EndeavourOS vs Mint

Tamam hocam 500 mb efi, 4 GB da Swap alanı ayırarak kuruluma başladım. Dediğiniz gibi GRUB seçtim. İnşallah bir sorun olmadan kurulum tamamlanır ve GRUB Windows'u görür.
Kurulum sorunla tamamlansa bile yeniden kurarsınız. Windows'u görmese bile eklemesi de çok basit.

GRUB seçmeniz daha iyi olur hocam. Systemdboot biraz uğraş gerektiriyor. GRUB daha maharetli.

Systemd-boot neden var derseniz nispeten daha hızlı boot ediyor ve çok daha mininal bir yapıya sahip.
Anladım hocam teşekkür ederim. Dediğiniz gibi GRUB seçerek kurdum sistemi KDE Plasma ile kurdum. Ve hiç bir sorun ile karşılaşmadım. GRUB da olması gereken gibi çalıştı.

Ama size bazı sorularım var. Birincisi fare hassasiyetini nasıl düşürebilirim? İkincisi ise yazı yazdığımda resimde koyacağım gibi her şeyin altı kırmızı ile çiziliyor bunu nasıl kapatabilirim?

1688573994528.png

Anladım hocam teşekkür ederim. Dediğiniz gibi GRUB seçerek kurdum sistemi KDE Plasma ile kurdum. Ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım. GRUB da olması gereken gibi çalıştı.

Ama size bazı sorularım var. Birincisi fare hassasiyetini nasıl düşürebilirim? İkincisi ise yazı yazdığımda resimde koyacağım gibi her şeyin altı kırmızı ile çiziliyor bunu nasıl kapatabilirim?

Eki Görüntüle 1849225

O hep olan bir sorun hocam ya. Ben alıştım artık biri demedikçe fark etmiyorum. Dil Türkçeye alınırsa belki çözülebilir. Onun haricinde çözüm var mı bilmiyorum. Fare hassasiyetini düşürmek için fare ivmesini kapatmanız lazım. İngilizce karşılığı mouse acceleration.

O hep olan bir sorun hocam ya. Ben alıştım artık biri demedikçe fark etmiyorum. Dil Türkçeye alınırsa belki çözülebilir. Onun haricinde çözüm var mı bilmiyorum. Fare hassasiyetini düşürmek için fare ivmesini kapatmanız lazım. İngilizce karşılığı mouse acceleration.
Tamam hocam yaptım. Dil Türkçe'de ama yine de oluyor. Çok büyük bir sorun değil. Arch'ın bu kadar sorunsuz olacağını düşünmemiştim.

Windows'ta intel ayarlarından ekran doygunluğunu arttırıyordum. Bunu GNU/Linux'de nasıl yapabilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı