En sessiz Switch hangisi?

okangumus600

Decapat
Katılım
16 Mart 2022
Mesajlar
309
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • Brown Switch.
  • Red Switch.
  • Yellow Switch.
  • Black Switch.
  • Blue Switch.
En sessiz Switch hangisi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında Switch üreticisine göre değişiyor ama genellikle "Red" ve "Brown" Switch'ler sessiz oluyor.

 
Blue switch (!) Üreticiye göre değişir brown switch.
Hangi switch alınır en sessiz olarak?
 
Hangi Switch alınır en sessiz olarak?

Bu markayı ilk defa duyuyorum. Onun yerine AliExpress'ten Redragon klavyelerine bakabilirsin :)
 
Üreticiye göre değişir ancak tek bir sessiz Switch yok. Switch'ler ikiye ayrılır: Linear ve Tactile. Bu ayrımın sesle ilgisi yoktur. Linear Switch'lerde basma hissiyatı daha yumuşaktır ve tuşa bastığınızda geribildirim almazsınız, bu daha yumuşak bir hissiyat sağlar ancak Linear Switch'ler genelde daha düşük basım gücü gerektirdiği için bazen yanlışlıkla basmalar bazen de bir tuşa basıp basmadığınızı anlamakta kafa karışıklığı yaşamanız mümkündür. Tactile Switch'ler ise tuşa bastığınızda geri bildirim almanızı sağlayan bir mekanizmaya sahiptirler ve böylece bir tuşa bastığınızda parmağınızda o tuşa basıldığına dair bir hissiyat oluşur. Bu Switch'ler genellikle yazı yazan ve oyun oynayan kişilere yöneliktir, zira basım gücü biraz daha yüksek olduğundan yanlışlıkla basma ve tuşa basıp basmama karışıklığına mahal vermesi daha zordur. Ancak tekrardan hatırlatıyorum bir Switch'in Linear veya Tactile olmasının sesiyle alakası yoktur. Linear ve Tactile oluşu tamamen basım gücü ve geribildirim hissi ile alakalıdır. Bir Switch'in sesi Clicky veya Silent olup olmamasından anlaşılır. Üreticiden üreticiye değişiyor ancak ben en genel olan markalardan biri olan Outemu'dan örnek vereyim.

Outemu Switch'lerde:

- Mavi: Clicky ve Tactile (Hem sesli hem de geribildirim hissiyatlı)
- Red: Silent ve Linear (Sessiz ve geribildirim hissiyatı düşük)
- Brown: Silent ve Tactile (Sessiz ama geribildirim hissiyatı yüksek)
- Black: Silent ve Linear (Red ile tamamen aynı ancak daha yüksek bir basım kuvveti gerektiriyor)

Piyasada en çok bulunan Switch'ler bunlardır. Ancak en sessiz Switch hangisi diye soracak olursanız, sessizden sesliye doğru; Outemu Silent Forest, Outemu Silent Sky, Outemu Silent Gray ve Outemu Silent White şeklinde sıralayabiliriz. Bu saydığım Switch'ler arasındaki ses farkı bir insanın aşırı şekilde odaklanmadıkça anlayabileceği bir ses farkı değil, kısaca oyunda vs. fark etmek imkansıza yakın.

Ben bizzat Outemu Silent Forest kullanıyorum switch olarak, şahsen yazı yazarken o kadar az ses çıkıyor ki odanın dışında biri olsa klavyenin kullanıldığını anlamaz. Switchler tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza yönelik. Yukarıda saydığım özelliklerden hangisi kendinize uyuyorsa onu seçebilirsiniz. Oyun amaçlı alıyorsanız brown switch alabilirsiniz, fiyat olarak en ucuz tactile silent switch brown switch çünkü. Ama biraz daha işin fantezi kısmına girmek niyetiniz varsa Outemu Silent Sky alabilirsiniz. Bu switch hem aşırı sessiz hem de geribildirim hissiyatına sahiptir, ancak fiyatı oldukça tuzlu. Zaten üretimi ülkemizde olmadığı için 50 tanesi 500-600 lira civarında ortalama. Yani %60 bir klavye kullanıyorsanız, en önemli tuşları aslında kapatabiliyorsunuz.

Biraz makale gibi oldu umarım bilgilenmişsinizdir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı