Çözüldü Ender 3 Pro geri tepme sesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GamerPro0

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ender 3 Pro kullanıyorum. Extruder sürekli tak diye geri tepiyor. Ne yapmalıyım? Bl touch kullanıyorum o yüzden tabla ve nozzlenin arası yazmanıza gerek yok elimde 2 sıkıştırılmış çelik 1 tam pirinç nozzle var bir de teflon boruyu nasıl tam 90 derece kesebilirim?

Çözüm
Makine kullanılabilir halde olsaydı PTFE kesmek için linktekine benzer jigler mevcuttu: Capricorn PTFE Tube Cutting Jig . by Alex1503b

Senin durumunda PTFE boruyu iç çapı ona yakın olan bir somunda ya da boru vb. bir yerden geçirip maket bıçağıyla kesebilirsin.

Nozül tıkanıklığı, PTFE borunun oynaması, PTFE borunun uçunun eriyip sürtme yapması, boru içinde kalıntı, malzeme, malzeme basma sıcaklığı, malzeme üzerindeki toz, çatlak mandal ve bahsettiğin sebep gibi birçok sebep olabilir.
Makine kullanılabilir halde olsaydı PTFE kesmek için linktekine benzer jigler mevcuttu: Capricorn PTFE Tube Cutting Jig . by Alex1503b

Senin durumunda PTFE boruyu iç çapı ona yakın olan bir somunda ya da boru vb. bir yerden geçirip maket bıçağıyla kesebilirsin.

Nozül tıkanıklığı, PTFE borunun oynaması, PTFE borunun uçunun eriyip sürtme yapması, boru içinde kalıntı, malzeme, malzeme basma sıcaklığı, malzeme üzerindeki toz, çatlak mandal ve bahsettiğin sebep gibi birçok sebep olabilir.

Son düzenleme:
Çözüm

Hocam sence bu teflon tüp nasıldır 3D Yazıcı PTFE Teflon Boru - Mavi - 1 Metre Satın Al | Robo90

Capricorn Creality'nin markası. Linkteki sadece mavi renk herhangi bir ptfe boru. Herhangi bir ptfe boru alacaksan:3D Yazıcı PTFE Teflon Boru-2 metre Fiyatları ve Özellikleri

Yanına nozül vs. alıp kargosunu ücretsize düşürebilirsin o tip bir ihtiyacın varsa.

Robo90'dan alışveriş yapacağım ama onun için toplu alayım dedim.

Capricorn Creality'nin markası. Linkteki sadece mavi renk herhangi bir ptfe boru. Herhangi bir ptfe boru alacaksan:3D Yazıcı PTFE Teflon Boru-2 metre Fiyatları ve Özellikleri

Yanına nozül vs. alıp kargosunu ücretsize düşürebilirsin o tip bir ihtiyacın varsa.

Hocam gene hotend tıkandı bu boruyu alırsam sorun yaşar mıyım bana kaliteli bir boru önerirmisimiz bir de pfte teflon boru ne demek gene teflon boru değil mi?

Son düzenleme:
Ben sadece hotend fix için capricorn kullandım, o da Creality'nin markası ve boru için yüksek bir fiyata satılıyor.

Öncelikle tıkanmanın sebebinin ne olduğunu bulman gerek, birçok sebebi olabilir; her tıkanıklığın çözümü capricorn ya da all metal hotend de değil.

Boru erimiş.

Ben sadece Sunlu PLA+ tablaya yapışsın diye ilk katmanda 240 derecede kullandım. Genel kullanımım 205-215 derece, 0.6mm nozülde 225 derecedeydi. 1.5 yıl boyunca erime olmadı Capricorn parçada, hala da öyledir herhalde.

PTFE tüpler belli bir dereceden sonra zararlı gaz yayar, aynı ortamda ise tamamen metal hotende de geçebilirsin, o zaman basit tüpü de kullanabilirsin çünkü ısınan bölgeye boru girmiyor o tasarımlarda.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı