goknet.com.tr
Altyapı sorgulaması yapıp ekran görüntüsü atar mısınız hocam.
Hocam Türknet'te sözleşme yok ki? Böyle bir anlaşma yok. Netspeed ve Türknet taahhüt sözleşme imzalatmaz. Fiyatlar da bu şekilde güncellenir zaten. Milleni'de var bu bahsettiğiniz. İsteyen taahhüt verir. İstemeyen taahhütsüz kullanır.
Eğer FTTH altyapıdaysanız 50Mbit ile 100Mbit arasında dağlar kadar fark var. Örneğin bir 1080p videosu için 5-10 Mbit tüketilme değeri olduğunu varsayalım. Bitrate değerine göre bu değer daha az ya da çok olabilir. Bu örnek sadece. Aynı anda kaç kişi Youtube'dan 1080p video açarsa bu kadar daha hız tüketecektir. İndirme yapıyorsanız. Steam-Xbox-PS gibi oyun platformlarınız sürekli güncelleme alıyorsa buna bağlı olarak hızınızın belli kısmı kullanılacaktır. Türknet Haziran 2023'e kadar fiyatlarını yükseltmeyeceğini açıkladı. Zaten çoğu ISS her yıl fiyat günceller. Taahhütün amacı bu güncellemeden korunmak. Burada korunmuyorsunuz bile. 50 Mbit'e aynı parayı vereceksiniz 1 yıla yakın sürede. Yerinizde olsam Netspeed/Türknet seçerdim. Netspeed şu an zam yapmadı. Hazirana kadar yapacaktır büyük ihtimalle. İki ISS de FTTH/FTTB altyapı için kurulum ücreti almıyor. Tabi hizmeti taşıyabilirsiniz de evrakları iletip. Daha hızlı işlem gerçekleşir.
Netspeed de gayet iyi Türknet de. İki ISS'den de memnun kalırsınız. Türknet'te yaşayabileceğiniz tek farklı durum probleminiz olduğunda ticket açıp müşteri temsilcisinin sizi aramasını bekliyorsunuz. Müşteri temsilcisini arayıp şikayet iletemiyorsunuz. Netspeed'de ise normal Türk Telekom gibi müşteri temsilcisini arayabiliyorsunuz. Bir de anlık olarak Netspeed daha uygun konumda. Ben 8 aydır VDSL olarak Netspeed kullanıyorum. Bir iki aya FTTH fiber altyapım aktif olacak. Geçişimi sağlayacağım aynı şekilde devam edeceğim.