En sevdiğiniz ülke ve nedenleri?

Her ne kadar dört tane kritik probleme (evsizlik, kira fiyatlarının uçuk olması, eğitim ve sağlık hizmetlerinden çoğu insanın yararlanamaması) sahip olsa da benim için "en iyi" ülke ABD'dir. Tabi ABD dışında fazlasıyla beğendiğim ülkeler de mevcut ancak ABD bunların başında.
Ekleme: Eğer ki 1970'lerde yaşasaydık tercihimi SSCB'den yana kullanırdım, sanırım...
 
Evet arkadaşlar sorum üsttedir.

Benim cevabım birden fazla:
Kanada, İsviçre, İsveç, Finlandiya.

Nedenim: Huzurlu, güvenli, ekonomik olarak iyi, soğuk iklim, müstakil evler.

Londra. Nedene gelirsek binalar vs çok hoşuma gidiyor.
İtalya var bir de. Orayı da gezmek isterim.
 
Londra. Nedene gelirsek binalar vs çok hoşuma gidiyor.
İtalya var bir de. Orayı da gezmek isterim.

Kesinlikle orasıda güzel.
Bas Japonya'ya oyu. Sakura ağaçlarının altında mangal yapmak için.

:D
İsviçre, Almanya, Fransa veya Azerbaycan.
Nedenleri: Rahat, sessiz, huzurlu, ekonomisi, adaleti, eğitimi iyi olan bir ülkede yaşamak isterim. Gelecek kaygısı yaşamadan stres olmayan bir yaşam isterim. (Evet, Türkiye'de bir tanesi bile yok.)

Kesinlikle haklısın dostum.
Türkiye, memleketim.

Memleketten vazgeçemeyenler...
 
İzlanda: Dünyadan kopuk, rahat bi yaşamları var buna rağmen hiçbir konuda herhangi bir ülkeden geri değiller özellikle ekonomi konusunrda. Dünya çapındaki krizden etkilenmeyen tek ülkedir. Onun dışında eğitimleri çok çok iyi. Dahası da spora, doğaya, insana sevgi ve saygıları var.

Japonya: İzlanda'dan tamamen farklı bir ülke ancak ben şehir hayatını da sevdiğim için tercih ederdim. Çok çalışkanlar, çok onurlular. Ve tamamen fantastik bir ülke. O kadar fantastik ki dünyadan kopmuş bir ülke her yer anime dolu ve her yer teknoloji. Bu kadar fantastikliğin içinde gerçekliğini kaybetmemiş dünya var. Gerçekten mucize. Bu doğal ve sanal karışımı hibrit yaşam çok güzel olurdu benim için.

1 tane daha ülke var ama o bende kalsın çünkü anlatırsam iltica edersiniz :D

Bu arada eğitim için Finlandiya diyen huzur için Almanya, Fransa diyen arkadaşlar olmuş

Arkadaşlar, Finlandiyadan çok daha iyi eğitim veren ülkeler var. Medyanın şişirmesine gelmeyin, birazcık araştırın sadece.

Almanya ve Fransa'ya gelirsek huzur arıyorsanız çalışma şartları uygun ülke seçmeye çalıştığınızı varsayıyorum ancak söylediğiniz ülkeler öyle değil. İnsanları it gibi çalıştırıyorlar, öyle çalışırken huzuru bulabileceğinizi düşünüyor musunuz? Üstelik bu ülkelerde ırkçılık çok yaygın biri size küfrederken nasıl huzur bulacaksınız? Gelişmiş ülkeler diye söylemeyin. Araştırın, fikir edinin kültürünüz artsın.

Ayriyeten, İsviçre de dışardan göründüğü gibi çok masum bir ülke değil dolayısıyla iyi bir tercih değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı