En iyi Linux dağıtımı hangisi?

Her gun tekrar kurulum yapmadigimiza hatta ayni kurulumu yillarca kullanabildigimiz icin bu gercek anlamda en iyiyi belirlemek icin gecerli bir sebep olmasa gerek.
Avantajlardan biri bu sadece.
Deklaratif bir işletim sistemi olduğundan tamamen tahmin edilebilir bir yapıya sahip. Stabil.
Tüm sistemi tek bir git reposundan tek dil ile kontrol edebiliyorum.
Sistemin önceki bir durumuna geçmek çok basit. Güncellemeler çok rahat.

Deklaratif, tutarlı ve tekrarlanabilir olmasından dolayı nixos bana göre en iyisidir. Birkaç komutla tüm programlarım, ayarlarım hazır hale geliyor. En büyük ve güncel paket deposuna sahip olması da bir artı.

Kanka sen harbi Linux kullanıyon hangisini önerirsin.

Avantajlardan biri bu sadece.
Deklaratif bir işletim sistemi olduğundan tamamen tahmin edilebilir bir yapıya sahip. Stabil.
Tüm sistemi tek bir git reposundan tek dil ile kontrol edebiliyorum.
Sistemin önceki bir durumuna geçmek çok basit. Güncellemeler çok rahat.
Anladim bunlarin cogunu Gentoo'da yapabiliyorsun zaten. Sistemi eski bir duruma zaten BTRFS ile getiremiyormuyduk? Gentoo en az Debian Stable kadar stabil bir isletim sistemi zaten.

Tabii Gentoo'ya isletim sistemi demek yanlış aslinda. Gentoo bir meta dagitim yani bir dagitim yaratma Toolu, kafana gore istedigin degisikligi yapabiliyorsun sistem uzerinde istersen sistem profilleri yaratabiliyorsun, istersen init sistemini degistirebiliyorsun istersen reponu HTTPS, FTP, Git uzerinden Sync edebiliyorsun use flaglarla kisisel ihtiyaclara gore tailor edebiliyorsun. Tek bir konfigurasyon dosyasindan olmasa da ki ben bunu cok buyuk ihtiyac olarak gormuyorum birden farkli konfigurasyon dosyasiyla sistemi her kurulumda bir onceki haline getirebiliyorsun, cross compiler ortami olusturmak, global compileri degistirmek hardened profilleri kullanmak, kullandığın programlari istedigin gibi ve kullandığın islemciye gore optimize etmek cok kolay.

Sistemi eski bir duruma zaten BTRFS ile getiremiyormuyduk?
BTRFS ile farklı bildiğim kadarıyla, burada konfigurasyon bazlı eski duruma dönme var. Dosyalarınız vs. ile ilgilenmiyor. İlgilenmemesi sıkıntı da yaratmıyor.

Kanka sen harbi Linux kullanıyon hangisini önerirsin.
Cevap veren herkes Linux kullanıyor hocam, böyle düşünmeyin. Bende 2~ ay gibi bir süredir Linux kullanıyorum. Deneyim/bilgi olarak en zayıf benim muhtemelen.

Arch ve NixOS deneme fırsatım oldu sadece ancak başlangıç için iyi dağıtımlar değil bunlar. Forumda başlangıç için Zorin OS, Linux Mint, Ubuntu gibi dağıtımlar öneriliyor. Ben olsam bunların arasından seçerdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı