İzlanda: Dünyadan kopuk, rahat bi yaşamları var buna rağmen hiçbir konuda herhangi bir ülkeden geri değiller özellikle ekonomi konusunrda. Dünya çapındaki krizden etkilenmeyen tek ülkedir. Onun dışında eğitimleri çok çok iyi. Dahası da spora, doğaya, insana sevgi ve saygıları var.
Japonya: İzlanda'dan tamamen farklı bir ülke ancak ben şehir hayatını da sevdiğim için tercih ederdim. Çok çalışkanlar, çok onurlular. Ve tamamen fantastik bir ülke. O kadar fantastik ki dünyadan kopmuş bir ülke her yer anime dolu ve her yer teknoloji. Bu kadar fantastikliğin içinde gerçekliğini kaybetmemiş dünya var. Gerçekten mucize. Bu doğal ve sanal karışımı hibrit yaşam çok güzel olurdu benim için.
1 tane daha ülke var ama o bende kalsın çünkü anlatırsam iltica edersiniz
Bu arada eğitim için Finlandiya diyen huzur için Almanya, Fransa diyen arkadaşlar olmuş
Arkadaşlar, Finlandiyadan çok daha iyi eğitim veren ülkeler var. Medyanın şişirmesine gelmeyin, birazcık araştırın sadece.
Almanya ve Fransa'ya gelirsek huzur arıyorsanız çalışma şartları uygun ülke seçmeye çalıştığınızı varsayıyorum ancak söylediğiniz ülkeler öyle değil. İnsanları it gibi çalıştırıyorlar, öyle çalışırken huzuru bulabileceğinizi düşünüyor musunuz? Üstelik bu ülkelerde ırkçılık çok yaygın biri size küfrederken nasıl huzur bulacaksınız? Gelişmiş ülkeler diye söylemeyin. Araştırın, fikir edinin kültürünüz artsın.
Ayriyeten, İsviçre de dışardan göründüğü gibi çok masum bir ülke değil dolayısıyla iyi bir tercih değil.