Rehber En Kolay Şekilde Evde Likit Yapımı

Merhaba herkese. Evde likit yapımını en basit şekilde anlatmaya çalıştım. İşte adım adım rehberim:

Malzemeler:
  • NBASE (VG ve PG karışımı)
  • Aroma (tercihinize göre)
  • Eldiven, şırınga ve karıştırma kabı ekstra almanıza gerek yok ücretsiz gönderilir.
Adım 1: Malzemeleri Temin Etme: Öncelikle likit yapımında kullanacağınız malzemeleri temin etmelisiniz. Bunları, güvenilir kimya sitelerinden edinebilirsiniz.
Nbase Aroma Kimyasal ve Sarf Malzemeleri - Golden Kimya Safir Kimya | Türkiye'nin Lider Nbase & Mix Aroma Üreticisi Falcon Kimya | Nbase ve Aroma Çeşitleri | 400 TL ve Üzeri Kargo Bedava‎ Türkiye'nin Kimya Deposu İlke Kimya

Adım 2: DL veya MTL İçin Karar Verme: Hangi türde likit yapacağınıza karar vermelisiniz: doğrudan akciğere (DL) veya ağızdan akciğere (MTL) yönelik. Bu, NBASE seçimini etkileyecek.

Adım 3: DIY Kit Seçimi: Seçtiğiniz aroma ve ölçekte DIY Kit'i almanız lazım. Bazı sitelerde MIX AROMA olarak da geçer. Örneğin, 30 ml bir DIY Kit alırsanız, genellikle %20 aroma içerir. Dolayısıyla, 24 ml NBASE eklemeniz gerekecektir.

Adım 4: NBASE Seçimi: NBASE seçerken VG ve PG oranlarına dikkat etmelisiniz. Örneğin, DL için %100 VG tercih edilebilir, bu da aroma ile karışınca 80/20 oranı elde eder. MTL için ise 70/30 veya 80/20 tercih edilebilir, bu da karıştırıldığında 50/50 oranı oluşturur. Nikotin seviyesi de önemlidir; günlük ne kadar sigara içtiğinize bağlı olarak 9mg ile 18mg arasında tercih yapabilirsiniz.
1701959946975.png
1701959987963.png

Adım 5: Karışım Yapma: Malzemeleriniz geldiğinde eldiven ve şırınga gibi gereçler de gelecektir. NBASE'i açın ve aroma şişesine dökün, ardından karıştırın ve çalkalayın.

Adım 6: Dinlendirme: Şimdi likitlerinizi dinlendirmenin zamanı geldi. Ortalama olarak 2-3 hafta yeterli olabilir, ancak bir hafta içinde bile tadına bakarak olgunlaşma durumunu anlayabilirsiniz.

Likit yapımına sadece maddi açıdan bakmak yanlıştır, aynı zamanda kişisel zevklerinize göre özelleştirilmiş likitler elde etmenizi sağlar. Bu rehberde sadece DIY KIT ile likit yapmayı anlattım. Dilerseniz tekil aroma alıp siz karıştırabilirsiniz ve bambaşka tadlar keşfedebilirsiniz. Sağlıklı ve keyifli likit yapımı dileğiyle.

İstediğin aromayla istediğin likiti yaparsın. Sana kim demiş ise sallamış. DIY KIT bence yeni başladıysan likit yapımına yapabilirsin. Ama ilerlediysen kendinin sevdiği aromaları keşfettiysen tekil aroma daha mantıklı mesela saf elma seviyorsan elma aroması alırsın yoğunluğunu sen belirleyip yaparsın içinde başka hiç bir şey olmaz saf elma. Ben öyle tercih ediyorum benim sevdiğim aromalar elma,muz,çilek. Nbase MERCK tavsiye ederim. Safir kimyanın dolandırma gibi bir şey yapıcağını sanmıyorum siteden bende alışveriş yapıyorum.
Aga kralsın ya vallaha çok teşekkür ederim. Nbase Neptune Platinium aldım bakalım pişman etmez umarım. Aroma olarak Heisenberg ve OHW Army Man aldım DIY kit 30ml. Tekrar teşekkür ederim hocam 👑

İstediğin aromayla istediğin likiti yaparsın. Sana kim demiş ise sallamış. DIY KIT bence yeni başladıysan likit yapımına yapabilirsin. Ama ilerlediysen kendinin sevdiği aromaları keşfettiysen tekil aroma daha mantıklı mesela saf elma seviyorsan elma aroması alırsın yoğunluğunu sen belirleyip yaparsın içinde başka hiç bir şey olmaz saf elma. Ben öyle tercih ediyorum benim sevdiğim aromalar elma,muz,çilek. Nbase MERCK tavsiye ederim. Safir kimyanın dolandırma gibi bir şey yapıcağını sanmıyorum siteden bende alışveriş yapıyorum.
Hocam senin önerebileceğin pastane-meyve karışık aroma var mı? Merak ettim de.

Sana kim demiş ise sallamış
En bilindik 4 siteden birine sordum onlar söyledi hocam. FA aroma için sormuştum tek başına yaparsanız memnun kalmayabilirsiniz dediler. Ama dediğin gibi FA ya da TFA dedikleri aromalarla da, sadece bunları kullanarak likit yapabiliyorsak çok iyi olur.

