En sevdiğiniz diller nedir?

• Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 2.083
Biildiğim kadarıyla Boşnakça, Hırvatça, Sırpça gibi Slav dilleri neredeyse birbirleri ile aynı.
Büyük telafuz farkları var bazı kelimelerde, ve mesela anlamanız için Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi benziyor ama aynı değil, bunlarda onun gibi.

Kulağa en hoş gelen dilin Türkçe olduğunu düşünüyorum. Diğer diller içinden de sanırım İngilizce derdim. Hem popüler hem de kolay. Türkçe de ekler işin içine girdiği için öğrenmesi zor bir hal alabiliyor.

Kulağa en hoş gelen dilin Türkçe olduğunu düşünüyorum. Diğer diller içinden de sanırım İngilizce derdim. Hem popüler hem de kolay. Türkçe de ekler işin içine girdiği için öğrenmesi zor bir hal alabiliyor.
Fransızca telaffuzun gereksiz saçma olduğunu düşünüyorum. Öğrenme aşamasında metni okurken nerede olduğunu bile anlamıyordum.

Fransızca telaffuzun gereksiz saçma olduğunu düşünüyorum.
Kurallarını anladığınızda gerçekten kurallı bir şekilde ilerliyor. Sadece “faisons” gibi ufak istisnalar olabiliyor.
Öğrenme aşamasında metni okurken nerede olduğunu bile anlamıyordum.
Şu anda ne durumdasınız? Biraz ilerledikten sonra hiç tuhaf gelmiyor. İlk başta “oie” şeklinde bir kelime görüp tamamen alakası yokmuş gibi duran bir telaffuz duymak şaşırtıcı olabilir. 😅

Almanca'yı çok seviyorum. Lisede öğrenirken Almanca hoşuma gitmişti. Hocamız çok güzel anlatıyordu, hocanın etkisiyle sınavlardan yüksek notlar alıyordum. Kimi zaman okuldaki en yüksek notu alan ben oluyordum. Yemek ödülü veriyordu hocamız. :)

A1 - A2 seviyesine kadar geldim. Lise mezuniyetinden sonra uzun zamandır Almanca ile uğraşmayınca unutuldu gitti. İşin garibi lisede İngilizce seviyem kötüydü, Almanca seviyem iyiydi. Telaffuz açısından, gramer açısından Almanca daha zor.

Merhaba,

Türkçe dışında en sevdiğiniz diller nedir? Konuşabiliyor musunuz?

Benim için en güzel dil Fransızca gibi geliyor. Telaffuzu çok güzel, kolay ve kelimeleri hoş duruyor. İkinci sırada yaygınlığı sebebiyle İngilizce ve üçüncü sırada telaffuzu nedeniyle İsveççe olabilir. İspanyolcayı da sanırım dördüncü sıraya koyabilirim.
İspanyolca, A1 seviyesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı