En sevdiğiniz elektro gitar?

En sevdiğiniz elektro gitar nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    23

Remous

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. En sevdiğiniz elektro gitar nedir? Ben kendi oyum ile başlıyorum. En sevdiğim gitar Gibson SG. Gibson markasına bir ara uyuz oluyordum ama artık severim kendisini. Aynı samanda Jackson ve İbanez markalarını da severim. Charvel pahalı gitarlarıyla dikkat çekiyor ama tam bilgim yok. Bu konuyu müzik konusuna açmak çok anlamlı olmazdı ondan buraya açtım. Bu arada ESP de çok sevdiğim bir markadır. Ama sıralama yaparsak Birincisi Gibson, ikincisi İbanez, üçüncüsü Jackson, dördüncüsü ise ESP olur. Ben Fender sevmiyorum. Bana göre efsane tonları yok. Sizin yorumunuz nedir? :)

Yani diğerleri gerçekten iyi marka ama bir Fender alırsan hayatın boyunca kullanırsın. (y)

Hocam bir video izlemiştim. Fender ile İbanez' i karşılaştırıyordu. Ben İbanez' in sesini çok daha beğendim. Gibson SG' nin sesine hastayım ben. O çok uzun sustain ve sert olan ama Les Paul deki gibi boğuk olmayan sesler beni bitiriyor:) Fender de herkes kullanıyor. Geçen adamın biri Fender Eric Clapton Stratocaster ile Duman çalınır mı diye soruyordu:D Eric Clapton anısına yapılmış bir gitar o, bence saygısızlık:)

Hocam mesela şu kanalın sahibinde Gibson SG var. Ben gerçek klipleri izlemek yerine bunu izliyorum. Bu gitarın sesindeki güzellik hiç bir gitarda yok bence:)

swanthewhitepigswanthewhitepig

Paramız olsa kral Charvel aslında kaçış yok:)

Ban yediğim için cevap veremedim kusura bakmayın. Gibson markasına bir ara ayar oluyordum ama şimdi geçti. Hani Les Paul' un boğuk bir sesi var ya, neden bu gitar bu kadar pahalı bu gitar dedirtti bana. Fender de iyidir ama tarzıma göre uygun değil:)

Gibson sadece isim yapmış bir marka mı? Şaka yapıyor olmalısınız. Fender ile Ibanez'in adını yan yana anmanız bile hata bana göre. Tabii ki gitardan gitara göre değişir. "En sevdiğiniz elektro gitar ne" diye bir başlık açmışsınız ve markaları yazmışsınız. Yanlış bir anket olmuş bence. Fender Stratocaster yazmışsınız. Altına da Fender Telecaster Deluxe yazmışsınız. Strat'ın hangi modeli peki? Ayrıca Suhr, Ernie Ball Music Man gibi özel markaları da atlamışsınız. Ayrıca sıralama yapmak da bu şekilde olmaz. Her markanın kendine has güzel gitarları var. Markaları sıralamanın anlamı yok.

Gibson sadece isim yapmış bir marka mı? Şaka yapıyor olmalısınız. Fender ile Ibanez'in adını yan yana anmanız bile hata bana göre. Tabii ki gitardan gitara göre değişir. "En sevdiğiniz elektro gitar ne" diye bir başlık açmışsınız ve markaları yazmışsınız. Yanlış bir anket olmuş bence. Fender Stratocaster yazmışsınız. Altına da Fender Telecaster Deluxe yazmışsınız. Strat'ın hangi modeli peki? Ayrıca Suhr, Ernie Ball Music Man gibi özel markaları da atlamışsınız. Ayrıca sıralama yapmak da bu şekilde olmaz. Her markanın kendine has güzel gitarları var. Markaları sıralamanın anlamı yok.
Gibson kaliteli bir marka evet ama fiyat / performans olarak bakarsanız gereğinden çok daha fazla pahalı.

Oraya Ibanez yazılmış ama hangi Ibanez? Joe Satriani'nin veya Steve Vai'nin kullandığı gitarlar mı yoksa benim arkadaşımın kullandığı GRG170DX falan mı? Ayrıca ESP (Elimizde Metin Türkcan'ın gitarı olsun) ve karşısında Dumanın videolarına çıkan Telecaster olsun, bunlar sizce gerçekten karşılaştırılabilir mi? Ankette Ernie Ball yok oraya kelime seçemedim zaten.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı