En iyi modlanmış işletim sistemi hangisidir?

ŞenolGüneş

Kilopat
Yer
Bursa Nilüfer
Daha fazla  
RAM
2x4
SSD veya HDD modeli
HDD
Oyun için en iyi modlanmış işletim sistemi nedir? Windows 10 SuperLite mı? Windows 11 SuperLite mı? Yoksa Windows 10 LTSC Vb. falan mı? Benim için önemli olan 2 şey var. 1.si aldığım performans. 2.si sıcaklık değerleri. Şimdi Windows 8.1 SL sürümünü kullanıyorum fakat arayüzü hiç güzel değil ve boşta 1.3 GB RAM kullanıyor. Önceden Windows 10 SuperLite sürümüne geçmiştim boşta 900 MB RAM kullanıyordu ve arayüzü gayet iyiydi. Formda bazı arkadaşların yaptığı modlanmış işletim sistemleri var. Onları da önerebilirsiniz. Bazı testlerde gördüğüm üzere Windows 11'in performansı Windows 10'u geçiyor. Siz ne önerirsiniz?
Not: Güvenlik açığı olduğunu biliyorum. Bunu göze alarak açıyorum bu konuyu.
Not 2: Açılış hızı önemsiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz araştırdım ve indirmeye başladım fakat sürücü işi nasıl olacak? Arkadaşlar USB diske atmamızı söylemişler ve Ethernet kullanıyorum ve Ethernet driverini nereden bulacağım ve atacağım USB diske? @benchpressenjoyer Sanırsam sizin isminizi gördüm araştırırken.
@453493

Hocam ekran kartının sürücüsünü atarımda ethernet sürücüsünü nereden bulacağım.

Hocam Ethernet sürücüsünüde hallettim. Şimdi geç olduğu için Boot edemeyeceğim. Yarın eğer bilgisayarda olursam kurup size bilgi vereceğim. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Fakat bir sorum olacak. Bu sürümde hangi uygulamaları devre dışı bıraktılar. Ayarlar menüsü falan normal değil mi? Sadece mağaza gibi gereksiz şeyler kaldırıldı. Doğru muyum?

Son düzenleme:
Hocam biraz araştırdım ve indirmeye başladım fakat sürücü işi nasıl olacak? Arkadaşlar USB diske atmamızı söylemişler ve Ethernet kullanıyorum ve Ethernet driverini nereden bulacağım ve atacağım USB diske? @benchpressenjoyer Sanırsam sizin isminizi gördüm araştırırken.
@453493

Hocam Ethernet sürücüsünüde hallettim. Şimdi geç olduğu için Boot edemeyeceğim. Yarın eğer bilgisayarda olursam kurup size bilgi vereceğim. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Fakat bir sorum olacak. Bu sürümde hangi uygulamaları devre dışı bıraktılar. Ayarlar menüsü falan normal değil mi? Sadece mağaza gibi gereksiz şeyler kaldırıldı. Doğru muyum?
Kusura bakmayın, düğün işleri vardı. Eğer bilgisayarınız driver olmadan kafayı yemezse ve kablolu bağlanıyorsanız driver yedeklemenize gerek yok. RekOS'da Windows Mağazası kapalı, Ghost Spectre OS'da kapalı değil. RekOS'da GamePass uygulamalarını kullanamazsınız, Ghost Spectre OS'da kullanabilirsiniz. Yarın bilgi verirsiniz.

@ŞenolGüneş Hangisini kurdun?

Ethernet için sürücüye gerek yok, dahili sürücüler ellenmemiş oluyor ve çalışıyor. Atlas veya Rek kurduysan Discord sayfalarında açıklıyorlar, sayfa var.

RekOS kurdum ama bugün bilgisayar bende değil. Bugün kuramayacağım.
@ŞenolGüneş Hangisini kurdun?

Ethernet için sürücüye gerek yok, dahili sürücüler ellenmemiş oluyor ve çalışıyor. Atlas veya Rek kurduysan Discord sayfalarında açıklıyorlar, sayfa var.

Kusura bakmayın, düğün işleri vardı. Eğer bilgisayarınız driver olmadan kafayı yemezse ve kablolu bağlanıyorsanız driver yedeklemenize gerek yok. RekOS'da Windows Mağazası kapalı, Ghost Spectre OS'da kapalı değil. RekOS'da GamePass uygulamalarını kullanamazsınız, Ghost Spectre OS'da kullanabilirsiniz. Yarın bilgi verirsiniz.
Hocam peki ayarlar menüsünde değiştirme yapılmış mı? Bildiğimiz Windows 10 ayarlar ara yüzü var doğru mudur?

Son düzenleme:
RekOS kurdum ama bugün bilgisayar bende değil. Bugün kuramayacağım.

Hocam peki ayarlar menüsünde değiştirme yapılmış mı? Bildiğimiz Windows 10 ayarlar ara yüzü var doğru mudur?
Ghost Spectre OS'da Windows'un setupunda olduğu gibi sürüm seçme yeri var, Windows'da Pro yazıyorsa Ghost Spectre'de Superlite, Superlite SE gibi modlanmış Windowsların farklı sürümleri var. Oradan blackbox tarzı bir şey seçmediyseniz yoktur, ki RekOS kurmuşsunuz. Hatırladığım kadarıyla RekOS'un görev çubuğu değişikti. Ayarlarda bir değişim yoktur, varsa bile bazı yerler ingilizce olabilir, hatırlamıyorum.

Tamam hocam sağ olun. Bir sorum daha olacak. Valorant, CS:GO falan oynuyorum. Bir hata alır mıyım? Sistemim eski olduğu için düşük performans alıyorum. RekOS sürümüne geçince ne kadarlık FPS artışı olur? Valorant'ta 40-45 FPS alıyorum ortalama olarak. RekOS sürümünde kaç FPS alırım?

Bu konuya bakabilirsiniz, konuyu açan hocamız %45'lik bir artış olduğunu söylemiş fakat sizin sisteminiz eski, bir fikrim yok ama belki 60'a çıkıp dropları azalabilir. RekOS indirip denemeye başladığımda Valorant'a girdim, tam ekran olduğunda ekranın renkleri bozuluyordu, DDU ile kaldırdım, çoğu çözümü denedim, ama çözülmemişti. Tabii bu bir tek bende olmuştu, umarım sizde de olmaz. Olursa Ghost Spectre OS'a bakabilirsiniz, 7 aydır kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı