En sevdiğiniz elektro gitar?

En sevdiğiniz elektro gitar nedir?


  • Oy verenlerin toplamı
    23

Remous

Kilopat
Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
763
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. En sevdiğiniz elektro gitar nedir? Ben kendi oyum ile başlıyorum. En sevdiğim gitar Gibson SG. Gibson markasına bir ara uyuz oluyordum ama artık severim kendisini. Aynı samanda Jackson ve İbanez markalarını da severim. Charvel pahalı gitarlarıyla dikkat çekiyor ama tam bilgim yok. Bu konuyu müzik konusuna açmak çok anlamlı olmazdı ondan buraya açtım. Bu arada ESP de çok sevdiğim bir markadır. Ama sıralama yaparsak Birincisi Gibson, ikincisi İbanez, üçüncüsü Jackson, dördüncüsü ise ESP olur. Ben Fender sevmiyorum. Bana göre efsane tonları yok. Sizin yorumunuz nedir?
 
Yani diğerleri gerçekten iyi marka ama bir Fender alırsan hayatın boyunca kullanırsın.
 
Yani diğerleri gerçekten iyi marka ama bir Fender alırsan hayatın boyunca kullanırsın.



Hocam bir video izlemiştim. Fender ile İbanez' i karşılaştırıyordu. Ben İbanez' in sesini çok daha beğendim. Gibson SG' nin sesine hastayım ben. O çok uzun sustain ve sert olan ama Les Paul deki gibi boğuk olmayan sesler beni bitiriyor Fender de herkes kullanıyor. Geçen adamın biri Fender Eric Clapton Stratocaster ile Duman çalınır mı diye soruyordu Eric Clapton anısına yapılmış bir gitar o, bence saygısızlık

Hocam mesela şu kanalın sahibinde Gibson SG var. Ben gerçek klipleri izlemek yerine bunu izliyorum. Bu gitarın sesindeki güzellik hiç bir gitarda yok bence

swanthewhitepigswanthewhitepig

Paramız olsa kral Charvel aslında kaçış yok
 
Ibanez Gio kullanıyorum ama imkanım olsa fender stratocaster alırdım. Gibson sadece isim yapmış marka bana göre (tabi ki ibanez'i ikiye katlar)
 
Ban yediğim için cevap veremedim kusura bakmayın. Gibson markasına bir ara ayar oluyordum ama şimdi geçti. Hani Les Paul' un boğuk bir sesi var ya, neden bu gitar bu kadar pahalı bu gitar dedirtti bana. Fender de iyidir ama tarzıma göre uygun değil
 
Gibson sadece isim yapmış bir marka mı? Şaka yapıyor olmalısınız. Fender ile Ibanez'in adını yan yana anmanız bile hata bana göre. Tabii ki gitardan gitara göre değişir. "En sevdiğiniz elektro gitar ne" diye bir başlık açmışsınız ve markaları yazmışsınız. Yanlış bir anket olmuş bence. Fender Stratocaster yazmışsınız. Altına da Fender Telecaster Deluxe yazmışsınız. Strat'ın hangi modeli peki? Ayrıca Suhr, Ernie Ball Music Man gibi özel markaları da atlamışsınız. Ayrıca sıralama yapmak da bu şekilde olmaz. Her markanın kendine has güzel gitarları var. Markaları sıralamanın anlamı yok.
 
Gibson kaliteli bir marka evet ama fiyat / performans olarak bakarsanız gereğinden çok daha fazla pahalı.
 
Furking1903, fiyatları konusunda haklısınız. Ama herkesin zevkine göre değişir. Üst seviye gitarları için fiyat/performans olarak değerlendirmek doğru olmaz bence.
 
Furking1903, fiyatları konusunda haklısınız. Ama herkesin zevkine göre değişir. Üst seviye gitarları için fiyat/performans olarak değerlendirmek doğru olmaz bence.




Zaten gitarlar bir müddetten sonra sese falan bakmıyor. Yok el yapımıymış yok imzalı gitar falan o işlere bakıyor.
 
Oraya Ibanez yazılmış ama hangi Ibanez? Joe Satriani'nin veya Steve Vai'nin kullandığı gitarlar mı yoksa benim arkadaşımın kullandığı GRG170DX falan mı? Ayrıca ESP (Elimizde Metin Türkcan'ın gitarı olsun) ve karşısında Dumanın videolarına çıkan Telecaster olsun, bunlar sizce gerçekten karşılaştırılabilir mi? Ankette Ernie Ball yok oraya kelime seçemedim zaten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…