Son düzenleme:
Aga kralsın ya vallaha çok teşekkür ederim. Nbase Neptune Platinium aldım bakalım pişman etmez umarım. Aroma olarak Heisenberg ve OHW Army Man aldım DIY kit 30ml. Tekrar teşekkür ederim hocam 👑

Hocam senin önerebileceğin pastane-meyve karışık aroma var mı? Merak ettim de.

En bilindik 4 siteden birine sordum onlar söyledi hocam. FA aroma için sormuştum tek başına yaparsanız memnun kalmayabilirsiniz dediler. Ama dediğin gibi FA ya da TFA dedikleri aromalarla da, sadece bunları kullanarak likit yapabiliyorsak çok iyi olur.
Tek başına evet memnun olmayabilirsin çünkü kendinin ne sevdiğini bilmen lazım bütün aromaları denemen lazım. Ben mesela saf muzu çok seviyorum. Pastane-Meyve karışık aroma biraz saçma olur likitler ya pastane aromalı olur yada meyveli karışık olmaması lazım bence. Heisenberg yaz için güzel bir likit Army Man de güzel. En çok satılanlardan bakabilirsin çünkü damak zevkimiz aynı değildir.

Tek başına evet memnun olmayabilirsin çünkü kendinin ne sevdiğini bilmen lazım bütün aromaları denemen lazım. Ben mesela saf muzu çok seviyorum. Pastane-Meyve karışık aroma biraz saçma olur likitler ya pastane aromalı olur yada meyveli karışık olmaması lazım bence. Heisenberg yaz için güzel bir likit Army Man de güzel. En çok satılanlardan bakabilirsin çünkü damak zevkimiz aynı değildir.
Evet damak zevkimiz pek aynı değilmiş senin aksine ben çok severim pastane-meyve aromaları 😁
Kendimin ne sevdiğini de bakalım aromaları deneye deneye göreceğiz.
Tekrar teşekkür ederim çok yardımcı oldun hocam.

Hocam sonnn kez bir sorum var. Bu kadar yeterli midir yoksa çok az daha ekleyeyim mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240826_165104_Photos.jpg
    Screenshot_20240826_165104_Photos.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Evet damak zevkimiz pek aynı değilmiş senin aksine ben çok severim pastane-meyve aromaları 😁
Kendimin ne sevdiğini de bakalım aromaları deneye deneye göreceğiz.
Tekrar teşekkür ederim çok yardımcı oldun hocam.

Hocam sonnn kez bir sorum var. Bu kadar yeterli midir yoksa çok az daha ekleyeyim mi?
Ekle sonuna kadar az eklersen fazla aroma olur daha yoğun olur fazla eklersen (Ki şişenin bir limiti var) aroma az gelir ama aroma az gelmesi için bir büyük şişede karıştırman lazım. O şişeyi doldurman yeterli. Sonuna kadar doldurma çalkalamak için bir miktar bırak çalkalamak önemli. Bembeyaz görüntü olana kadar çalkala sonra dinlenmeye bırak.

Ekle sonuna kadar az eklersen fazla aroma olur daha yoğun olur fazla eklersen (Ki şişenin bir limiti var) aroma az gelir ama aroma az gelmesi için bir büyük şişede karıştırman lazım. O şişeyi doldurman yeterli. Sonuna kadar doldurma çalkalamak için bir miktar bırak çalkalamak önemli. Bembeyaz görüntü olana kadar çalkala sonra dinlenmeye bırak.
5 dakika aralıksız çalkaladım dinlenmeye bıraktım. Her gün 30 saniye 1 dakika arası çalkalıyorum.

Merhabalar elektronik sigaraya yeni başladım bu konularda bilgim yok, vozol 20000 puff kullanıyorum bir kez dolum yaptım ve elimde likit kalmadı kendim yapayım diyorum, bu cihaz için hangi nbase kullanmalıyım oran olarak %70 VG - %30 PG sıfır nikotin kullanmayı düşünüyorum uygun mudur acaba ve mentolsüz aroma olarak ne tür bir aroma seçmeliyim bu likit ilerleyen zamanda nargile içimi cihaz için de kullanabilir mi

Son düzenleme:
Merhabalar elektronik sigaraya yeni başladım bu konularda bilgim yok, vozol 20000 puff kullanıyorum bir kez dolum yaptım ve elimde likit kalmadı kendim yapayım diyorum, bu cihaz için hangi nbase kullanmalıyım oran olarak %70 VG - %30 PG sıfır nikotin kullanmayı düşünüyorum uygun mudur acaba ve mentolsüz aroma olarak ne tür bir aroma seçmeliyim bu likit ilerleyen zamanda nargile içimi cihaz için de kullanabilir mi
İlk öncelikle puffa likit doldurulmaz gereksiz bir şey ona vericeğin para ile gidersin mis gibi pod alırsın. 70/30 alıp %20 aroma koyarsan 50/50 vg pg olur ve idealdir puff için istersen 80/20 alıp %20 aroma koyup 60/40 da yapabilirsin yine olur. Aroma önerisi yapmam için daha önce sevdiğin aromaları söylemen lazım. Pastane olur meyve olur.

Nargile içimi pod mod cihazlar da %90 vg kullanabilir miyiz ve hangi marka pod önerirsiniz sızdırma yapmayan, yedek parça bulabileceğim bütçe 1500₺ max

Technopat Haberler

Geri
Yukarı