Maalesef ki artık tek başına dikkatli olmak yetmiyor. Nedenlerini bir konuda iki mesaj halinde yazmıştım.İnsan beyni normal bir kullanıcı için yeterli bir AV.
Niye Comodo dışında? Kaspersky Free yazılımını da önerebilirim.Comodo dışında ücretsiz antivirüs var mı? Ücretsiz denilen antivirüslerin özellikleri ya kuşa çevrilmiş ya da reklamlı. Comodo dışında gerçekten ücretsiz antivirüs varsa ben de denemek isterim.
Maalesef ki artık tek başına dikkatli olmak yetmiyor. Nedenlerini bir konuda iki mesaj halinde yazmıştım.
Aşağıdan okuyabilirsiniz.
Antivirüsler internet kullanımımı kısıtlıyor
Konuyla ilgili bir teorim var, virüs programın senin internetini de kontrol ediyor güvenlik için. Telefonundaki modem bilgisayar modemi gibi olmadığı için ağ güvenliği esnasında problem oluyor ve bağlantı yavaşlıyor. Ne kadar doğrudur bilemem.www.technopat.net
Yeterli olmamasının sebebini yukarıda yeterince yazdım ve konulara link verdim. Hatta konuya girip okumayabilirsiniz diye de süprizbozan içine mesajlarımı gizleyip paylaştım. Yine de sistem sizin karar sizin.Korsan yazılım/oyun kullanmayıp her önünüze gelen dosyayı açmazsanız gayet yeterlidir.
Sadece tarama için clamwin kullanılabilir. GNU/Linux için clamtk adında bir muadili mevcut. Ben yıllardır antivirus yazılımı kullanmıyorum. Ne yaptığınızın farkındaysanız gerek olmadığını düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.