En İyi Ücretsiz AV Programı

Sizin kullandığınız antivirüs programı?

• AVG

• Avast

• Kaspersky

• Panda

• Norton

• Avira

• Bit Defender

• Comodo

• Diğer

• Windows Defender

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Comodo dışında ücretsiz antivirüs mü var? Ücretsiz denilen antivirüslerin özellikleri ya kuşa çevrilmiş yada reklamlı. Comodo dışında gerçekten ücretsiz antivirüs varsa ben de denemek isterim.

İnsan beyni normal bir kullanıcı için yeterli bir AV.
Maalesef ki artık tek başına dikkatli olmak yetmiyor. Nedenlerini bir konuda iki mesaj halinde yazmıştım.

Aşağıdan okuyabilirsiniz.

Belki onlarca kez bu forumda bu konuşuldu ve tartışıldı. Google üzerinde gezerken bile zararlı yiyebilme ihtimaliniz var hocam. Sonra kişi bir fidye yazılımına veya zararlı yazılım içeren bir siteye denk geldiğinde dosyaları kurtarmak için milyon tane işlemle uğraşıyor yahut çoğu zaman da yeni varyasyon zararlı bulaştıysa verilerine gözü yaşlı bakıp bir elveda çekiyor işte pişman olunan an ise o an oluyor.

Arama motoruna virüs sitelerini aratmakla gelen antivirüs uyarısı

Youtube'den virüs bulaşabilir mi?

Büyük resim.

Türkiye'ye yapılan siber saldırı sayısı şaşırttı! - ShiftDelete.Net

Fidye yazılımı 'WannaCry' Türkiye dahil 99 ülkede binlerce bilgisayarı etkiledi

Petya / NotPetya / ExPetr fidye yazılımı saldırısı

En ölümcül siber saldırılar

UEFI'yi Hedef Alan İlk Zararlı Yazılım LoJax Oldu - Technopat

Yeni çıkan zafiyetlere karşı güncelleme yapmadığınızda istediğiniz kadar dikkatli kullanıcı olun bu ihtimali aza bile indirseniz saldırıya açıksınız. Yarın bir gün herifin biri o açığınızı suistimal ederek sisteme girebilir. Yani bir sisteme sızmak için illa o sisteme zararlı yazılım bulaştırmak gerekmiyor. Bu zafiyetlerden faydalanılarak yapabiliyor. Bu AV kullanmamaktan daha tehlikeli bir durum. Sistemde zafiyet varsa fakat güvenlik yazılımları da varsa sisteminizdeki zaafiyeti bilen biri belirli yöntemler ile güvenlik sistemlerini atlatarak yine sisteminize sızabilir. Bunlardan korunma yolu ise güncellemeleri düzenli olarak yapmak ve gerçek zamanlı koruma ile sezgisel tarama özelliği bulunan güvenlik duvarı barındıran güncel AV kullanmaktır.

Diğer bir konuya gelecek olursak FUD bir zararlı yazılımı istediğiniz kadar MD5 testinden geçirin ve veritabanı karşılaştırması yapın. Bazı zararlı yazılımlar var ki istediğiniz sanal ortamda analiz etmeyi deneyin artık sanal analiz servislerine ve ortamlarına göre davranan zararlılar var.

Zer0-Day Bypass.pdf ve Güvenlik Yöntemleri

Uzun lafın kısası körü körüne AV kullanmayı ve güncel sistem savunmuyoruz. Uzun uzun yazdım yeterince açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Hangi şekilde daha iyi olduğunu siz bilirsiniz.

İyi sosyaller.

Comodo dışında ücretsiz antivirüs var mı? Ücretsiz denilen antivirüslerin özellikleri ya kuşa çevrilmiş ya da reklamlı. Comodo dışında gerçekten ücretsiz antivirüs varsa ben de denemek isterim.
Niye Comodo dışında? Kaspersky Free yazılımını da önerebilirim.

Son düzenleme:

Korsan yazılım/oyun kullanmayıp, her önünüze gelen dosyayı açmazsanız gayet yeterlidir.

Korsan yazılım/oyun kullanmayıp her önünüze gelen dosyayı açmazsanız gayet yeterlidir.
Yeterli olmamasının sebebini yukarıda yeterince yazdım ve konulara link verdim. Hatta konuya girip okumayabilirsiniz diye de süprizbozan içine mesajlarımı gizleyip paylaştım. Yine de sistem sizin karar sizin.

Sadece tarama için ClamWin kullanılabilir. GNU/Linux için ClamTk adında bir muadili mevcut. Ben yıllardır antivirus yazılımı kullanmıyorum. Ne yaptığınızın farkındaysanız gerek olmadığını düşünüyorum.

Tabii ki de ne yaptığımızın farkındayız en azından ben farkındayım ama her şeyin farkında olamıyoruz bazen. Kurduğumuz basit bir uygulama ya da girdigimiz bilindik bir site bile bazen zarar verebiliyor Hepsiburada vakası vardı çok uzak bir zamanda olmadı. Mesela.

@onrcmr

Güvenilir yazılımları resmi kaynaklardan kurduktan sonra PC´ye malware bulaşma olasılığı çok düşüktür. Bazı sitelere sadece girmek bile tehlikeli olabilir. Haklısınız. Onda da sistem üzerinde script ve program çalıştırılmasına izin veren JavaScript, Flash ve Java kapatılarak önlem alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…