En sağlıklı sarj yöntemi nedir?

• Konuyu başlatan Poly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.953
Arkaplan uygulamalarını ayarlardan kapatmak daha sağlıklı olduğunu apple destek tarafından bilgi sağladım yine siz bilirsiniz. Her yiğit farklı yoğurt yer. Ayrıca düşük güç ile şarj %80'e kadar neden sağlanıyor diye bir de düşünmek gerek? Apple için arkaplan yenilenen uygulamaları kapatmak daha sağlıklı android için bir bakmam gerek arayüze. Ben iphone'u konum dahil olmak üzere belli başlı uygulamalarda ve mail spatifi gibi uygulamalarda kullanıyorum.
Bu insanlar düşük güç modlarını batarya az ve size daha fazla gitmesi için optimize etmiş. Telefon yazılımı sürekli kendisini kritik modda düşünerek işlev yapıyor. 1 Yıllık iphone 6 (Kutusundan çıkartıldığı zaman, Orjinal kutu.) %92 Batarya sağlığı varken 2 yıllık 7+ sahibi ev arkadaşımın batarya sağlığı %97
Dediklerinizden çok bir şey anlamadım fakat teşekkür ederim.

Dediklerinizden çok bir şey anlamadım fakat teşekkür ederim.
Aslında demek istediğim şey, Düşük güç modu sistem optimizasyonu ve pil ömrünü idareli kullanmak için belirli özellikleri kısmak adına tasarlanmıştır. Fakat bu operasyon pil ömrünü düşük seviyeler için tasarlandığını bir kere daha söylemek istiyorum.
Düşük güç modları bataryayı bulunan şarj seviyesini "düşük" algılayarak hareket ettiğinden siz dolu halde bunu kullanırsanız telefon %100 şarjı "düşük" kabul ediyor. Demem şu; arkaplan konum özelliklerini kapatarak düşük güç modunu kullanmadan onun işlevlerini yapmış oluyorsunuz. Daha açıklayıcı olabilmişimdir umarım :)

Ben açıkçası hiç bunlara takılmıyorum. %5 gibi şarj'a takıyorum. %100 olana kadar bekliyorum. Çünkü dışarıya çıktığında filan o bataryayı %80'de görmek çok canımı sıkar.
Valla bende böyleyim yatarken takarım sabah çıkarırım işe giderken falan yüzde 70-80'i görünce moralim bozuluyor harbiden. 😂😂

Her şeyden çok arkaplanı sürekli temizledikçe şarjınızın net 1-2 günü görüyor her telefonda. Şahsen bende hastalık durumunda gibi bir şey. Her uygulamadan çıktıktan sonra pat diye temizlerim hiç bekletmeden. Hem ram kullanımı düşüyor hem pil. Size de öneririm. Güç tasarrufu telefon içerisinde varsa çok iş görür. Ek yazılımlar genelde pil yer. Telefonu minimum 15 maximum 80-85 arasında kullanabilirsiniz. Eğer çok önemli işiniz falan varsa o gün ve ihtiyacınız varsa telefona 100 yapıp takılın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı