En tercih edilebilir 12/16 GB VRAM'e sahip ekran kartı hangisidir?

ganpeO

Decapat
Katılım
1 Ocak 2022
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
En tercih edilebilir ekran kartı hangisi sizce.

4060 normal ve Ti.
4070 ve Ti.

Ve merak ettiğim bir ayrı bir konu.
AMD neden bu kadar az tercih ediliyor? Fiyat olarak muazzam bir ucuzluk var. Veya NVIDIA çok pahalıya satıyor. Eskiden arkadaş kullanırken bayağı sorun yaşadı teknik servis karta çöktü falan ama düzeldi mi bilmiyorum. Eğer böyle durumlar kalktıysa neden hala PC'lerde NVIDIA kullanılmaya devam ediliyor? Sadece DLSS gibi şeyler olduğu için mi? Evet bende alırsam NVIDIA alacağım. Ve önerebileceğiniz güzel bir sistem var mı 60 70'li, 12/16 GB?
 
NVIDIA bu sektörün Apple'i gibidir. Samsung her zaman donanım ve fiyat olarak daha iyi telefonlar çıkarsa da insanlar marka değerinden ötürü Apple'i tercih ediyor. AMD ekran kartları 4-5 sene öncesine kadar ciddi yazılım sorunlarıyla saç baş yoldurtan kartlardı. Ama özellikle 6000 serisi ve 7000 serisi ile ciddi anlamda atak yaptı. 8000 serisi ile de NVIDIA'ya soğuk terler döktüreceğine eminim.

NVIDIA'nın bu kadar popüler olmasındaki bir diğer neden ise RTX ve DLSS teknolojilerinin reklamlarını çok iyi yapmış olması. Bence RTX olmazsa olmaz bir teknoloji değil ama DLSS çok yararlı bir teknoloji ve AMD FSR 3.0 a kadar bu konuda NVIDIA ile yarışamadı. Ayrıca NVIDIA DLSS teknolojisini birçok oyuna entegre ettirebilirken AMD FSR teknolojisini bir çok oyuna entegre ettiremedi.

Ama gün gelecek, devran dönecek. Ve çok değil, 3-4 sene sonra AMD'nin GPU pazarında aslan payını kapacağını düşünüyorum. NVIDIA'nın 5000 serisi ile AMD'nin 8000 serisi ekran kartları arasında muhteşem düellolar dönecek :D Hele hele FSR 3.1, DLSS'nin sahip olduğu yaygınlığa ulaşabilirse NVIDIA kartlarına güle güle demeye başlayacağız
 
4070 yerine 7800XT
4060Ti yerine ise 7700XT. AMD 'nin az tercih edilmesinin belli başlı sebepleri var.

1. Tüketicilerin %90 'ı bilgisiz veya bildiğini sanıyor fakat bilmiyor.
2. AMD'nin bazı serilerde sıkıntılı driverları piyasaya sürmesi ve mıhlanması.
3. Isınma sorunu (Güncel kartlarda bu problem yok ama RX 500, 6000 serilerinde maalesef)
4. Güç tüketimi fazla, daha güçlü PSU istiyor. Kimisi PSU fiyatından kaçmak, kimisi de "bu benim elektrik faturamı çok arttırır mı?" düşüncesinden dolayı tercih etmiyor.

Ben 7800XT kullanıcısıyım, tekrar kart seçme imkanım olsa yine 7800XT 'i seçerim. Benim için saf kas gücü önemli. DLSS 'i sıralamaya bile koymuyorum DLSS için NVIDIA tercih edenleri 1. maddeden sayıyorum.
 

Geri
Yukarı