UranusWASTAKEN
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar, bir konuda kafam oldukça karıştı ve artık net bir cevap alabilmek için buraya danışmak istiyorum. Bilgisayarımda 3 adet disk bulunuyor:
C diski: M.2 SSD – Windows 11 kurulu.
D diski: SATA SSD – buraya Linux (EndeavourOS) kurmak istiyorum.
E diski: HDD – veri depolama için kullanıyorum.
Daha önce Dual-boot tecrübem oldu ancak sadece C diskimi bölerek Linux kuruyordum. O zamanlar sürekli replace a Partition seçeneğini kullanıyordum ve bir sorun yaşamıyordum. Ancak bu sefer biraz farklı sanırım. Windows C diskinde kalacak, Linux ise tamamen D diskine kurulacak. Bu noktada kurulum sırasında karşıma çıkan şu seçenekler konusunda emin olamıyorum: ınstall alongside, replace a Partition, erase disk, manual partitioning. üç gündür araştırıyorum ama genellikle herkes C diskini bölerek kurulum yaptığı için, benim gibi farklı disklere kurulum yapanların net bir çözümünü bulamadım.
Asıl sorum kurulum ekranında hangi seçeneği seçmeliyim? SATA SSD'im boş değil fakat kurulum da sanırım zaten her şey silinecek o yüzden biçimlendirme uygulamadım. Kurulum yaparken herhangi bir özel işlem ya da ayar gerekiyor mu?
Amacım:
Linux D diskine kurulacak.
Açılışta GRUB menüsünde Windows/Linux seçimi yapabileyim.
Bilgisi olanlardan detaylı ve kesin yönlendirme rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler
C diski: M.2 SSD – Windows 11 kurulu.
D diski: SATA SSD – buraya Linux (EndeavourOS) kurmak istiyorum.
E diski: HDD – veri depolama için kullanıyorum.
Daha önce Dual-boot tecrübem oldu ancak sadece C diskimi bölerek Linux kuruyordum. O zamanlar sürekli replace a Partition seçeneğini kullanıyordum ve bir sorun yaşamıyordum. Ancak bu sefer biraz farklı sanırım. Windows C diskinde kalacak, Linux ise tamamen D diskine kurulacak. Bu noktada kurulum sırasında karşıma çıkan şu seçenekler konusunda emin olamıyorum: ınstall alongside, replace a Partition, erase disk, manual partitioning. üç gündür araştırıyorum ama genellikle herkes C diskini bölerek kurulum yaptığı için, benim gibi farklı disklere kurulum yapanların net bir çözümünü bulamadım.
Asıl sorum kurulum ekranında hangi seçeneği seçmeliyim? SATA SSD'im boş değil fakat kurulum da sanırım zaten her şey silinecek o yüzden biçimlendirme uygulamadım. Kurulum yaparken herhangi bir özel işlem ya da ayar gerekiyor mu?
Amacım:
Linux D diskine kurulacak.
Açılışta GRUB menüsünde Windows/Linux seçimi yapabileyim.
Bilgisi olanlardan detaylı ve kesin yönlendirme rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler
Son düzenleyen: Moderatör: