En sevdiğiniz diller nedir?

• Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 2.078
Şu anda ne durumdasınız? Biraz ilerledikten sonra hiç tuhaf gelmiyor.
Çok olmadı öğrenmeye başlayalı ama ilk başta ki kadar garip gelmiyor. Ama hala garip geldiği noktalar var. Mesela hala fransızca konuşan birisinin dediklerini kağıda tam anlamıyla dökemem. İngilizcenin yanında çok zor kalıyor bence.

Mesela hâlâ Fransızca konuşan birisinin dediklerini kağıda tam anlamıyla dökemem.
“Les voyelles nasales” denilen sesleri öğrendiniz mi? Her kelimeyi anlamama sebebiniz bu olabilir. Ayrıca “la liaison” ve “l’enchaînement” da buna sebep olabilir. Diğer yandan, yazılı olanı okumak kolayken duyulanı yazmak daha zor olabiliyor. Telaffuzu aynı olan birçok kelime var ve bağlamı anlamanız gerekiyor. Zamanla çoğu cümle tekrar ettiğinden zaten basit şeylere alışacaksınız. Pes etmeyip pratik yapmalısınız. Telaffuza ve dile alışmak için sık sık Fransızca içerik dinleyip konuşmanızı öneririm.
O kadar çok detaylı incelemeye vaktim kalmadı.
No pasa nada. Daha ilk dersten öğretilen bir şey aslında. İspanya’ya geldiğinizde her yerde duyabilirsiniz. :)

“Les voyelles nasales” denilen sesleri öğrendiniz mi? Her kelimeyi anlamama sebebiniz bu olabilir.
Çok zor olduğunu düşünüyorum şahsen. Ve hayır öğrenemedim.
Telaffuzu aynı olan birçok kelime var ve bağlamı anlamanız gerekiyor. Zamanla çoğu cümle tekrar ettiğinden zaten basit şeylere alışacaksınız. Pes etmeyip pratik yapmalısınız. Telaffuza ve dile alışmak için sık sık Fransızca içerik dinleyip konuşmanızı öneririm.
Evet bu telaffuzu aynı olan kelimeler de zaten baya kafa karıştırıcı oluyorlar. Fransızca öğrenmenin en hızlı ve iyi yolunun Fransaya gitmek olduğunu düşünüyorum şahsen.

Çok zor olduğunu düşünüyorum şahsen. Ve hayır öğrenemedim.
Bu sesler, kelimeler için çok önemli. Tamamen başka bir kelimeye bile çevirebiliyor. Pratik yaparak her gün bir tanesini bile öğrenseniz çok yardımcı olacaktır. Zaten dört tane var, aksana göre üç taneye inebiliyor. Şahsen ben dördünü de telaffuz edebildiğim hâlde üç tane ile telaffuz edilen bir aksanı tercih ettim. Bunlar olmadan Fransızca olmaz. IPA’yi de öğrenmenizi öneririm. Bir ses, birden fazla şekilde telaffuz edilebiliyor. Bunu öğrendiğinizde “é” ve “è” gibi aksanların ne işe yaradığını da anlayacaksınız. İngilizce biliyorsanız birçok kaynak mevcut.
Fransızca öğrenmenin en hızlı ve iyi yolunun Fransa’ya gitmek olduğunu düşünüyorum şahsen.
Fransa’ya gitmek tek başına yeterli değil. Önemli olan pratik yapmak. Bunun için kendinize mümkün olduğu fırsat yaratmanız gerekiyor. :)

YKS sebebiyle dil çalışmaya zaman ayıramıyorum fakat mezun olduktan sonra büyük ihtimalle sırasıyla:
İngilizce
Rusça
Fransızca/İspanyolca dillerini öğrenmek istiyorum.

Japonca. Özellikle saygı ifadeleri çok güzel geliyor. Ayrıca konuşmasıda güzel. Tek sevmediğim tarafı farklı farklı alfabeleri ve yazış tarzları olması (hiragana, Kanji vs).

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı