Azarlamaya gitmeyin diyorsunuz da şurada nokta, virgül hata yapılınca ceza yazan moderasyon ekibi; daha konuyu okumadan başlığı saçma sapan değiştiriyor. Benim yazdığım ile başlığın ne alakası var. Ben başlığı Baskı Hatası şeklinde yazmıştım. Dönmüş dolaşmış yatak, nozül falan olmuş. Böyle uygun görmüş demek ki raporlamaya pek gerek yok diye düşünüyorum. Ben sadece kendim başlığı bu şekilde yapmadığımı belirtmek amaçlı kalın yazdım ve moderasyona sitemimi dile getirdim.Ben modeldeki açı ve fan soğutmasından kaynaklı old. düşünüyorum.
Admine konu altından direkt raporla mesaj gönderebilirsin, azarlamaya gitmeyin.
Teşekkürler. Bu zamana kadar hep 0.2 ile baskılar aldım ve bu sorunu en azından bu kadar gözüme çarpacak şekilde hiç yaşamamıştım. Ama dediğiniz gibi bu kadar zorlayıcı modeller de basmamıştım. O yüzden acaba mı dedim. Satsana fan duct linki atmıştınız. Onu kaydetmiştim. İlk iş onu deneyeceğim. Sorun hala çözülmez ise baskı hızını 50'den 45'e veya 40'a düşürmeyi deneyeceğim. 0.12 layerdan dolayı zaten baskılar uzun sürüyor ama dediğiniz gibi fandan dolayı mı sorunu anlamanın başka yolu yok herhalde. Teşekkürler desteğiniz için.Bendeki PTFE boru standart, sadece hotend fix için orijinal Capricorn aldım, çevrende ilgilenen arkadaşların varsa ortak alabilirsin belki. Renginin benzer olması yanıltmasın. Çağlar3d'den almıştım bendekini, mevcut sorunun boru ile alakası yok.
0.12mm'de sorun varsa 0.2'de hayli hayli olması gerekir normal şartlarda.
Duct+24V noname fanları düşünebilirsin diye daha önce tavsiyede bulunmuştum.
İlk görseldeki sorunlu bölgeler açıların zorlayıcı ve modelden ötürü hat geçişlerinin yani yön değişikliklerinin olduğu yerler daha ziyade, 0.2mm katman yüksekliği ile denemen doğru bir yaklaşım olmaz ama baskı hızını 0.12mm'de düşürürsen sorunun bence azalır çünkü soğuması için daha fazla süresi olur. Dediğim şekilde olursa, bu da soğutmanın iyileştirilmesi gerekliliğini gösterir.
O zaman boruyu upgrade etmediğim müddetçe ellemeyeceğim. Yukarıda da linkini attığım Aliexpress'teki ürünlerden sipariş vermeyi düşünüyorum eğer almaya karar verirsem. Link. Yurt içi satın almaya kalkınca capricornlar en ucuz 100-120 TL civarı. Bu linkteki vergi dahil 190 gibi bir şey olması lazım. Kargoyu almaya gidilince de galiba ek masraf çıkıyordu. En son 1.5-2 yıl önce aldığımda 20 TL'ydi ama çok artmamıştır herhalde. 120 TL bir tane boruya vermek yerine Aliexpress'ten 3 tane capricorn tube (anladığım kadarıyla 1.5metre) + kesme aleti + yedek connectorlerden alırım daha iyi diye düşünüyorum.Tek fanı değiştirme şansın olsa plastiği soğutanı değiştir derdim yani salyangoz dediğini ama noname fanlar pahalı değil yani yapmışken ikisini de yapabilirsin, sana kalmış. Satsana dışında başka tasarımlar da var yani ben dedim diye en iyisi o diye düşünme, araştırabilirsin. Ya da şayet elinden geliyorsa tasarımları Meshmixer ya da Blender ile harmanlayıp kendine özgü bir şeyler oluşturabilirsin.
Daha önce ne yazdım hatırlamıyorum ama duct değişimine gidiyorsan plastik soğutmak için 5015 fan ve ona uygun duct kullan.
PTFE boru ucunu kesip kullanabilirsin ama belli bir kesimden sonra baskı hacminin sınırlarına gelmeden makinenin kapasitesini kısıtlar, Z ekseninde ilk gözlemlersin bunu. Ben makineyi topladıktan 1-2 gün sonra Capricorn ile hotend fix yapmıştım, o zaman bile standart boru ucunda erime vardı yani mevcut boruyu kesip düzeltsen de çok verimli olmayabilir.
Capricorn Creality'nin markası.
Stock fanlar yeni duct ile de daha iyi sonuçlar verebilir ama minik 4010 ile 5015 fanın basacağı hava haliyle farklı olur, sonuçlar da öyle.