En kötü geçirdiğiniz yıl hangisi?

Bayağı konu eksiğim var nasıl hepsini yetiştireceğim bilmiyorum.
O dönemleri tecrübe etmiş birisi olarak şunu diyebilirim sadece; eğer çok yüksek hedeflerin var ise asla aceleye getirme. Yükseklere çıkmak için sağlam temeller üzerinde ilerlemen lazım. Gerekirse 1 seneni kaybet ama gelecek yıllarını güvenceye al. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda da hissetme kendini. Bir teselli arıyorsan da senin gibi yüz binlerce insanın aynı durumdan muzdarip olduğunu düşün. Maalesef bizlerin değil sistemin hatası tüm bu olanlar. Elinden gelenin en iyisini yap sen. Umarım iyi olur her şey. :)
 
Yorucu olacak ama üniversiteye girince rahata kavuşursun. Ben düzgün çalışmadım, şimdi tekrar hazırlanıyorum. Boşuna gitti 1 senem, o yüzden sıkı çalışmanı tavsiye ederim.
Boşa gitmek ile çalışıp hedefine bir adım yaklaşmak arasında fark var. Sen demek ki boşa harcamışsın vaktini. Fakat diğer arkadaş eksikleri olduğunu ve daha çok çalışması gerektiğini söylüyor. Eğer başaramaz ise hedefine yaklaşmış olacak. Bunu bir kayıp olarak görmek ne kadar doğru olur? Orası da tartışılır tabii.
 
Boşa gitmek ile çalışıp hedefine bir adım yaklaşmak arasında fark var. Sen demek ki boşa harcamışsın vaktini.
Vaktimi nasıl harcadığımı değerlendirmeni istemedim bilge arkadaşım. Çalışmadan konu eksiğini nasıl gidermeyi düşünüyorsun?
Fakat diğer arkadaş eksikleri olduğunu ve daha çok çalışması gerektiğini söylüyor. Eğer başaramaz ise hedefine yaklaşmış olacak. Bunu bir kayıp olarak görmek ne kadar doğru olur? Orası da tartışılır tabii.
1 sene gidiyor, kayıp tabii ki. İster "hedefe yaklaşmak" de, ister başka bir kılıf uydur, 1 sene kaybettiğin gerçeğini değiştirmeyecek.
 
2016, terör saldırılarının çokça olduğu, nenemi kaybettiğim ve oldukça bahtsız olaylar yaşadığım bir sene oldu. O günden beri terör saldırılarından korkuyorum. Kaygı haline geldi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı