engellemedikten sonra ne yaparsa yapsın işine yaramayacak. Hadi Avast'ı önermiyorsunuz, o kadar büyük bir konuma gelindi ki bu forumda artık Avast'a adware, spyware falan deniyor. Hatta mining yapıyor, trojan falan diyenler bile var. Yirmi küsür yıldır aktif, 400-500 milyon kullanıcısı olan büyük bir şirket bunu nasıl yapabilir? Tamam. Avast'ı önerme ama bu da fazla artık. Avast ne ekran kartını sömürüyor, ne de trojan.

Mesela antivirüslerin para ödediği bağımsız araştırma kuruluşu da Avast ile Kaspersky'i gerçek zamanlı koruma anlamında aynı sınıfa koymuş. Alttaki görüntülerin hepsini incele. Bu arada site, AV-Comparatives. Ona da inanırsın artık.
1612360438063.png

1612360566545.png

1612360615169.png

Son olarak, Yeni Facebook Virüsü: Kucucuk kiza akliniza gelmeyecek seyler yaptiler adiler! şu konuya da bak. Büyük saldırılara karşı korusa ne yazar, Kaspersky kullanan birisi bunu açınca zarar görecek.

Ben Avast kullanmaya devam edeceğim. Son ricam, Avast virüs demeyi bırakın.

Son düzenleme:
Kaspersky kadar hiçbir AV yazılımına güvenemiyorum. Hafif agresiflik, bilgisayarı kastırmadan çalışma ve sınırsız ücretsiz sürüm desteği ile zirvede.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı